FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

[ONLY FOR MDL BOOTLOADER] How to use 4.3 MK2 Modem and Retain Sound

86 posts
Thanks Meter: 203
 
By shiamatsu, Member on 26th November 2013, 10:28 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Note: This is for 4.2.2 MDL bootloader only! Not for 4.3 MK2 bootloader!
Note2: A 4.3 bootloader looks like this (i9505 is same as our phone):
KNOX kernel lock and KNOX warranty void are the new things in the 4.3 bootloader that can break warranty easily via CF-Auto-Root.

So just now I remembered something from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2253528
To sum up, it says that the LTE Modem from 4.3 (MK2) would break sound. So to avoid that, just use the LTE modem from MDL and the GSM modem from MK2. I tried it and it works!

How to:
1. Download this zip: https://www.mediafire.com/?7tj2smth2vp1b7m
2. Extract the files inside the zip into anywhere you want, as long you remember where it is.
3. Put your phone into download mode (vol down+home)
4. Open odin, click on phone, select Modem_UVUAMDL.tar, untick auto-reboot, and press start.
5. When the install finishes, manually reboot it back to download mode.
6. Using odin again, click on phone, select modem.bin, untick auto-reboot, and press start.
7. When finished, reboot and you're done!
If you already have the MDL modem installed, just ignore steps 4 and 5.

To revert to MDL, skip steps 5-7 and only flash Modem_UVUAMDL.tar.

Credits to: @j_r0dd for the 4.3 modem, @mrvirginia for the 4.2.2 modem, and the devs over at the i9505 section for figuring out the trick
Last edited by shiamatsu; 6th December 2013 at 05:13 AM.
The Following 85 Users Say Thank You to shiamatsu For This Useful Post: [ View ]
 
 
26th November 2013, 10:37 PM |#2  
gdmlaz's Avatar
Senior Member
Flag Miami
Thanks Meter: 517
 
More
If this works you are ****ing awesome lol

Question ??? Have you tried putting the phone to sleep in 4g mode on a 4.3 tw rom ??? or does it lose date like before ????
26th November 2013, 10:39 PM |#3  
epsix's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 317
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by shiamatsu

So just now I remembered something from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2253528
To sum up, it says that the LTE Modem from 4.3 (MK2) would break sound. So to avoid that, just use the LTE modem from MD8 and the GSM modem from MK2. I tried it and it works!

How to:
1. Download this zip: https://www.mediafire.com/?7tj2smth2vp1b7m
2. Extract the files inside the zip into anywhere you want, as long you remember where it is.
3. Put your phone into download mode (vol down+home)
4. Open odin, click on phone, select Modem_UVUAMDL.tar, untick auto-reboot, and press start.
5. When the install finishes, manually reboot it back to download mode.
6. Using odin again, click on phone, select modem.bin, untick auto-reboot, and press start.
7. When finished, reboot and you're done!

Finger cross

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to epsix For This Useful Post: [ View ]
26th November 2013, 10:39 PM |#4  
shiamatsu's Avatar
OP Member
Cloudsdale
Thanks Meter: 203
 
More
Dang it.
Last edited by shiamatsu; 26th November 2013 at 11:07 PM.
The Following User Says Thank You to shiamatsu For This Useful Post: [ View ]
26th November 2013, 10:40 PM |#5  
gdmlaz's Avatar
Senior Member
Flag Miami
Thanks Meter: 517
 
More
Quote:
Originally Posted by shiamatsu

Will do a test now.

Crosses fingers..... Thinking about it I don't think this will work since we are basically staying with our old 2g/3g/4g Modem and just flashing the new LTE MODEM..... Our problem is the 2g/3g/4g modem which is the one that loses data when the screen is off our LTE modem works just fine


I HOPE I'M WRONG THO LOL
Last edited by gdmlaz; 26th November 2013 at 10:44 PM.
26th November 2013, 10:45 PM |#6  
mrvirginia's Avatar
Recognized Themer
Flag Charlotte, NC
Thanks Meter: 2,689
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by shiamatsu

So just now I remembered something from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2253528
To sum up, it says that the LTE Modem from 4.3 (MK2) would break sound. So to avoid that, just use the LTE modem from MD8 and the GSM modem from MK2. I tried it and it works!

How to:
1. Download this zip: https://www.mediafire.com/?7tj2smth2vp1b7m
2. Extract the files inside the zip into anywhere you want, as long you remember where it is.
3. Put your phone into download mode (vol down+home)
4. Open odin, click on phone, select Modem_UVUAMDL.tar, untick auto-reboot, and press start.
5. When the install finishes, manually reboot it back to download mode.
6. Using odin again, click on phone, select modem.bin, untick auto-reboot, and press start.
7. When finished, reboot and you're done!

Credits to: @j_r0dd for the 4.3 modem @mrvirginia for the 4.2.2 modem

hahahaha thanks mate! i thought i was going crazy for a second and that i was the only one with no sound!
26th November 2013, 10:51 PM |#7  
philliman's Avatar
Senior Member
Flag Philly
Thanks Meter: 272
 
Donate to Me
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by mrvirginia

hahahaha thanks mate! i thought i was going crazy for a second and that i was the only one with no sound!

I have sound using the 4.3 modem and baseband on a 4.3 leak. No data drops either
26th November 2013, 10:54 PM |#8  
gdmlaz's Avatar
Senior Member
Flag Miami
Thanks Meter: 517
 
More
Quote:
Originally Posted by philliman

I have sound using the 4.3 modem and baseband on a 4.3 leak. No data drops either

you tried putting it on 4g mode and turning the screen off ?? Waiting on CWM to restore my backup to try it out also I really hope this works

Just tried it..... Doing this lets you make phone calls but DATA DROPS ARE STILL THERE WHEN USING A 4.3 TW ROM Blahhhh
Last edited by gdmlaz; 26th November 2013 at 11:05 PM.
26th November 2013, 11:07 PM |#9  
shiamatsu's Avatar
OP Member
Cloudsdale
Thanks Meter: 203
 
More
Quote:
Originally Posted by gdmlaz

you tried putting it on 4g mode and turning the screen off ?? Waiting on CWM to restore my backup to try it out also I really hope this works

Just tried it..... Doing this lets you make phone calls but DATA DROPS ARE STILL THERE WHEN USING A 4.3 TW ROM Blahhhh

Aw man.
The Following User Says Thank You to shiamatsu For This Useful Post: [ View ]
26th November 2013, 11:08 PM |#10  
philliman's Avatar
Senior Member
Flag Philly
Thanks Meter: 272
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gdmlaz

you tried putting it on 4g mode and turning the screen off ?? Waiting on CWM to restore my backup to try it out also I really hope this works

Just tried it..... Doing this lets you make phone calls but DATA DROPS ARE STILL THERE WHEN USING A 4.3 TW ROM Blahhhh

Yup, no data loss here. Even sent test text and email using my wife's s4
26th November 2013, 11:16 PM |#11  
epsix's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 317
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by philliman

I have sound using the 4.3 modem and baseband on a 4.3 leak. No data drops either

Which one are you using? So many threads about it, it's confusing.

Thanks

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk 2

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes