5,604,631 Members 41,569 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Stuck in Download or Recovery mode

Tip us?
 
handyman2
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Default [Q] Stuck in Download or Recovery mode

My Tab3 (SM-T210R) is stuck in either Download or Recovery mode.

I was loading "prerooted.tar.md5" when Odin 3.07 froze. I let is sit for over an hour, battery was fully charged.

Since then I have tried loading other ROMs like T210RUEMG4 using Odin with no luck. It usually, but not always, gets hung up on "Get Mapping for PIT." I was able to get CWM v6.0.4.5 Recovery to load. Now when I turn on, boot, or reboot the Tab, it only goes to Recovery. If I use CWM to power off, I can make it start in Download mode and Odin will see it, but Odin will not complete a download. I loaded Rocket Tab2.0.zip onto the SD card and installed in recovery mode -- said it installed successfully but still no joy.

I have tried several unbricking methods from this forum. Perhaps I have missed something.

How do I fix this?

Any help would be GREATLY APPRECIATED.
 
Benzoman
Old
#2  
Benzoman's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 201
Posts: 852
Join Date: Jan 2012
Location: Central Illinois
I'd download the stock rom from samfirmware.com and flash it with odin. It should get past the pit file error.

Sent from my GT-P5210 using XDA Premium HD app
Samsung Galaxy Tab 10.1 USA Wi-Fi
Samsung Galaxy Tab 3 10.1 USA Wi-Fi


If I have helped you in any way Please use the "Thanks" button.
The Following User Says Thank You to Benzoman For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
handyman2
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Thanks for your reply.

I did as you suggested, but Odin hangs up while loading the .img files. Sometimes it freezes at hidden.img or cache.img or system.img. I have waited, sometimes for hours, but it won't finish.

I have disable my antivirus and unchecked Auto Reboot in Odin.

Currently, the Tab will only reboot to "Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Keis & try again." (I have tried this also. No different.)

Any ideas?
 
gr8nole
Old
#4  
gr8nole's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1606
Posts: 1,379
Join Date: Oct 2010
Location: Lynchburg, VA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by handyman2 View Post
Thanks for your reply.

I did as you suggested, but Odin hangs up while loading the .img files. Sometimes it freezes at hidden.img or cache.img or system.img. I have waited, sometimes for hours, but it won't finish.

I have disable my antivirus and unchecked Auto Reboot in Odin.

Currently, the Tab will only reboot to "Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Keis & try again." (I have tried this also. No different.)

Any ideas?
If you want to return to stock, do not uncheck auto reboot.

Also try using a different computer or a different usb port on your computer.

Odin will still work on the screen about the "firmware upgrade encountered".

Sent from my SM-T310 using Tapatalk 4
>>>>------;;;;----->

The Following User Says Thank You to gr8nole For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
handyman2
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Thanks for the input.

I switched from an XP machine to freshly loaded win7 machine and it flashed!

Now I have the flicker problem. I've seen a few post on this, so I'll work from there.

Thanks again.
The Following User Says Thank You to handyman2 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gr8nole
Old
#6  
gr8nole's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1606
Posts: 1,379
Join Date: Oct 2010
Location: Lynchburg, VA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by handyman2 View Post
Thanks for the input.

I switched from an XP machine to freshly loaded win7 machine and it flashed!

Now I have the flicker problem. I've seen a few post on this, so I'll work from there.

Thanks again.
I would start by downloading and flashing the the latest stock firmware using Odin, then just install a custom recovery (such as CWM or TWRP) and use the root.zip included in those threads.

Sent from my SM-T310 using Tapatalk 4
>>>>------;;;;----->

 
handyman2
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Got it back to stock using Keis "Firmware Upgrade and Initialisation" then used Odin for CWM and the armeabi-universal-root, all on a Win7 machine.

Worked like a charm. Sweet.

All help very much appreciated.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes