5,594,386 Members 35,072 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q][UNBRICK] Is my TF700 a brick OR asleep in APX MODE?

Tip us?
 
jadeye
Old
(Last edited by jadeye; 25th July 2013 at 07:18 PM.) Reason: Adding 2 more actions and questions
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2011
Tablet [Q][UNBRICK] Is my TF700 a brick OR asleep in APX MODE?

Hello everyone,

This is my first post here so forgive my errors (if any):

I have tried a few things on my TF700:

1. I have installed the rooting tool from asus website and after activating it,
The first boot scrren said (on top left corner) "the device is unlocked"
When running the app again it would give an error.
2. I tried soft reset - nothing there.
3. I went for hard reset - I accidently went for the left most icon....
After a little investigation on a few pages here I think it is in APX mode..???

It turns on but stays in the first screen with the white ASUS logo on screen & thats it...

Any ideas anyone???
How do I save my precious TF700??
I tried connecting to it through USB installing (Linux):

Quote:
cat > /etc/udev/rules.d/60-nvflash.rules <<END
# nvflash support for Nvidia Tegra systems attached to USB
SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="0955", ATTR{idProduct}=="7820", MODE="0660", GROUP="plugdev"
END
With no luck...

What can I do???

Thanx...
 
LetMeKnow
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 506
Posts: 1,223
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by jadeye View Post
Hello everyone,

This is my first post here so forgive my errors (if any):

I have tried a few things on my TF700:

1. I have installed the rooting tool from asus website and after activating it,
The first boot scrren said (on top left corner) "the device is unlocked"
When running the app again it would give an error.
2. I tried soft reset - nothing there.
3. I went for hard reset - I accidently went for the left most icon....
After a little investigation on a few pages here I think it is in APX mode..???

It turns on but stays in the first screen with the white ASUS logo on screen & thats it...

Any ideas anyone???
How do I save my precious TF700??
I tried connecting to it through USB installing (Linux):



With no luck...

What can I do???

Thanx...
If you use the Asus unlock tool, you should not brick your device. It looks like that you wipe your system some how. I am guessing here... Can you do some test for me? If you on the Asus screen, just press the power button for about 10 seconds until it shuts down and then keep holding the power button with the volume down at the same time until you are going back to the three icons, thanks. I just want to see if you can get back to your recovery...
 
jadeye
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by LetMeKnow View Post
If you use the Asus unlock tool, you should not brick your device. It looks like that you wipe your system some how. I am guessing here... Can you do some test for me? If you on the Asus screen, just press the power button for about 10 seconds until it shuts down and then keep holding the power button with the volume down at the same time until you are going back to the three icons, thanks. I just want to see if you can get back to your recovery...
Than you for you reply...
I already tried that...it just loops the same shut down to ASUS LOGO screen with no response to the volume down button.
I also let it run out of power so to try & get it out of this loop which resembles an APX loop but in vain...it just keeps on powering up to the same state...
Will give it another go....
There isn't even a pause where I can slip the volume down button in, that is why I let it run out of power to slip the volume down button in...& that is what I am going to do now...let it charge for a short while and power it up with the volume down button (which did not work for several tries...)
 
jadeye
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by jadeye View Post
Than you for you reply...
I already tried that...it just loops the same shut down to ASUS LOGO screen with no response to the volume down button.
I also let it run out of power so to try & get it out of this loop which resembles an APX loop but in vain...it just keeps on powering up to the same state...
Will give it another go....
There isn't even a pause where I can slip the volume down button in, that is why I let it run out of power to slip the volume down button in...& that is what I am going to do now...let it charge for a short while and power it up with the volume down button (which did not work for several tries...)
Just powered it up with volume down & same screen...
What can I do?
 
LetMeKnow
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 506
Posts: 1,223
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by jadeye View Post
Just powered it up with volume down & same screen...
What can I do?
I believed that I can not help you any further with this issue because my knowledge is limited in this situation. I hope that somebody else can give you a good advice.. Good luck..
The Following User Says Thank You to LetMeKnow For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sbdags
Old
#6  
sbdags's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 11243
Posts: 9,634
Join Date: Jun 2007
Location: Kenilworth, Coventry

 
DONATE TO ME
Hold down volume down and keep held down whilst holding the power button down for at least 10 secs. What happens?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ASUS Transformer TF700T/TF201/TF300T(GL)/ME301T
[ROM] CROMBi-kk TF700 Infinity
[ROM] CROMi-X TF700 Infinity
[ROM] mini-C TF700 Infinity
[ROM] CROMi-X TF300T(GL) | TF201 Prime | ME301T Smart Pad 10


ASUS Transformer TF701T
[ROM] CROMi-X TF701T

Google Nexus 5
Rocking Stock!


Please Donate Here to support CROMi-X Development
 
jadeye
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by sbdags View Post
Hold down volume down and keep held down whilst holding the power button down for at least 10 secs. What happens?
I have do this several times (but will try again) and it just powers back up to the same screen...

Did anyone refer you my suggestion of it being in APX mode??
What happens if I put a micro SD Card in the slot??
What is that left most logo on the hard reset screen?
What is that right most logo on the hard reset screen?
I know the center is the android...

HELP!!!

Where are all the experts here??

If an SD Card does function, what do I need to have on it in order to restore the state of my ASUS to functional?

Thanx to all those who are giving my POST some thought...
 
Pretoriano80
Old
#8  
Pretoriano80's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 858
Posts: 965
Join Date: Jun 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jadeye View Post
I have do this several times (but will try again) and it just powers back up to the same screen...

Did anyone refer you my suggestion of it being in APX mode??
What happens if I put a micro SD Card in the slot??
What is that left most logo on the hard reset screen?
What is that right most logo on the hard reset screen?
I know the center is the android...

HELP!!!

Where are all the experts here??

If an SD Card does function, what do I need to have on it in order to restore the state of my ASUS to functional?

Thanx to all those who are giving my POST some thought...
The device will enter in APX mode only with the Volume UP + Power buttons combo and to get out of that mode you need to hold the Power button for at least 10 seconds.
If you can't get to the bootloader menu (the one with the 3 icons) anymore you are out of luck and only Asus can repair your device. APX it's useful only if you have the NvFlash backup.
Inserting a microSD with an original Asus firmware is also useless if you can't access the bootloader menu because you can't boot in recovery mode.
The Following 2 Users Say Thank You to Pretoriano80 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jt1998
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 113
Posts: 355
Join Date: Jul 2013
Location: Houston
Quote:
Originally Posted by jadeye View Post
I have do this several times (but will try again) and it just powers back up to the same screen...

Did anyone refer you my suggestion of it being in APX mode??
What happens if I put a micro SD Card in the slot??
What is that left most logo on the hard reset screen?
What is that right most logo on the hard reset screen?
I know the center is the android...

HELP!!!

Where are all the experts here??

If an SD Card does function, what do I need to have on it in order to restore the state of my ASUS to functional?

Thanx to all those who are giving my POST some thought...
Make sure you do EXACTLY what sdbags said - he IS the expert.

With the tablet powered OFF, press and hold BOTH the power button and volume down button together, for at least 10 seconds. It should bring you back to the screen with the 3 icons. RCK, android robot icon, wipe. RCK gets you to recovery mode where you can use TWRP for recovery/flash installs, etc. Middle android is the cold boot option which sometimes fixes problems like you're having. Don't do wipe unless someone like sdbags explicitly tells you.

Hope you can fix this.
The Following User Says Thank You to jt1998 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jadeye
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by jt1998 View Post
Make sure you do EXACTLY what sdbags said - he IS the expert.

With the tablet powered OFF, press and hold BOTH the power button and volume down button together, for at least 10 seconds. It should bring you back to the screen with the 3 icons. RCK, android robot icon, wipe. RCK gets you to recovery mode where you can use TWRP for recovery/flash installs, etc. Middle android is the cold boot option which sometimes fixes problems like you're having. Don't do wipe unless someone like sdbags explicitly tells you.

Hope you can fix this.
Well guys...thank you all for your help & time...

I tried everything anyone here suggested but unfortunately ended up with the same result: ASUS white logo screen.

The tablet is still under the first year time period...any suggestions as for how to get it fixed (RMA) without paying tones of money?
What should I say happened???

Guess RCK does not work on my device...(?)

Thank you all...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes