FORUMS

Which OEM Would You Like to Help?

Most manufacturers have moments of greatness and moments of decadence, and in the past few years … more

Root T-Mobile S6/Edge on 5.1.1 Without Tripping Knox

If you purchase phones from a carrier, you may be no stranger to the difficulties … more

IonVR Coming Soon, HTC M9 Dev Edition Gets Android 5.1 – XDA TV

The HTC M9 Developer Edition has received Android 5.1. That and … more

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more

[Guide] How to add banner in "About Phone" | Noob friendly

1,254 posts
Thanks Meter: 2,660
 
By abo hani, Recognized Contributor on 13th December 2013, 04:08 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello folks .... I’ve backed to xda after a looong time because exams
My new TUT for adding logo in "About Phone" .

Inspired by this THREAD

Credits :

@gravtec for inspiring big thanks for you bro .

What you need ? :
  • Latest APKTOOL package .
  • A brain .
  • PC .
  • Knowledge in decompiling and recompiling .

Lets start the GUIDE !

Resources
  • APKTOOL here .
  • Image Resolution : 700*215 .

Guide


First Part


  • Decompile Settings
  • Go to res/Layout folder
  • Download this file
  • paste it in Layout folder

Second Part


  • Copy the image to res/drawable folder
  • Rename it to logo and it must be "PNG" !
    Quote:

    EX: logo.png



Third Part


  • Go to res/xml
  • open device_info_settings.xml
  • Add this
    Quote:

    <PreferenceScreen android:layout="@layout/logo" android:key="od_logo" />

    after this line
    Quote:

    xmlns:settings="http://schemas.android.com/apk/res/com.android.settings">

    EX :

    Quote:

    xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    xmlns:settings="http://schemas.android.com/apk/res/com.android.settings">
    <PreferenceScreen android:layout="@layout/logo" android:key="od_logo" />



SAMPLE


IF you see this Guide useful ... Hit thanks
The Following 55 Users Say Thank You to abo hani For This Useful Post: [ View ]
 
 
13th December 2013, 04:09 PM |#2  
abo hani's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Latakia
Thanks Meter: 2,660
 
More
Reserved for future

More things will add for this feature
The Following 4 Users Say Thank You to abo hani For This Useful Post: [ View ]
17th December 2013, 04:51 PM |#3  
laura almeida's Avatar
Senior Member
Flag Benicarló
Thanks Meter: 198
 
More
Does this works only in Sony Devices ?
The Following User Says Thank You to laura almeida For This Useful Post: [ View ]
17th December 2013, 06:11 PM |#4  
safariking's Avatar
Senior Member
Flag Lelystad
Thanks Meter: 4,840
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by laura almeida

Does this works only in Sony Devices ?

I am wondering about that to
17th December 2013, 06:12 PM |#5  
herna's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Developer / Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,734
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by laura almeida

Does this works only in Sony Devices ?

No, it can works perfectly on another devices as well. That thread was created on Sony forum, but can be usable on you Galaxy s3. Cheers!
The Following User Says Thank You to herna For This Useful Post: [ View ]
17th December 2013, 06:50 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 518
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by laura almeida

Does this works only in Sony Devices ?

Is supposed to work in all devices just becouse it is android CODE for all phone
The Following User Says Thank You to werty100 For This Useful Post: [ View ]
17th December 2013, 07:30 PM |#7  
Zerousen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
More
Wow, this seems surprisingly simple enough. Can't wait to try this.
17th December 2013, 09:59 PM |#8  
Marília de Oliveira's Avatar
Senior Member
Flag City of God / City of Sun *-*
Thanks Meter: 695
 
Donate to Me
More
Help
Friend did not understand the tutorial ... can add some images!
17th December 2013, 11:00 PM |#9  
Childofthehorn's Avatar
Recognized Developer
Flag DFW, Texaaas
Thanks Meter: 164
 
Donate to Me
More
Umm... this is basically the same as making ANY layout change in any Android application .

You don't have to do this in just Settings! This can be done in ANY app.

However, this resolution will be different in different devices like XXHDPI, XHDPI, and the XXXHDPI on the uber resolution devices. You really should just look at the border sizes (typically 10-20px per edge, depending on the resolution of the device.).

Oh, and don't forget to RESIGN the apk. Some devices may not play nice with an Altered Settings application that isn't signed with system-level keys.

That is all.
The Following User Says Thank You to Childofthehorn For This Useful Post: [ View ]
21st December 2013, 08:17 AM |#10  
LeJolly's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 147
 
Donate to Me
More
A problem: I don't have the red line in my settings
Quote:

xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:settings="http://schemas.android.com/apk/res/com.android.settings">

Help?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes