Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,562 Members 37,944 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Help with Pyramid Bootlooping

Tip us?
 
dxbboy
Old
#41  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 97
Join Date: May 2007
Location: Karachi
Quote:
Originally Posted by Far_SighT View Post
It seems your nand is faulted. Visit http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2407276.

Try repartitioning your nand manually via 4ext. ie, keep same partitions sizes but change order. This is possible via 4ext.

You may not be able to find /boot in there, and if that's faulted, I would recommend htc.

Note that since you have s-off, take care what partitions you modify. DO NOT TOUCH ANY FIRMWARE PARTITIONS, or you'll get bricked.
he has`nt mentioned how to repartition my nand.. plus he i guess used a terminal from inside the phone to get these info, which i cannot do as i cannot boot into a rom with even 60%success,
how do i go and manage or repartition the nand ?
 
Far_SighT
Old
#42  
Far_SighT's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 158
Posts: 505
Join Date: May 2013
Location: Roorkee
Quote:
Originally Posted by dxbboy View Post
he has`nt mentioned how to repartition my nand.. plus he i guess used a terminal from inside the phone to get these info, which i cannot do as i cannot boot into a rom with even 60%success,
how do i go and manage or repartition the nand ?
If your nand is burned, I doubt it can be fixed from the software side. You can try http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1304656. But if your kernel/boot partition is broken, you'll have to contact htc, as it's a hardware problem.
Jam that THANKS button. It only takes one finger.
Device: HTC SENSATION XE Beats Audio Z715e
Android Version: 4.1.2 | Kernel: 3.4.10-SebastianFM-1.0.4
Firmware: 3.33.401.106 | Radio: 11.76C.3504.00P_11.29A.3504.18_M
HBoot: 1.29.0000 (locked, with S-OFF) | Recovery: 4ext Recovery Touch 1.0.0.6 RC3
SD Card: SanDisk 64GB Class 10 microSDXC
 
dxbboy
Old
(Last edited by dxbboy; 27th October 2013 at 06:24 PM.)
#43  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 97
Join Date: May 2007
Location: Karachi
Quote:
Originally Posted by rzr86 View Post
since you are on S-OFF and supercid try to install a gb ruu.exe
also remove your imei and serial number
hey .. just to test i installed
1.) RUU-Pyramid-ICS-hTC-Europe-3.33.401.53-Radio-11.76A.3504.00U-11.24A.3504.31-M-release-280871-signed then
2.) PG58IMG (3.33 Umiversal) then
3) recovery 4ext ..
and then various rom, but cm-10.2-20130929-Sultan-pyramid seems to be the only rom that boots on the first go .. but still bootloops :s .. if that helps.. but that rom doesnt detect my sim, plus isnt charging when switched on.. switched of charging working.. and a little hanging...and then again bootloop, but atleast it booted 4out of 5 times on the first go, that i have flashed
ny help from this ?
 
muhammadshafiqq
Old
#44  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2013
Default RUU

Quote:
Originally Posted by dxbboy View Post
INFOversion: 0.5
INFOversion-bootloader: 1.27.0000
INFOversion-baseband: N/A
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main: 3.33.401.53
INFOserialno: SH19sdsdf
INFOimei: 35831gsdgsdfg
INFOproduct: pyramid
INFOplatform: HBOOT-8260
INFOmodelid: PG5813000
INFOcidnum: 11111111
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 3927mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: off
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
INFOcommitno-bootloader: 617f0a98
INFOhbootpreupdate: 11
INFOgencheckpt: 0
all: Done!

I had to s-off this thing with a lot of difficulties, but i still have the bootlooping prob, even after gettign the s-off and super cidd it..
doesnt matter which rom i am using i bootloop, i used a miuiv5 rom for 4 days wihtout bootloop, but then suddenly it started looping badly..

i flashed this file recently (RUU-Pyramid-ICS-hTC-Europe-3.33.401.53-Radio-11.76A.3504.00U-11.24A.3504.31-M-release-280871-signed ) still it loads to htc splash screen and then restart..
hey, I dont have the INFOversion-main. its empty. how to solve???
 
rzr86
Old
#45  
rzr86's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2006
Posts: 6,746
Join Date: May 2012
Location: Nafpaktos
Quote:
Originally Posted by muhammadshafiqq View Post
hey, I dont have the INFOversion-main. its empty. how to solve???
if you flash a ruu.exe may solve it

DEVICE: HTC Sensation Z710e
PREVIOUS ROM:Rooted Stock Rom ICS Sence 3.6 Revelation 1.0.3 JB Sense 4+ ViperS 3.1.4 JB Sense 4+
CURRENT ROM:ViperS 5.2.1 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed
FIRMWARE:3.32.401.5
PREVIOUS KERNEL:Overclocked kernel v1.5.2 by SebastianFM
CURRENT KERNEL:Liberty Kernel
BOOTLOADER:unlocked - S-OFF
HBOOT VERSION:1.27.0000
RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3
 
muhammadshafiqq
Old
#46  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2013
Default RUU

Quote:
Originally Posted by rzr86 View Post
if you flash a ruu.exe may solve it
HOWW???? O.o
 
rzr86
Old
#47  
rzr86's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2006
Posts: 6,746
Join Date: May 2012
Location: Nafpaktos
Quote:
Originally Posted by muhammadshafiqq View Post
HOWW???? O.o
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1672425

take a look here

DEVICE: HTC Sensation Z710e
PREVIOUS ROM:Rooted Stock Rom ICS Sence 3.6 Revelation 1.0.3 JB Sense 4+ ViperS 3.1.4 JB Sense 4+
CURRENT ROM:ViperS 5.2.1 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed
FIRMWARE:3.32.401.5
PREVIOUS KERNEL:Overclocked kernel v1.5.2 by SebastianFM
CURRENT KERNEL:Liberty Kernel
BOOTLOADER:unlocked - S-OFF
HBOOT VERSION:1.27.0000
RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3
 
muhammadshafiqq
Old
#48  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2013
Default RUU

Quote:
Originally Posted by rzr86 View Post
Im still S ON , can I do that?? When I'm in RUU mode, it will reboot and its cannot start.
 
rzr86
Old
#49  
rzr86's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2006
Posts: 6,746
Join Date: May 2012
Location: Nafpaktos
Quote:
Originally Posted by muhammadshafiqq View Post
Im still S ON , can I do that?? When I'm in RUU mode, it will reboot and its cannot start.
if you have unlock bootloader relock it
then download the ruu which corresponds with your cid and region(same firmware or higher)
connect the device to pc in fastboot mode(in the hboot screen should say fastboot usb)

double click to the ruu.exe and follow the on screen instructions

DEVICE: HTC Sensation Z710e
PREVIOUS ROM:Rooted Stock Rom ICS Sence 3.6 Revelation 1.0.3 JB Sense 4+ ViperS 3.1.4 JB Sense 4+
CURRENT ROM:ViperS 5.2.1 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed
FIRMWARE:3.32.401.5
PREVIOUS KERNEL:Overclocked kernel v1.5.2 by SebastianFM
CURRENT KERNEL:Liberty Kernel
BOOTLOADER:unlocked - S-OFF
HBOOT VERSION:1.27.0000
RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3
 
muhammadshafiqq
Old
#50  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2013
Default RUU.exe

Quote:
Originally Posted by rzr86 View Post
if you have unlock bootloader relock it
then download the ruu which corresponds with your cid and region(same firmware or higher)
connect the device to pc in fastboot mode(in the hboot screen should say fastboot usb)

double click to the ruu.exe and follow the on screen instructions
where can I get RUU.exe ???

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes