5,605,438 Members 42,885 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Battery drain?

Tip us?
 
armz_bey
Old
#1  
armz_bey's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 38
Join Date: Mar 2012
Default Battery drain?

Is it normal for my neo v battery to drain this much when using mobile data? I lose 1% every minute or so... Like now.. I just got 100% charged and after a few sec of pulling off my charger, the battery starts to drain 1% every minute that i am using data but when the phone is on standby battery is alright.

Im on a custom rom- uhd 5.0.1 and my kernel is stock from 4.0.4...bl locked



Sent from my MT11i using xda app-developers app
 
armz_bey
Old
#2  
armz_bey's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 38
Join Date: Mar 2012
This is a ss of my batt

Sent from my MT11i using xda app-developers app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1384966199565.jpg
Views:	96
Size:	40.5 KB
ID:	2404489  
 
karanrajkapur
Old
#3  
karanrajkapur's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 481
Posts: 797
Join Date: Dec 2012
Location: Chandigarh
Quote:
Originally Posted by armz_bey View Post
This is a ss of my batt

Sent from my MT11i using xda app-developers app
Yep, that's normal on a custom ROM.

Sent from my Xperia Neo V using XDA Premium 4 mobile app
XPERIA Neo V || CyanogenMod10 || Fully Automated by Tasker || Zooper Widget Interactive UI
 
halfblack
Old
(Last edited by halfblack; 22nd November 2013 at 12:08 PM.)
#4  
halfblack's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Mar 2012
Location: Cracow
Quote:
Originally Posted by karanrajkapur View Post
Yep, that's normal on a custom ROM.

Sent from my Xperia Neo V using XDA Premium 4 mobile app
No, it's not. It's a problem I encountered too after about 1,5 year of using the phone with dozen different ROMs. By no means it's normal.
 
karanrajkapur
Old
#5  
karanrajkapur's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 481
Posts: 797
Join Date: Dec 2012
Location: Chandigarh
Quote:
Originally Posted by halfblack View Post
No, it's not. It's a problem I encountered too after about 1,5 year of using the phone with dozen different ROMs. By no means it's normal.
With packet data ON, that's how efficiently the battery lives. I hope you guys calibrate the battery after a new flash. ( Y)

Sent from my Xperia Neo V using XDA Premium 4 mobile app
XPERIA Neo V || CyanogenMod10 || Fully Automated by Tasker || Zooper Widget Interactive UI
 
halfblack
Old
#6  
halfblack's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Mar 2012
Location: Cracow
Quote:
Originally Posted by karanrajkapur View Post
With packet data ON, that's how efficiently the battery lives. I hope you guys calibrate the battery after a new flash. ( Y)

Sent from my Xperia Neo V using XDA Premium 4 mobile app
I always have my packet data on and for about a year I never went over 10%/hour while browsing net outside of WiFi range.

In my case I narrowed the problem down basically to "screen on" state. Suddenly it multiplied power consumption even with packet data and GSM off (level of brightness doesn't matter, simply being on did this).
It persisted through ROM changes (reverting back to stock, different ICS, GB and JB ROMs). I'm not alone in this, as I found dozens of similar cases all over the net, but no solution. Some suggest hardware malfunction, like motherboard short-circuiting.
 
karanrajkapur
Old
#7  
karanrajkapur's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 481
Posts: 797
Join Date: Dec 2012
Location: Chandigarh
@halfblack :Well maybe I'm mistaken. But that's normal on some ROMs. My bad! Never faced such an issue.

Sent from my Xperia Neo V using XDA Premium 4 mobile app
XPERIA Neo V || CyanogenMod10 || Fully Automated by Tasker || Zooper Widget Interactive UI
 
halfblack
Old
(Last edited by halfblack; 22nd November 2013 at 02:26 PM.)
#8  
halfblack's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Mar 2012
Location: Cracow
I'm sorry if I sounded aggressive. It's just that inability to deal with this problem is frustrating.

And you are surely right about some ROMs, especially ICS-based, having minor or major battery issues. UHD should, in my case does, have it under control though.
 
bettern0t
Old
#9  
bettern0t's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 26
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by karanrajkapur View Post
Yep, that's normal on a custom ROM.

Sent from my Xperia Neo V using XDA Premium 4 mobile app
Nope. Had the same rom and it was a huge improvement over the stock rom.

Sent from my GT-I9505 using xda app-developers app on Omega Rom v14


i9505 \\ 4.4.2 \\ Omega v19 - XXUEML6 - talexop 1.3
MT11i \\ 4.0.4 \\ Xperia UHD - 4.1.B.0.587 - Linux 2.6.x

My first script *click*
 
armz_bey
Old
#10  
armz_bey's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 38
Join Date: Mar 2012
so.... any suggestions? on what i should do? or there's nothing i can do?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...