Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[guide]new lg flashtool for kdz 1gb or greater!! Fixed kdz extract error!

OP davevinci

25th October 2013, 03:34 PM   |  #1  
davevinci's Avatar
OP Senior Member
Flag Baguio City
Thanks Meter: 237
 
834 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
IM NOT RESPONSIBLE IF U BRICK UR DEVICE. THIS IS A GUIDE. FLASH AT YOUR OWN RISK!

HI WE ALL KNOW WE HAVE KDZ GREATER THAN 1 GB AND GIVES US KDZ ERROR WHEN USED WITH OLD FLASHTOOL.

WE'LL HERE IS THE NEW LG FLASHTOOL USED FOR NEWER PHONE LIKE LG G2 WHICH HAS GREATER THAN 1GB KDZ FILE!
100% WORKS. IUSED IT TO FLASH A 1.2GB KDZ FILE F180K_00N

Credits to @hyelton for the method and filehosting

REQUIREMENTS:
MUST HAVE LG DRIVERS
MSXML
.NET FRAMEWORK INSTALLED

1.DOWNLOAD THE ROM/KDZ

2.DOWNLOAD LATEST LG MOBILE SUPPORT TOOL

http://csmg.lgmobile.com:9002/client...2CAppSetup.exe

INSTALL IT WHEN DONE. CLOSE AND END PROCESS ON TASKMANGER.

3.DOWNLOAD LG R&D TOOL
http://storagecow.eu/index.php?dir=X...%2FPrograms%2F

4.GO TO DOWNLOAD MODE POW+BOTH VOL BUTTON PRESSED+CONNECT USB


6) Extract FlashTool and run UpTestEX.exe

7) In R&D Test Tool window,
Select Type = 3GQCT (top left hand side)
PhoneMode = DIAG (top right hand side)
Select kdz file = click to select your LG stock rom *.kdz
Click "Normal web upgrade test" (bottom right hand side)
Then another window will pop up, click "Upgrade Start" button
wait a few seconds, another window "Select Country & Language" pop up,
=> Country=Republic of Korea
=> Language=English
you can click ok to proceed

8) All Done and wait for finish!
The Following 27 Users Say Thank You to davevinci For This Useful Post: [ View ]
25th October 2013, 07:40 PM   |  #2  
ShadowsDie's Avatar
Senior Member
Flag Galati
Thanks Meter: 146
 
504 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by davevinci

IM NOT RESPONSIBLE IF U BRICK UR DEVICE. THIS IS A GUIDE. FLASH AT YOUR OWN RISK!

HI WE ALL KNOW WE HAVE KDZ GREATER THAN 1 GB AND GIVES US KDZ ERROR WHEN USED WITH OLD FLASHTOOL.

WE'LL HERE IS THE NEW LG FLASHTOOL USED FOR NEWER PHONE LIKE LG G2 WHICH HAS GREATER THAN 1GB KDZ FILE!
100% WORKS. IUSED IT TO FLASH A 1.2GB KDZ FILE F180K_00N

Credits to @hyelton for the method and filehosting

REQUIREMENTS:
MUST HAVE LG DRIVERS
MSXML
.NET FRAMEWORK INSTALLED

1.DOWNLOAD THE ROM/KDZ

2.DOWNLOAD LATEST LG MOBILE SUPPORT TOOL

http://csmg.lgmobile.com:9002/client...2CAppSetup.exe

INSTALL IT WHEN DONE. CLOSE AND END PROCESS ON TASKMANGER.

3.DOWNLOAD LG R&D TOOL
http://storagecow.eu/index.php?dir=X...%2FPrograms%2F

4.GO TO DOWNLOAD MODE POW+BOTH VOL BUTTON PRESSED+CONNECT USB


6) Extract FlashTool and run UpTestEX.exe

7) In R&D Test Tool window,
Select Type = 3GQCT (top left hand side)
PhoneMode = DIAG (top right hand side)
Select kdz file = click to select your LG stock rom *.kdz
Click "Normal web upgrade test" (bottom right hand side)
Then another window will pop up, click "Upgrade Start" button
wait a few seconds, another window "Select Country & Language" pop up,
=> Country=Republic of Korea
=> Language=English
you can click ok to proceed

8) All Done and wait for finish!

this works on any lg optimus model?
The Following User Says Thank You to ShadowsDie For This Useful Post: [ View ]
26th October 2013, 02:04 AM   |  #3  
davevinci's Avatar
OP Senior Member
Flag Baguio City
Thanks Meter: 237
 
834 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by ShadowsDie

this works on any lg optimus model?

Should work as long as right kdz is used

Sent from my LG-F180K using Tapatalk
26th October 2013, 06:37 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
28 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Many thanks to davevinci.

I've mistaken using USB 3.0 port on my notebook to flash, switch to USB 2.0 and everything goes fine.
Last edited by mewtwo68d; 27th October 2013 at 02:19 AM. Reason: Problem Solved
26th October 2013, 07:25 PM   |  #5  
davevinci's Avatar
OP Senior Member
Flag Baguio City
Thanks Meter: 237
 
834 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by mewtwo68d

Please help!
I've tried this Flashtool a couple of times, always get stuck when progressing 4% on S/W Upgrade is in progress.

Anything wrong?

Hello, what error do u have in logs?
Make sure u have

Latest lg drivers
Msxml installed
.net framework installed
Usb 2.0 port
And kdz is not corrupted

Sent from my LG-F180K using Tapatalk
The Following User Says Thank You to davevinci For This Useful Post: [ View ]
26th October 2013, 08:28 PM   |  #6  
kimitza's Avatar
Senior Member
Flag Buzau
Thanks Meter: 626
 
1,769 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Donate to Me
More
also it's important to use rear usb ports if you are on a desktop pc.no usb hubs or usb extension cables. low quality cables can give you errors.
The Following User Says Thank You to kimitza For This Useful Post: [ View ]
27th October 2013, 04:09 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
17 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Thumbs up E977 Compatible
Thank you very much!!!!!!

Works on Optimus G E977 with ROM E97710C_00.kdz (1.10GB)
28th October 2013, 06:12 AM   |  #8  
Senior Member
Flag Rosario, Santa Fe
Thanks Meter: 109
 
126 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Confirm E987 compatible
Works perfect in E987 model in Argentina

Retail Argentina 10A more 1GB ! Thanks bro
28th October 2013, 06:47 AM   |  #9  
hasan4791's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 370
 
1,078 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Yest I reflashed my whole mobile with old flash tool with this setting
Type:3GQCT
Phone mode:Emergency (not CS_Emergency)

i flashed v10D kdz of India.
It showed me file extract error and it continued after that.
first time but very strange as it successfully flashed the complete file.
The Following User Says Thank You to hasan4791 For This Useful Post: [ View ]
29th October 2013, 01:39 AM   |  #10  
Junior Member
Flag Córdoba
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Hi guys,

I'm getting an error message (please find image attached).

I've followed the procedure step by step on one desktop PC and on a notebook, both running windows 7. My OG it's an E987.

Any ideas? thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	error.png
Views:	2766
Size:	91.0 KB
ID:	2356623  

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes