5,594,077 Members 46,463 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] [HELP] how to fix my X2's busted software

Tip us?
 
Taset5
Old
(Last edited by Taset5; 14th December 2013 at 02:23 AM.) Reason: needed instant notifications
#1  
Taset5's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Dec 2013
Question [Q] [HELP] how to fix my X2's busted software

Hello,

History:
Recently my Droid x2 was acting somewhat slow and randomly rebooting, so I decided to backup some data using titanium backup.
After which, I performed a factory data wipe thing from the android recovery menu.
This went well and I started to restore my old apps and data, afterwards I noticed the same things happening again. So I decided to do the factory data wipe again to fix this.
This led me to think that there was something wrong with one of the system apps, so I slowly went through apps and only installed what I thought I needed.
I ended up repeating this a few times, and at some point used titanium backup to remove some of the stock apps like slacker and youtube.
And now my phone wont get past the motorola logo, although sometimes it does and gets into a boot loop or just gets to the first time set up screen.
History summary:
Basically I backed up the data I wanted to keep, and did some stuff now my phone doesn't function right.



What I am after from any expert is whether or not I can't simply put an update onto my sd card and use the android recovery menu to fix my phone back to the normal stock rom.

If this kind of thing is possible could someone send me a link to the file.

I have tried to use Moonshadows guide (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1317707) for SBFing, no luck, can't get it to work.
Also, I am basing this question off of Moonshadow's other guide (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1318083) for backup/restoring.

This is a:
Droid X2
Rooted
Running 2.3.5
 
sd_shadow
Old
(Last edited by sd_shadow; 14th December 2013 at 06:00 PM.) Reason: added link
#2  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 939
Posts: 2,649
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota
Moto Updates only work to update, and phone must be complete stock, nothing removed.
to flash sbf phone needs to be in STARTING RSD PROTOCOL SUPPORT
Try ezSBF for dx2

Sent from my XT862 using Tapatalk
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can
Always in motion is the future
The Following User Says Thank You to sd_shadow For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Taset5
Old
#3  
Taset5's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Dec 2013
Default just an update

Just in case anyone is curious, ezSBF worked.
I used it, then updated my phone to 2.3.5, and rooted it.

Thanks shadow.
 
sd_shadow
Old
#4  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 939
Posts: 2,649
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota
Your welcome, glad it worked

Sent from my XT862 using Tapatalk
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can
Always in motion is the future
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes