Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,836 Members 42,047 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[guide]new lg flashtool for kdz 1gb or greater!! Fixed kdz extract error!

Tip us?
 
davevinci
Old
#1  
davevinci's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 232
Posts: 823
Join Date: Apr 2012
Location: Baguio City
Thumbs up [guide]new lg flashtool for kdz 1gb or greater!! Fixed kdz extract error!

IM NOT RESPONSIBLE IF U BRICK UR DEVICE. THIS IS A GUIDE. FLASH AT YOUR OWN RISK!

HI WE ALL KNOW WE HAVE KDZ GREATER THAN 1 GB AND GIVES US KDZ ERROR WHEN USED WITH OLD FLASHTOOL.

WE'LL HERE IS THE NEW LG FLASHTOOL USED FOR NEWER PHONE LIKE LG G2 WHICH HAS GREATER THAN 1GB KDZ FILE!
100% WORKS. IUSED IT TO FLASH A 1.2GB KDZ FILE F180K_00N

Credits to @hyelton for the method and filehosting

REQUIREMENTS:
MUST HAVE LG DRIVERS
MSXML
.NET FRAMEWORK INSTALLED

1.DOWNLOAD THE ROM/KDZ

2.DOWNLOAD LATEST LG MOBILE SUPPORT TOOL

http://csmg.lgmobile.com:9002/client...2CAppSetup.exe

INSTALL IT WHEN DONE. CLOSE AND END PROCESS ON TASKMANGER.

3.DOWNLOAD LG R&D TOOL
http://storagecow.eu/index.php?dir=X...%2FPrograms%2F

4.GO TO DOWNLOAD MODE POW+BOTH VOL BUTTON PRESSED+CONNECT USB


6) Extract FlashTool and run UpTestEX.exe

7) In R&D Test Tool window,
Select Type = 3GQCT (top left hand side)
PhoneMode = DIAG (top right hand side)
Select kdz file = click to select your LG stock rom *.kdz
Click "Normal web upgrade test" (bottom right hand side)
Then another window will pop up, click "Upgrade Start" button
wait a few seconds, another window "Select Country & Language" pop up,
=> Country=Republic of Korea
=> Language=English
you can click ok to proceed

8) All Done and wait for finish!
LG OPTIMUS G / AOSP 4.4 KitKat
The Following 26 Users Say Thank You to davevinci For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ShadowsDie
Old
#2  
ShadowsDie's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 140
Posts: 498
Join Date: May 2013
Location: Galati
Quote:
Originally Posted by davevinci View Post
IM NOT RESPONSIBLE IF U BRICK UR DEVICE. THIS IS A GUIDE. FLASH AT YOUR OWN RISK!

HI WE ALL KNOW WE HAVE KDZ GREATER THAN 1 GB AND GIVES US KDZ ERROR WHEN USED WITH OLD FLASHTOOL.

WE'LL HERE IS THE NEW LG FLASHTOOL USED FOR NEWER PHONE LIKE LG G2 WHICH HAS GREATER THAN 1GB KDZ FILE!
100% WORKS. IUSED IT TO FLASH A 1.2GB KDZ FILE F180K_00N

Credits to @hyelton for the method and filehosting

REQUIREMENTS:
MUST HAVE LG DRIVERS
MSXML
.NET FRAMEWORK INSTALLED

1.DOWNLOAD THE ROM/KDZ

2.DOWNLOAD LATEST LG MOBILE SUPPORT TOOL

http://csmg.lgmobile.com:9002/client...2CAppSetup.exe

INSTALL IT WHEN DONE. CLOSE AND END PROCESS ON TASKMANGER.

3.DOWNLOAD LG R&D TOOL
http://storagecow.eu/index.php?dir=X...%2FPrograms%2F

4.GO TO DOWNLOAD MODE POW+BOTH VOL BUTTON PRESSED+CONNECT USB


6) Extract FlashTool and run UpTestEX.exe

7) In R&D Test Tool window,
Select Type = 3GQCT (top left hand side)
PhoneMode = DIAG (top right hand side)
Select kdz file = click to select your LG stock rom *.kdz
Click "Normal web upgrade test" (bottom right hand side)
Then another window will pop up, click "Upgrade Start" button
wait a few seconds, another window "Select Country & Language" pop up,
=> Country=Republic of Korea
=> Language=English
you can click ok to proceed

8) All Done and wait for finish!
this works on any lg optimus model?
The Following User Says Thank You to ShadowsDie For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
davevinci
Old
#3  
davevinci's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 232
Posts: 823
Join Date: Apr 2012
Location: Baguio City
Quote:
Originally Posted by ShadowsDie View Post
this works on any lg optimus model?
Should work as long as right kdz is used

Sent from my LG-F180K using Tapatalk
LG OPTIMUS G / AOSP 4.4 KitKat
 
mewtwo68d
Old
(Last edited by mewtwo68d; 27th October 2013 at 01:19 AM.) Reason: Problem Solved
#4  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 28
Join Date: Oct 2010
Many thanks to davevinci.

I've mistaken using USB 3.0 port on my notebook to flash, switch to USB 2.0 and everything goes fine.
 
davevinci
Old
#5  
davevinci's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 232
Posts: 823
Join Date: Apr 2012
Location: Baguio City
Quote:
Originally Posted by mewtwo68d View Post
Please help!
I've tried this Flashtool a couple of times, always get stuck when progressing 4% on S/W Upgrade is in progress.

Anything wrong?
Hello, what error do u have in logs?
Make sure u have

Latest lg drivers
Msxml installed
.net framework installed
Usb 2.0 port
And kdz is not corrupted

Sent from my LG-F180K using Tapatalk
LG OPTIMUS G / AOSP 4.4 KitKat
The Following User Says Thank You to davevinci For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kimitza
Old
#6  
kimitza's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 613
Posts: 1,743
Join Date: Feb 2010
Location: Buzau

 
DONATE TO ME
also it's important to use rear usb ports if you are on a desktop pc.no usb hubs or usb extension cables. low quality cables can give you errors.

Smart phones, dumb people!!!
Freaking Annoying Questions (aka FAQ)- LG Optimus G(Intl)
MOD STOCK ROM WITH XPOSED FRAMEWORK
I don't offer support via PM. At least,not for free. Time=money.
The Following User Says Thank You to kimitza For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mrbrunor
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 17
Join Date: Nov 2012
Thumbs up E977 Compatible

Thank you very much!!!!!!

Works on Optimus G E977 with ROM E97710C_00.kdz (1.10GB)
 
kjjjnob
Old
#8  
Member
Thanks Meter 30
Posts: 86
Join Date: Sep 2012
Location: Rosario, Santa Fe
Default Confirm E987 compatible

Works perfect in E987 model in Argentina

Retail Argentina 10A more 1GB ! Thanks bro
 
hasan4791
Old
#9  
hasan4791's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 364
Posts: 1,068
Join Date: Nov 2011
Location: Bangalore
Yest I reflashed my whole mobile with old flash tool with this setting
Type:3GQCT
Phone mode:Emergency (not CS_Emergency)

i flashed v10D kdz of India.
It showed me file extract error and it continued after that.
first time but very strange as it successfully flashed the complete file.


Guide to Track Android Device|Antitheft|Secure Droid
Don't FORGET to click Thanx...

Works:

Device:

LG Optimus G(E-975) Indian Version
Stock Rom 4.4.2 v20A
Solid Kernel 0.2V
The Following User Says Thank You to hasan4791 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ramicba
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jun 2013
Location: Córdoba
Hi guys,

I'm getting an error message (please find image attached).

I've followed the procedure step by step on one desktop PC and on a notebook, both running windows 7. My OG it's an E987.

Any ideas? thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	error.png
Views:	2372
Size:	91.0 KB
ID:	2356623  

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes