Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

S4 mini LTE only H+ not 4G

OP newarkoz

18th August 2013, 03:47 PM   |  #1  
newarkoz's Avatar
OP Senior Member
Flag Porto
Thanks Meter: 76
 
246 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
In my s4 mini i cannot get 4G signal, only H+. And i am in 4G zone. Anyone have this issue? Thanks
18th August 2013, 03:55 PM   |  #2  
Whosat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 246
 
743 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Nope, I am in Singapore and do not have this issue. Are you on stock ROM?

S4 Mini's LTE radio supports:
LTE Band 3 (1,800MHz), Band 7 (2,600MHz), Band 8 (900MHz), Band 20 (800MHz)
[Source]

Vodafone Portugal supports Band 20 (800MHz), Band 3 (180 MHz) and Band 7 (2600MHz)
[Source]

So it should work.
18th August 2013, 05:52 PM   |  #3  
newarkoz's Avatar
OP Senior Member
Flag Porto
Thanks Meter: 76
 
246 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by Whosat

Nope, I am in Singapore and do not have this issue. Are you on stock ROM?

S4 Mini's LTE radio supports:
LTE Band 3 (1,800MHz), Band 7 (2,600MHz), Band 8 (900MHz), Band 20 (800MHz)
[Source]

Vodafone Portugal supports Band 20 (800MHz), Band 3 (180 MHz) and Band 7 (2600MHz)
[Source]

So it should work.

It is strange i will try in some other region / places to see if it has 4G. Maybe it is a problem with the equipment...
18th August 2013, 08:05 PM   |  #4  
Whosat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 246
 
743 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by newarkoz

It is strange i will try in some other region / places to see if it has 4G. Maybe it is a problem with the equipment...

Best of luck!

I suggest you check with your carrier on the 4G status and your phone if it still doesn't work!
18th August 2013, 08:50 PM   |  #5  
newarkoz's Avatar
OP Senior Member
Flag Porto
Thanks Meter: 76
 
246 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
There is coverage in my zone from my carrier. I will contact Vodafone to see if they help me to find the problem. Thanks for the help

EDIT: there was a problem with my service in the network. It is fixed now, have 4G.
Last edited by newarkoz; 18th August 2013 at 10:30 PM.
19th August 2013, 03:22 AM   |  #6  
Whosat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 246
 
743 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Congrats!
6th October 2013, 04:23 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by newarkoz

There is coverage in my zone from my carrier. I will contact Vodafone to see if they help me to find the problem. Thanks for the help

EDIT: there was a problem with my service in the network. It is fixed now, have 4G.

I have a somewhat similar problem of owning an s4 mini but only getting HSPA+ (icon "H+" in the status bar) and not 4G LTE (icon "4G"). In fact, since I purchased the unit in late July, I have *never* to my knowledge had 4G service, only HSPA+. The key difference from the OP is that I am in the U.S., have T-Mobile as my carrier, and my s4 mini is an unlocked unit. Has anyone else bought an unlocked s4 mini for the U.S. market and not been able to achieve 4G LTE?

T-Mobile offers 4G LTE in my area (Detroit area), and I have also used the phone in Hawaii, Los Angeles, San Francisco, and Portland, OR. In none of these places have I attained 4G LTE service.

At first, T-Mobile said that the phone probably operates on incompatible bands with their network. But I confirmed that the 4G LTE bands used by T-mobile are supported by the s4 mini. So back to why no 4G LTE??? Any advice would be great appreciated. Love everything about the phone, except for the disappointment of having expected to have 4G LTE on my newly purchased phone.
7th October 2013, 12:39 AM   |  #8  
neofral's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 105
 
510 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by hclack

I have a somewhat similar problem of owning an s4 mini but only getting HSPA+ (icon "H+" in the status bar) and not 4G LTE (icon "4G"). In fact, since I purchased the unit in late July, I have *never* to my knowledge had 4G service, only HSPA+. The key difference from the OP is that I am in the U.S., have T-Mobile as my carrier, and my s4 mini is an unlocked unit. Has anyone else bought an unlocked s4 mini for the U.S. market and not been able to achieve 4G LTE?

T-Mobile offers 4G LTE in my area (Detroit area), and I have also used the phone in Hawaii, Los Angeles, San Francisco, and Portland, OR. In none of these places have I attained 4G LTE service.

At first, T-Mobile said that the phone probably operates on incompatible bands with their network. But I confirmed that the 4G LTE bands used by T-mobile are supported by the s4 mini. So back to why no 4G LTE??? Any advice would be great appreciated. Love everything about the phone, except for the disappointment of having expected to have 4G LTE on my newly purchased phone.

you can try widgetsoid and add a widget switch 4g. it gives a menu where you can choose LTE also. i have tried it but didn't see a diference since we still don't have 4g in my country. pls try and let us know

Sent from my GT-I9195 using xda app-developers app
15th October 2013, 09:05 PM   |  #9  
przem00's Avatar
Member
Flag Cracow
Thanks Meter: 43
 
47 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Need root
Steps :

1. Run Root Explorer
2. Go to data/property
3. Find persist.radio.lteon and edit
4. Change false to true , save
5.Reboot
Be happy with ful LTE support
Thats all u need to have LTE.
The Following 8 Users Say Thank You to przem00 For This Useful Post: [ View ]
15th October 2013, 10:49 PM   |  #10  
neofral's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 105
 
510 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by przem00

Need root
Steps :

1. Run Root Explorer
2. Go to data/property
3. Find persist.radio.lteon and edit
4. Change false to true , save
5.Reboot
Be happy with ful LTE support
Thats all u need to have LTE.

it worked, thanks man :thumbup:

is it possible to have LTE only on the menu?

Sent from my GT-I9195 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes