Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,846 Members 51,500 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Guide]HOW TO get back to stock when your phone stuck in fastboot mode

Tip us?
 
cms88168
Old
(Last edited by cms88168; 1st November 2013 at 06:38 PM.) Reason: I'm SORRY about my POOR english.....
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 24
Join Date: Oct 2013
Lightbulb [Guide]HOW TO get back to stock when your phone stuck in fastboot mode

[Updated] upload F320L laf.img http://pan.baidu.com/s/1mUO1A

F320K laf.img http://pan.baidu.com/s/1uwwfF





Two days! ! Finally my big black brick was REPAIRED!!

Suggestion: PLEASE Read my pevious post FIRST
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2476972



My mom no longer warries about my G2 would become a brick! ! !

(Er, impatient guys can look at the red part only)

I promised in my pevious post, "If I could got my F320K brick repaired,I would write down my process in detail to help my friends stucking in the same problem"

I'm not professional, I'm just one of the thousands of G2 owner, BUT if I can help my friend out of trouble, no matter how many obstacles are there in the way, we would never give up.

Thx for all who replied my pevious post, without you, my machine is still a big brick ...
Most grateful to weiqinjun in GFAN, he gave me what i needed to repair my phone (see http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=re...&pid=188315198 )


Well , we are now beginning


First in fastboot mode (refer to my previous post, I enter it by plugging USB into G2 with pressing the volume + ), we need to download "fastboot tool" (I posted at the end of this thread,in a 7Z file)
With this tool we can flash IMG into phone's memory partitions...


Then we need to find the corresponding img package .

I used to think of using recovery (enter method, holding the PWR and volume + for about 5 sec),but this machine seems to have a locked bootloader,unoffical recovery could not be started, But the official one have no use, pass)

Through trial and error, I found that each mode is associated with a partition (the recovery.img flashed into boot, it would start recovery automatically when booting)
So I think the download mode is related with a partition which has been lost.So i need a IMG file for this partition. . .

this time weiqinjun helped me find http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2
I just tried one by one. Finally, I found it. . . .

! ! ! NOTICE! The following is the method of repairing DOWNLOAD MODE:
1 get your phone into fastboot mode, connect to the computer with usb, wait for it automatically installing the driver
2 extract the 7Z file I provided into a ROOT drive,for example D:
3 Open CMD, input
Code:
     D: 
     fastboot erase recovery      
Quote:
(Note: The purpose of this step is that if flashing error, we can go back to fastboot mode by the method of entering recovery)
fastboot erase laf fastboot flash laf laf.img
Quote:
(laf.img also put in that 7Z file. This is the F320S version, My F320K version can be repaired with it without mistake, if you mind you can find your version's in http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2 finding laf.img)
After OKAY appear, we can get battery out (IF your phone can't ,you should input
Code:
fastboot reboot
and press the PWR butten for a LONG time..till it FULLY power OFF),
get your USB cable off, then insert your bettery,holding the volume + and insert USB cable to connect with your computer...
I'M GLAD TO SEE YOU AGAIN, DOWNLOAD MODE! ! !


The operations after entered the download mode,see http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2432476

Notice: This time you should flash tot file with LG Flash Tool only...refer to the second part of this and find the tot and dll file by yourself...


er,some pictures:
Click image for larger version

Name:	20131010028.jpg
Views:	3186
Size:	234.3 KB
ID:	2314676

Click image for larger version

Name:	20131010029.jpg
Views:	2335
Size:	237.0 KB
ID:	2314677

Click image for larger version

Name:	20131010030.jpg
Views:	1864
Size:	243.7 KB
ID:	2314678

Click image for larger version

Name:	20131010031.jpg
Views:	1800
Size:	237.1 KB
ID:	2314679

Click image for larger version

Name:	20131010032.jpg
Views:	1432
Size:	237.7 KB
ID:	2314682

Click image for larger version

Name:	20131010033.jpg
Views:	1415
Size:	241.7 KB
ID:	2314683

here is the 7Z file:

fastboot and laf.7z http://dl.vmall.com/c0jah2hfgs (11.51M)


Password is my nickname. . .
cms88168

another address...
http://pan.baidu.com/s/1mTRuU

Google Drive https://docs.google.com/file/d/0B-Jq...it?usp=sharing
The Following 27 Users Say Thank You to cms88168 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
cms88168
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 24
Join Date: Oct 2013
you can refer to my original post in http://bbs.gfan.com/android-6735246-1-1.html (in CHINESE)for further and up-to-date information...
The Following User Says Thank You to cms88168 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
j_h3000
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 126
Join Date: Jun 2009
thanks a lot for your help

I do have a similar problem but with my International D802

can you please tell me where i can find laf.img for the D802 version ?

or is there a way to be able to boot into TWRP from fastboot ? because i already mad a full backup using TWRP
 
cms88168
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 24
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by j_h3000 View Post
thanks a lot for your help

I do have a similar problem but with my International D802

can you please tell me where i can find laf.img for the D802 version ?

or is there a way to be able to boot into TWRP from fastboot ? because i already mad a full backup using TWRP
Here you are.http://downloads.codefi.re/autoprime...itions/laf.img
The Following 4 Users Say Thank You to cms88168 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
j_h3000
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 126
Join Date: Jun 2009
is it normal that when i use the command : fastboot devices
i get : ? fastboot

it doesnt show me any numbers ... just the question mark
 
cms88168
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 24
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by j_h3000 View Post
is it normal that when i use the command : fastboot devices
i get : ? fastboot

it doesnt show me any numbers ... just the question mark
Itís normal and would not cause any problem...just relax

I got this, too..
The Following User Says Thank You to cms88168 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
j_h3000
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 126
Join Date: Jun 2009
what about this


is it normal to have only B100 written inside the rectangle ?

because whenever i try to use R&D test tool to flash my KDZ file
when i press on read phone information the program becomes unresponsive and gives me a message box saying "R&D (usb or serial) not found"

i tried this on 3 different computers ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20131010_222115.jpg
Views:	34067
Size:	243.7 KB
ID:	2316150  
 
cms88168
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 24
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by j_h3000 View Post
what about this


is it normal to have only B100 written inside the rectangle ?

because whenever i try to use R&D test tool to flash my KDZ file
when i press on read phone information the program becomes unresponsive and gives me a message box saying "R&D (usb or serial) not found"

i tried this on 3 different computers ...
Congratulations! Your device will be soon repaired..

It's normal...But next you should flash tot file with LG FLASH Tool

you can refer to http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2432476


And you can get your tot and dll HERE(the zip and dll file)

Then you can follow the second part of THIS to get your phone repaired
The Following User Says Thank You to cms88168 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
cms88168
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 24
Join Date: Oct 2013
wait!!! Is your phone a 16GB Version?
 
j_h3000
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 126
Join Date: Jun 2009
thank you very much ... this is great news

but i still have 1 problem ... i cant download the rom and dll files from this server !
i even tried to upload it to mediafire and same thing happens, mediafire.com cant download it as well

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes