5,606,779 Members 38,185 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Remove GPS Icon from Sense 5.5 ROM

Tip us?
 
TriBeard
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 43
Posts: 320
Join Date: Feb 2012
Default Remove GPS Icon from Sense 5.5 ROM

I am on RAGE One, and really like it so far. However, I would like to remove the persistent GPS icon. Is there an ADB command that will do it? I tried sense 5 toolbox and OMJ modpack, and the toolbox doesn't work, and the modpack also installs horizontal toggles that I can't remove.

Thanks for the help guys.
 
dased14
Old
#2  
dased14's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 7017
Posts: 7,243
Join Date: Dec 2010
Location: cincy,ohio

 
DONATE TO ME
I have it removed in the stock 5.5 I'm using I'll take a look at rage one and get you a zip later

Sent from an LG (WHAAAT)
The Following 2 Users Say Thank You to dased14 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
BCH/HTC
Old
#3  
BCH/HTC's Avatar
Member
Thanks Meter 25
Posts: 93
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by dased14 View Post
I have it removed in the stock 5.5 I'm using I'll take a look at rage one and get you a zip later

Sent from an LG (WHAAAT)
Do you still have the GPS removal zip laying around? Will it work for 4.4.2?

I have tried a couple of the ones floating around here, but none seem to work as before. I have even tried to edit the icon via ES file explorer, but it won't stick after a reboot.
 
dased14
Old
#4  
dased14's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 7017
Posts: 7,243
Join Date: Dec 2010
Location: cincy,ohio

 
DONATE TO ME
No it won't work on 4.4

Sent from my Xoom using Tapatalk HD
 
elvisypi
Old
#5  
elvisypi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1244
Posts: 2,225
Join Date: Nov 2010
Location: Durres

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dased14 View Post
No it won't work on 4.4

Sent from my Xoom using Tapatalk HD
Change sku_id to 42 in /system/costumize/AAC/default.xml

Sent from my HTC One using Tapatalk
if you like my post
Devices:
HTC One
ROM : InsertCoin 7.1-4

HTC Sensation
ROM : ViperS 5.0 Sense 5
The Following 3 Users Say Thank You to elvisypi For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
BCH/HTC
Old
#6  
BCH/HTC's Avatar
Member
Thanks Meter 25
Posts: 93
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by elvisypi View Post
Change sku_id to 42 in /system/costumize/AAC/default.xml

Sent from my HTC One using Tapatalk
Nice. Thanks. Just curious... If I were to try to adjust other items in the default. xml and they didn't work, can I just change them back or reload my original backup via recovery and everything would be as it once was?
 
Rydah805
Old
#7  
Rydah805's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1085
Posts: 3,725
Join Date: Oct 2008
Location: Ventura County, CA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by elvisypi View Post
Change sku_id to 42 in /system/costumize/AAC/default.xml

Sent from my HTC One using Tapatalk
does that sku break cdma split messaging? i know using generic htc sku "0" breaks it, but hides gps, and shows proper 1x.



ThisIzRydah.com
Check Me Out On The Google Play Store!!!
Check Me Out On iTunes!!!
Check Me Out On Amazon MP3!!!
Check Me Out On Zune!!!
HTC One (M8) - Amber Gold
HTC One (M7) - Half Stealth Black/Half Glacier Silver
Samsung Galaxy S4

 
winbytrick
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 109
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by dased14 View Post
I have it removed in the stock 5.5 I'm using I'll take a look at rage one and get you a zip later

Sent from an LG (WHAAAT)
Can you please repost ur zip file to remove gps icon? I cant find this mod anywhere in forum. Great thnks in advance
 
O.M.J
Old
#9  
O.M.J's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 6066
Posts: 2,027
Join Date: Jun 2007
Location: Hastings, MN

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by elvisypi View Post
Change sku_id to 42 in /system/costumize/AAC/default.xml

Sent from my HTC One using Tapatalk
bad advice....


from @chas123

Quote:
Originally Posted by chas123
You lose your phone settings, activate. Lot's of stuff won't work properly. Sys apps and frameworks all use the sku.
Quote:
Originally Posted by winbytrick View Post
Can you please repost ur zip file to remove gps icon? I cant find this mod anywhere in forum. Great thnks in advance
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=218

or

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=223

The Following 2 Users Say Thank You to O.M.J For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes