5,599,616 Members 43,839 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Help Needed! Two strange isseus after iHakers 1.1 install!

Tip us?
 
DESASTER75
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Jan 2011
Default [Q] Help Needed! Two strange isseus after iHakers 1.1 install!

Hi!

Just flashed iHackers V1.1-CR last night by following 100% the tutorial:
CR-Link: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2539008
HowTo:
Install Oficial FTF for Firmware 14.1.G.1.534.
Root Your Phone Using VRoot or KingoApp Root.
Backup TA Partition.
Copy the ROM to External SDCard.
Install Dual Recovery for LB.
Reboot into Recovery.
Make Sure to do a Wipe Data/Factory Reset before Installing the ROM.
Start the Installation. (Install Zip >> Choose Zip for External SDCard).
Switch Off Your Phone (Do Not Reboot). Select No to Disable Flash Recovery Confirmation.
Install Kernel.ftf .257 C6903 or Kernel.ftf .257 C6902 with Flashtool
Reboot and Enjoy.

I did as following:
- installed ADB-drivers
- installed Kingo-Root
- installed Flashtool-drivers
- installed Flashtool
- unpacked Dual-CWM-files
- unpacked TA-Backup
- unbox Z1
- boot
- check firmware (was something about 51x or so)
- downloaded firmware 534
- started Z1 within Flashmode
- connected Z1 with USB-cable to PC
- pressed 'volume -* + green LED blinked
- started installed 'Flashtool'
- pressed the 'Flash'
- picked 'Flashmode'
- picket 534-firmwarefile
- flashed
- unplugged cable
- reboot
- set up google-account
- DID not made OTA-Update
- stopped Auto-App-restore from Google Play
- went to XPERIA-conectivity-options
- PC-Compagnion-install disabled
- picked correct USB-connection-modus
- ticket allow unknown source-install
- ticket USB-debugging within developer-menu
- started Kingo
- plugged Z1 with USB-cable
- waited till driver/stuff was synched
- 'Root'-option was able to be clicked
- clicked
- 'Root succeeded' appears
- did an TA-Backup and ticked SuperSu-request while backing up
- put iHackers V1.1 onto external SD-card
- went to 'Dual-CWM'-folder and double-clicked 'Run.bat'
- CWM-window appeared
- clicked 1 (= SuperSU)
- once done, Z1 rebooted into recovery
- rebooted into recovery once again
- did complete Nandroid-backup
- did Wipe Data, factory Reset + Davlik
- installed ROM by using my options I would have to be installed
- installed 257-Kernel with Flashtool -> Flashmode -> pickde Kernelfile -> flashed
- Reboot
- installed ALL needed apps
- did ALL settings I would like to use

ISSUES:
1) Dual-CWM:
- has gone -> tried to re-install -> failed -> 'Waiting for Device' for a long time without any progress

2) Camera:
- while ticking 'camera' it shows message: 'Sorry but camera was shut down' -> OK

HOW TO GET DUAL-CWM BACK?
HOW TO GET CAMERA BACK TO NORMAL?

Once those two issues are solved, HOW TO GET NEW iHACKERS V1.2 INSTALLED WITHOUT GETTING THOSE TWO ISSUES AGAIN?


Thanks a lot,
DES75
 
Morlock O
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 229
Join Date: Apr 2013
Did you unlock your bootloader? that can explain the camera issue. btw you should post of the IHackers Thread not create your own thread in general section
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Samsung Omnia > Nokia N8 > Samsung Galaxy Ace > Samsung Galaxy W > Sony Xperia S > Sony Xperia Z1
 
gregbradley
Old
(Last edited by gregbradley; 13th December 2013 at 01:19 PM.)
#3  
gregbradley's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3311
Posts: 7,763
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
1) downgrade and try again, this time flash the .zip for dual recovery AFTER flashing the rom and BEFORE rebooting (EDIT before trying that, make sure you have granted ADB shell root access in superuser app)

2) Clear data in settings/app/camera common


If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.

 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton


[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.
<<DO NOT MIRROR MY FILES>>


Follow me on twitter
 
DESASTER75
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Morlock O View Post
Did you unlock your bootloader? that can explain the camera issue. btw you should post of the IHackers Thread not create your own thread in general section
Hi!

I did all written stuff! I didn't unlock BL at all! Within all those stuff, nothing appeared to open BL!

OR

Is there an option within FLASHTOOL which will open BL while flashing Firmware and/or 257-Kernel?

BTW:
I'm not allowed to post within iHackers-thread!

Thx + BR,
DES75
 
gregbradley
Old
#5  
gregbradley's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3311
Posts: 7,763
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by DESASTER75 View Post
Is there an option within FLASHTOOL which will open BL while flashing Firmware and/or 257-Kernel?
If you do not know the answer to that I would you suggest you stay away from unlocking the bootloader until you have learned a few basics


If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.

 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton


[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.
<<DO NOT MIRROR MY FILES>>


Follow me on twitter
 
DESASTER75
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by gregbradley View Post
If you do not know the answer to that I would you suggest you stay away from unlocking the bootloader until you have learned a few basics
Hi!
How to do downgrade!

thx
 
gregbradley
Old
#7  
gregbradley's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3311
Posts: 7,763
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by DESASTER75 View Post
Hi!
How to do downgrade!

thx
Flash a 534 FW in flashtool, you did it before on your list


If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.

 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton


[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.
<<DO NOT MIRROR MY FILES>>


Follow me on twitter
 
DESASTER75
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by gregbradley View Post
Flash a 534 FW in flashtool, you did it before on your list
534 flah
something to umcheck within flashtool
after flash, how to proceed to het Ihackers installed
 
gregbradley
Old
#9  
gregbradley's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3311
Posts: 7,763
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by DESASTER75 View Post
534 flah
something to umcheck within flashtool
after flash, how to proceed to het Ihackers installed
Like this
Quote:
Originally Posted by DESASTER75 View Post
Hi!

- started Z1 within Flashmode
- connected Z1 with USB-cable to PC
- pressed 'volume -* + green LED blinked
- started installed 'Flashtool'
- pressed the 'Flash'
- picked 'Flashmode'
- picket 534-firmwarefile
- flashed
- unplugged cable
- reboot
- set up google-account
- DID not made OTA-Update
- stopped Auto-App-restore from Google Play
- went to XPERIA-conectivity-options
- PC-Compagnion-install disabled
- picked correct USB-connection-modus
- ticket allow unknown source-install
- ticket USB-debugging within developer-menu
- started Kingo
- plugged Z1 with USB-cable
- waited till driver/stuff was synched
- 'Root'-option was able to be clicked
- clicked
- 'Root succeeded' appears
- did an TA-Backup and ticked SuperSu-request while backing up
- put iHackers V1.1 onto external SD-card
- went to 'Dual-CWM'-folder and double-clicked 'Run.bat'
- CWM-window appeared
- clicked 1 (= SuperSU)
- once done, Z1 rebooted into recovery
- rebooted into recovery once again
- did complete Nandroid-backup
- did Wipe Data, factory Reset + Davlik
- installed ROM by using my options I would have to be installed
Before rebooting and after flashing the rom flash this Z1-lockeddualrecovery2.7.43-BETA.zip (7.58MB) from here
- installed 257-Kernel with Flashtool -> Flashmode -> pickde Kernelfile -> flashed
- Reboot
- installed ALL needed apps


If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.

 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton


[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.
<<DO NOT MIRROR MY FILES>>


Follow me on twitter
 
DESASTER75
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by gregbradley View Post
Like this
Hi!

So just do the whole procedure (beginning from first line) once again? It's not the prob, just want to be 100% safe!

And after that, you think that ...
- Dual-CWM will be installed
- Camera-issue will have been gone
- iHackers V1.2 will be installed

Thx

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes