Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,513 Members 52,596 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

SD card issues

Tip us?
 
MaskedMarauder
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 515
Join Date: Aug 2005
Location: Northampton
Default SD card issues

Has anyone else got issues with the use of SD cards in their Alpine derivitive?

Like the card not showing as being there when you try to write to it or explore the phone with file explorer or ActiveSync?

Perhaps videos on the card stop whilst watching them with a file error or the like?

Mine does with all 4 different makes of card I have tried and I am wondering if this is a common fault.
 
Danny-B-
Old
#2  
Danny-B-'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 130
Posts: 683
Join Date: May 2005
Location: Scotland
Yep its a very common fault.
I think everyone has the same experiences. (Me included)

what version ROMs do you have ?

there is an upgrade available if yours is the origonal, the upgrade will help a bit.

have a look here ... http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=25801

But read to the Third page as "Pug" psted a more up to date package
 
MaskedMarauder
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 515
Join Date: Aug 2005
Location: Northampton
I am using Pug's Radio version 1.03 hybrid, but continue to suffer!

I have downloaded a SD Card benchmarking utility, my card is showing as 4.7x, but I don't know how that relates to manufacturers quoted speeds. It is either painfully slow or uses a different scale!
 
bryan_suen
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2005
Location: London
Default 1GB SD from Transcend

Some ppl said the Transcend 512 SD works well on the 2i, just wonder if the 1 GB will work as good as the 512...

Any comment will be appreciated
O2 XDA 2i
------------------------------------
ROM VERSION: 1.11.00 WWE
RADIO VERSION: 1.03.00
PROTOCOL VERSION: 1337.42
EXTROM VERSION: 1.11.162
------------------------------------
Transend 1GB SD 80X
TomTom Navigator 5 / GlobalSat BT-338
 
Dodger
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 130
Join Date: Apr 2005
Does anyone know where to get the 4 GB SD-Cards cheapest?
And what branches are there?
A-Data and Pretec i know, but are there more?
 
MaskedMarauder
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 515
Join Date: Aug 2005
Location: Northampton
Default Re: 1GB SD from Transcend

Quote:
Originally Posted by bryan_suen
Some ppl said the Transcend 512 SD works well on the 2i, just wonder if the 1 GB will work as good as the 512...

Any comment will be appreciated
I bought a Transcend 256mb 80X card an my XDA IIi has worked flawlessly since with no lock-ups what-so-ever.

I can't speak for the 1mb though!

This seems to be a power issue, the Transcend cards are very low voltage and ampage. My old SanDisk card would fail every time a network function took place, and they are high power drains.
Nexus 7 - Unlocked and Rooted with Wugfresh's Root Toolkit! Thanks guys!
 
xda2i
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Sep 2005
I bought a OEM (white labelled) 1GB MMC and use it on my IIi. Everything is fine so far...

Is there any difference between MMC and SD in terms of IIi flaws?


:?:
 
Danny-B-
Old
#8  
Danny-B-'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 130
Posts: 683
Join Date: May 2005
Location: Scotland
Only SD cards are supported by the XDA2i, although if you use the backpack addon i think you can use MMC, but not without the addon.
Asus TF Prime - C20KAS - Androwook HB 2.31
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note 2 (Work Brick)
Samsung Galaxy S2
 
seanrkelly
Old
#9  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 61
Join Date: Jun 2005
Location: London
Someone told me once that the IIi works best with a fast SD card like the Kingston Elite Pro. I changed to that and all my problems when away. TomTom5 stopped locking up as well.
 
swapniljain
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 28
Join Date: Oct 2005
Location: Brussels
Default Kingston SD Card

Are there any other users who have used the Kingston Elite Pro SD Card. I have been looking around for a while, and the Kingston Elite Pro 1 GB / 512 MB seem to be a single layered card.

I also wanted to confirm that when using a Sandisk SD card, I am having lockup's. If I take the card out of the slot, the XDA2i begins to respond again. Though I must admit I havent tested it exhaustively.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...