Post Reply

[PC][WINDOWS] ANDROID LOCALIZER - Translate Android App Easy

OP BalcanGSM

15th October 2013, 12:04 AM   |  #1  
BalcanGSM's Avatar
OP Senior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 1,542
 
624 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
ANDROID LOCALIZER


NOTES:

  • Translating Android App Is Hard And Long Process
  • I Will Present You This App Which Can Help You To Do Basic Translation Progress Faster And More Accurate.
  • Purpose Of This App Is Basic Translation Job - For Disassembling And Assembling Android APK Files You Must Use Other Tools Like APK Tool

This App Is Originally Maded By Crew From ArtfulBits Team And All Credits Are Going To Them.
I'm Not responsible For Any Eventual Errors And Misbehaving Of Your Devices.


Big Thanks To ArtfulBits - Creator Of Android Localizer


【Software Information

Software Name:
Android Localizer
Version Information:1.5

Version Size:0.2 MB
Applicable Models / Systems:MS Windows PC - Windows Os Xp/Vista/7/8
Playstore Link:No Playstore/PC Software/Developer Website:http://www.artfulbits.com/products/f...localizer.aspx



【Software】

Features
  • Automatic Translate (Google Translate)
  • Google Translate works now over JSON
  • Grid font become changeable
  • Stability improved
  • Remember last opened application for localization
  • Create new localization folder by copying "original" values
  • Edit values
  • Edit arrays
  • Save result in XML with original localization in comments
  • Create backup file of localization
  • Browsing in localization XML as in folders structure
  • Add localization key or array item
  • Delete XML files directly from GUI

FAQ:

Q: How auto translation works?
A: Select elements in grid which you want to translate and press "Auto translate" button on toolbar. If language on which you are working known to Google Translate service then application will start in background element by element translate selections. In any moment you can cancel that operation.

Q: After translation instead of unicode symbols I saw white boxes, what to do?
A: That often happens due to usage of fonts that does not support properly you localization symbols. To solve this open "Options" of application and change font to proper one. Application will remember your choice for future.

Q: Application fails all the time, what to do?
A: Application on fall shows message box to you and save the same information into LOG file. LOG file can be found in application folder. Please send us that LOG file and we will try to fix problem ASAP.

Q: How to create skipped elements?
A: At the current moment application does not support <skip/> tag. You should wait next release or modify sources of the project;

Q: Application searching for "notepad++.exe", but I don't have it. How to fix that?
A: You have two choices. change external editor settings or install Notepad++, First: Application has "aiLocalization.exe.config" file; In it you have to find section "ExternalEditor" and place there editor on your choice. Second: go by link Notepad++ and download it.

Q: I saw that application has customized Copyright in output XML. How to change it?
A: You have to edit application configuration file "aiLocalization.exe.config" and find in it section "Copyright".

Q: I set application folder correctly but tool does not recognize my Android project, what to do?
A: Application is searching for "AndroidManifest.xml" file in project. If application can not find it then it think that project does not belong to Android sources at all. So please check file existence.



【Update log】


1.5:
  • Automatic Translate (Google Translate)
  • Google Translate works now over JSON
  • Grid font become changeable
  • Stability improved

【Software screenshot】





【Software Download】

Android Localizer 1.5.zip
Last edited by BalcanGSM; 15th October 2013 at 10:25 PM.
The Following 20 Users Say Thank You to BalcanGSM For This Useful Post: [ View ]
15th October 2013, 07:43 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 119
 
458 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Getting the following error while trying auto translate

---------------------------
Error
---------------------------
Error reading JObject from JsonReader. Current JsonReader item is not an object: StartArray
\
15th October 2013, 10:26 PM   |  #3  
BalcanGSM's Avatar
OP Senior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 1,542
 
624 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
Quote:
Originally Posted by coolgal302006

Getting the following error while trying auto translate

---------------------------
Error
---------------------------
Error reading JObject from JsonReader. Current JsonReader item is not an object: StartArray
\

Try To Redownload Software Aggain - Attachment Changed.
The Following User Says Thank You to BalcanGSM For This Useful Post: [ View ]
16th October 2013, 07:42 AM   |  #4  
Junior Member
Flag HoChiMinh
Thanks Meter: 7
 
29 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by BalcanGSM

Try To Redownload Software Aggain - Attachment Changed.

same error throw Error reading JObject from JsonReader. Current JsonReader item is not an object: StartArray when i click auto translate
20th October 2013, 09:35 PM   |  #5  
BalcanGSM's Avatar
OP Senior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 1,542
 
624 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
Quote:
Originally Posted by billy_cater

same error throw Error reading JObject from JsonReader. Current JsonReader item is not an object: StartArray when i click auto translate

Make Sure You Have Installed Latest Java JRE & JDK Packages Although With .Net Frameworks 3.5 & 4.5
The Following User Says Thank You to BalcanGSM For This Useful Post: [ View ]
21st October 2013, 02:30 AM   |  #6  
frenzyboi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 737
 
822 posts
Join Date:Joined: May 2012
The app is unable to show "values" folder. Only "values-xxx" is shown. An fix for this?
Also, will this going to be open source? I'm interested in this.

Quote:
Originally Posted by billy_cater

same error throw Error reading JObject from JsonReader. Current JsonReader item is not an object: StartArray when i click auto translate

Same error as this guy. Have the latest software as you stated.
Last edited by frenzyboi; 21st October 2013 at 02:38 AM.
21st October 2013, 04:25 AM   |  #7  
Junior Member
Flag HoChiMinh
Thanks Meter: 7
 
29 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by BalcanGSM

Make Sure You Have Installed Latest Java JRE & JDK Packages Although With .Net Frameworks 3.5 & 4.5

JRE 1.7.0.25-b17, JDK 1.7 , .NET FRAMEWORKS 4.5 win8 64bit sir
3rd November 2013, 09:31 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Baku
Thanks Meter: 1,845
 
1,653 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Thanks,this is the what I needed
4th November 2013, 09:14 PM   |  #9  
Garmig's Avatar
Senior Member
Flag Las Vegas
Thanks Meter: 891
 
1,069 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by frenzyboi

The app is unable to show "values" folder. Only "values-xxx" is shown. An fix for this?
Also, will this going to be open source? I'm interested in this.


Same error as this guy. Have the latest software as you stated.

Unfortunately I got the same error, even that I've followed OP instructions.
21st November 2013, 08:58 AM   |  #10  
aitorTheRed's Avatar
Member
Flag Madrid
Thanks Meter: 19
 
85 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Hi:
I get the following error while trying to save the translated file:

Can not save file due to error: An XML comment cannot contain '--', and '-' cannot be the last character. Do you want to save file into another location?

And two buttons with yes and no. On clicking yes, I try to save it to another location, but keep getting the same error.

Thanks for your help!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Android Apps and Games by ThreadRank