5,594,386 Members 34,688 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[GUIDE] Improve GPS Performance for Tab

Tip us?
 
al-motamel
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 38
Join Date: Jul 2010
Talking [GUIDE] Improve GPS Performance for Tab

Hello everybody

I was use Orange Rom P1000JHKA1

http://www.multiupload.com/EQTIKM4IXV
Pass: ce4arab.com

I noted the GPS Performance is better than any other rom I use it

So I thought to get the gps file from orange rom and test it in other rom

The result was fantastic

you can test by Yourself

first you have to root your device

Turn off GPS

then by use rootexplorer Copy the Contents in file 1 to this track system/bin/gpsd.

after that copy the contents in file 2 to this track system/lib.

restart your device

Turn on GPS

and test it

All the files you need in this process can be found here:

http://www.multiupload.com/YFHGI69FSI
Pass: ce4arab.com

(I am sorry for my bad English)
The Following 21 Users Say Thank You to al-motamel For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Technomancer
Old
#2  
Technomancer's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 420
Posts: 553
Join Date: Feb 2010
Location: SF Bay Area
Interesting.
Were there any changes in /system/etc/jupiter.xml as well?
 
al-motamel
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 38
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by Technomancer View Post
Interesting.
Were there any changes in /system/etc/jupiter.xml as well?
no

the changes only in

system/bin/gpsd and system/lib
 
denteca
Old
#4  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 47
Join Date: Jan 2011
Anyone tested it?
 
biopsin
Old
(Last edited by biopsin; 21st January 2011 at 10:27 AM.)
#5  
biopsin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 86
Posts: 381
Join Date: Nov 2010
Location: oslo
Default gps test

im testing it...

..and it works faster + detects many more satelites then before...a welcome fix!

tnx
 
DeiphoneaAndroid
Old
#6  
Member
Thanks Meter 15
Posts: 82
Join Date: Aug 2010
Tested and working ok on Italy.

Welcome fix, even if the GPS was doing ok already.
 
kloodee
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 109
Join Date: Nov 2005
wow this really works, noticed the following
*faster detection
* more sat aquired

thanx !
 
deezid
Old
(Last edited by deezid; 21st January 2011 at 02:39 PM.)
#8  
deezid's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 80
Posts: 590
Join Date: Jun 2010
Location: Viersen
Which firmware are you using?
It crashes my tab (JMF) completely... (tried it twice, lol)

Dennis


Edit:
Nevermind, androzip only extracted 0 byte files lol
 
jesand83
Old
#9  
jesand83's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 14
Posts: 107
Join Date: Nov 2010
Location: Rio Rancho, NM
I noticed that the files are labeled for the Euro version of the tablet. Will this tweak work for CDMA versions? Has anyone tried it yet?

I guess I could be the first, but I have a question. Brand new to Android, is it possible to unroot in case I have to send back for repair down the road?
 
natious
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 439
Posts: 1,465
Join Date: Dec 2010
Location: Melbourne

 
DONATE TO ME
Seems alot better with navigon, im getting signal in doors and i didnt befor, im on roto jme v4

Thanks.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes