Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Connect Chromecast to mobile hotspot?

OP Hulk0069

19th November 2013, 03:21 AM   |  #1  
Hulk0069's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 157
 
937 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Like the title says any way to do this, hi I'm new to this forum, was wondering if they're is a way to do this stock or rooted way.any help is much appreciated.
19th November 2013, 07:13 AM   |  #2  
Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 193
 
1,010 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
sure. I do it using WiFi Tether on my Galaxy Note 2. Just needs to get an IP from the device. You're going to need to connect a PC to the hotspot so you can set it. You may need another device--PC or mobile device--to sling from.
The Following User Says Thank You to lovekeiiy For This Useful Post: [ View ]
19th November 2013, 09:43 AM   |  #3  
Hulk0069's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 157
 
937 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Do I connect the Chromecast to my pc? Or to my laptop, here's my setup,my hotspot is currently my main internet.so my pc is connected to my hotspot.but can't connect Chromecast while that feature is on.if you could break down a little gladly appreciate it.

Sent from my SCH-I535 using xda premium
19th November 2013, 07:01 PM   |  #4  
hunnymonster's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 43
 
110 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
Somewhere in the config of the hotspot... Is there an option for "isolation"? If there is switch it off, then you should be on the right road.
20th November 2013, 03:22 AM   |  #5  
Hulk0069's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 157
 
937 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by hunnymonster

Somewhere in the config of the hotspot... Is there an option for "isolation"? If there is switch it off, then you should be on the right road.

Don't see that.so no I don't think so.I have my pc ,my laptop,connected but the only thing showing up for Chromecast is my roku 3.?? There has to be a way for me to set it up.Google makes this so hard.

Sent from my SCH-I535 using xda premium
20th November 2013, 10:11 AM   |  #6  
hunnymonster's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 43
 
110 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
I don't think Google have made it hard. The thing that's making it hard for you is your mobile hotspot (and I think the fact that it is defaulting to not allowing communication between two devices connected to it: you can try this with two other devices - using ping... If you can ping each device from the other its something other than client isolation)
21st November 2013, 11:58 AM   |  #7  
Hulk0069's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 157
 
937 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I'm gunna try thanks

Sent from my SCH-I535 using xda premium
22nd November 2013, 08:11 AM   |  #8  
bhiga's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 882
 
2,248 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
It would help if you could tell us the make/model of your hotspot.
More-generic ones like my CradlePoint PHS300 and Zyxel MWR102 and MWR211 default to letting wireless clients see each other, but do have the option to keep wireless clients isolated (so they can access Internet, but not see each other).
22nd November 2013, 09:40 PM   |  #9  
Hulk0069's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 157
 
937 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by bhiga

It would help if you could tell us the make/model of your hotspot.
More-generic ones like my CradlePoint PHS300 and Zyxel MWR102 and MWR211 default to letting wireless clients see each other, but do have the option to keep wireless clients isolated (so they can access Internet, but not see each other).

I have a Verizon s3 I have the hotspot by Verizon I pay the monthly fee for it.my s3 is rooted running clean Rom latest.

Sent from my SCH-I535 using xda premium
22nd November 2013, 09:49 PM   |  #10  
bhiga's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 882
 
2,248 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Thanks. Unfortunately I have no experience with Verizon equipment. Hopefully someone else can chime in.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes