Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,355 Members 39,465 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: Does It Work Or no
Yes 13 48.15%
Yes,But Made My device Slow 2 7.41%
No 3 11.11%
Yes,workking and helped much 9 33.33%
Voters: 27. You may not vote on this poll

Samsung Galaxy S duos GT-S7562 Install stock rom

Tip us?
 
utkarsh568
Old
#1  
utkarsh568's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 6
Join Date: Dec 2012
Location: Nipani
Smile Samsung Galaxy S duos GT-S7562 Install stock rom

This tutorial shows you how to Flash stock Firmware using Odin on Galaxy S Dous [S7562]

Requirements :--->

1. Odin3.07
2. Samsung Usb Driver
3. Stock Firmware
4. Official USB cable
5. Ofcourse Galaxy S Dous Phone
note :-> click on above requirements to download them..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Flashing Tutorial :-->

1. Install usb drivers on pc....
2. reboot ur pc
3. Download the ODIN 3.07 & save it in your PC and extract its content to Desktop.
4. Download the update firmware.zip && save it in your PC and extract the update file on your Desktop.
5. Now, turn off your Samsung Galaxy S duos device
6. Boot your S Duos device into the Download mode by pressing [ Volume down + Menu + power ] buttons on the same time.

7. now ur phone will boot into download mode ........u will see a "WARNING" like following pic.....

8. now press "VOLUME UP" button to enter into download mode :--> like the following pic -->

9. Now open "ODIN 3.07.exe" on desktop & attach ur phone to ur pc using stock usb cable.

10. When the connection is established with odin , u will be notified with the “added” message that will be displayed on the Odin interface, the ID:COM section should be colored on yellow or blue.

11. click on PDA button && select the S7562XXXXXX_S7562XXXXXX_XXXHOME.tar u extracted on desktop [file name may differ ]

12. now click on "START" button & it will take some time to flash the firmware ....

Note:-> DON'T interrupt the flashing process, it may brick ur device [ soft or hard brick]

13. U will see a "PASS" & "RESET" on ODIN application...
http://forum.xda-developers.com/atta...1&d=1371571545
14. Ur phone will reboot automatically & u should be booted successfully ....

15. enjoy [ u have flashed stock firmware successfully on ur device ].


F.A.Q :->

1.) If the ODIN get stuck ?
ANS:->
Close the ODIN.
Disconnect your device from the PC by removing the USB cable.
again connect the device with pc.
again open Odin
Repeat the tutorial.

2.) If your device gets a Boot Loop [ boot animation agian & agian ] ?
ANS:->
Reboot device into the Recovery Mode [ VOLUME UP + DOWN + MENU + POWER ]
Perform a “wipe data factory reset” and after that “wipe cache partition”.
Then choose “reboot system now”


__________________________________________________ __________________________________________________ ___________________

Direct download links for latest firmwares of some countries :---------->

1. Latest INDIAN Firmware --> https://docs.google.com/file/d/0B4oK...it?usp=sharing (google drive link)

2. old Pakistan Firmware :-> https://hotfile.com/dl/182607517/5c4...1_PAK.zip.html
3. old Australia Firmware :-> https://hotfile.com/dl/182237627/6d4...4_XSA.zip.html
3. old Malaysia Firmware :-> https://hotfile.com/dl/181722186/134...5_XME.zip.html
3. old Sri Lanka Firmware :-> https://hotfile.com/dl/229450235/834...1_SLK.zip.html
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________________
I am Not Responsible For It
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________________
regards,
Utkarsh Mahajan
www.568team.blogspot.com
The Following 5 Users Say Thank You to utkarsh568 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
shahrukh.sk
Old
#2  
shahrukh.sk's Avatar
Member
Thanks Meter 4
Posts: 47
Join Date: Jan 2013
Default a lifesaver

You just saved my day...Cheers,hope it will work
I prefer being called noob.So if i make a mistake,I can shift the blame to somebody else
 
rajnish357
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jul 2013
Location: Allahabad

 
DONATE TO ME
Question [REQ] Stock ROM Samsung S Duos 2 GT-S7582

Hi, everyone I just deleted some system apps which i should have deleted, so i think i will have to flash the stock rom again. Can anyone please provide me the stock rom,
 
ajiththiruvatta
Old
(Last edited by ajiththiruvatta; 25th January 2014 at 02:43 PM.)
#4  
ajiththiruvatta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 111
Join Date: Jan 2014
Location: Kottayam
Quote:
Originally Posted by rajnish357 View Post
Hi, everyone I just deleted some system apps which i should have deleted, so i think i will have to flash the stock rom again. Can anyone please provide me the stock rom,
Just search 'Samsung galaxy S duos gt s-7562 Stock rom' in google and u will see a link from idroidspace.com, click on that and find your stock rom according to your country !

Sent from my GT-S7562 using XDA Premium 4 mobile app
Can anyone help us to make the Ril work on Galaxy S Duos GT-S7562 (CyanogenMod 11) :
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2748852

Phone: Samsung Galaxy S Duos GT-S7562
Recovery: TWRP 2.7.0.0
Rom: PMP Speed Demon ! Waiting for CM11
 
ssppiikkee
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Mar 2011
I upgraded from a phone from China, I put it in German software and no signal. The Chinese software was. I live in Hungary, and T-Mobile's.
 
ajiththiruvatta
Old
#6  
ajiththiruvatta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 111
Join Date: Jan 2014
Location: Kottayam
U must download the stock rom for that device and select china as country; then it will be ok !

Sent from my GT-S7562 using XDA Premium 4 mobile app
Can anyone help us to make the Ril work on Galaxy S Duos GT-S7562 (CyanogenMod 11) :
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2748852

Phone: Samsung Galaxy S Duos GT-S7562
Recovery: TWRP 2.7.0.0
Rom: PMP Speed Demon ! Waiting for CM11
 
ssppiikkee
Old
(Last edited by ssppiikkee; 27th January 2014 at 02:11 PM.)
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by ajiththiruvatta View Post
U must download the stock rom for that device and select china as country; then it will be ok !

Sent from my GT-S7562 using XDA Premium 4 mobile app
Either way I try, there is no signal. Any firmware do it does not change the baseband! S7562ZCMH1 only. Need help

Edit: Original rom: S7562ZCAMH1_S7562CHNAMH1_S7562ZCMH1_HOME.tar
Work phone signal, any sim card, but no Play Store and hungarian language...

Edit 2:The Play Store, I managed to do it, but not the Hungarian language
The Following User Says Thank You to ssppiikkee For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ansutap1114
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jan 2014
Default gt 7582

plz help me my galaxy s duos 2 is stocked i need rom
 
BigThing
Old
(Last edited by BigThing; 30th January 2014 at 05:53 AM.)
#9  
Member
Thanks Meter 32
Posts: 34
Join Date: Dec 2013
Location: Chennai, now in Thuckalay
Quote:
Originally Posted by rajnish357 View Post
Hi, everyone I just deleted some system apps which i should have deleted, so i think i will have to flash the stock rom again. Can anyone please provide me the stock rom,

http://terafile.co/1c4339953555/S758...DDAMK1_INU.zip

first signup then download

its indian INU Version rom, odin not included
 
jiegulo
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by shahrukh.sk View Post
You just saved my day...Cheers,hope it will work
i cant open my galaxy s duo after partitioning it... what should i do?? i already tried using odin but it doesnt recognize my phone... pls help...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes