5,600,053 Members 43,798 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[SOLVED] Weird screen off/lock screen bug?

Tip us?
 
Ben36
Old
(Last edited by Ben36; 14th December 2013 at 07:02 PM.)
#1  
Ben36's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1374
Posts: 5,020
Join Date: Jun 2012
Default [SOLVED] Weird screen off/lock screen bug?

My missus' 4x has the latest cm10.1 release and werewolf kernel installed.
When she presses the power button to lock the screen it goes off, then weirdly lights back up on the lock screen until it times out to black again.
Anyone know how to stop this weird extra lighting up glitch?
 
SimonTS
Old
#2  
SimonTS's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1539
Posts: 3,988
Join Date: Oct 2011
Location: Bristol
Quote:
Originally Posted by Ben36 View Post
My missus' 4x has the latest cm10.1 release and werewolf kernel installed.
When she presses the power button to lock the screen it goes off, then weirdly lights back up on the lock screen until it times out to black again.
Anyone know how to stop this weird extra lighting up glitch?
Sounds like a wakelock issue - might be worth checking a logcat.
Sent from the darkest corners of my mind
 
penguin449
Old
#3  
Account currently disabled
Thanks Meter 1425
Posts: 655
Join Date: Feb 2013
Location: Littlepport ~ Cambridge
Quote:
Originally Posted by Ben36 View Post
My missus' 4x has the latest cm10.1 release and werewolf kernel installed.
When she presses the power button to lock the screen it goes off, then weirdly lights back up on the lock screen until it times out to black again.
Anyone know how to stop this weird extra lighting up glitch?
Quote:
Originally Posted by SimonTS View Post
Sounds like a wakelock issue - might be worth checking a logcat.
Not wakelock.

Issue 1: CRT Animation is derped, go to settings>Display>CRT Animation OFF.

Issue 2: Dodgy Hardware and Lock button is registered as a double press (Unlikely)

Isuue 3: Just Bad Rom in general, a video wouldve been nice thou tbh, bad explination.

Issue 4: In security have power button instantly locking the screen.

Soloution, install XPOSED FRAMEWORK, install XBLAST TOOLS, play with the settings a bit idc, find CRT animation and select remove alltogether.
The Following User Says Thank You to penguin449 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ben36
Old
#4  
Ben36's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1374
Posts: 5,020
Join Date: Jun 2012
I've just changed the animation, so I'll see how that goes first! Thanks!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
Ben36
Old
#5  
Ben36's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1374
Posts: 5,020
Join Date: Jun 2012
Ok option 1 didn't work! I'll try option 4 and xposed later today

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
brunek
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 51
Posts: 425
Join Date: Jan 2013
I noticed the same problem today after i flashed OP 2.7.. I turn the screen off, the CRT animation shows but after that, for about a second, there is like a dimmed light on the screen and then it dissapears.. I am on Carbon 4.3. and I didnt have that issue on its stock kernel. I tryed shutting CRT animation off and in settings set "non delay" but it didnt help..
The Following User Says Thank You to brunek For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
MilkyJoePD
Old
#7  
MilkyJoePD's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 159
Posts: 864
Join Date: Oct 2011
This happens to me on every ROM I try. Stock and CM.
The Following User Says Thank You to MilkyJoePD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ben36
Old
#8  
Ben36's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1374
Posts: 5,020
Join Date: Jun 2012
Solved! It's an app that requires root permission but has not yet been given it! In my case it was terminal emulator! Opened it. Typed su and enter to force it to ask for root permission and gave it. No problem since!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes