5,596,179 Members 34,056 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] I747m no network connection

Tip us?
 
DivineKaos
Old
(Last edited by DivineKaos; 16th June 2013 at 04:22 AM.) Reason: Fixing title
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Exclamation [Q] I747m no network connection

Hi All,

Flashed my phone to CM10.1, lost my IMEI, would not connect to network. Managed to get my IMEI back, but would not connect to network. I attempted to go back to stock- and am running a stock ROM- but still cannot connect to network.

I have an i747m.
Carrier is Bell (I'm in Atlantic Canada)
Android Version: 4.1.1 (ROM: I747MVLDLK4)
Baseband: I747MUMLL1
Kernel is dated Nov 20/2012
Build is JRO03L.I747MVLDLK4

When I plug into Kies, it tells me "Your device's current firmware is not supported to update firmware via Kies."
Kies tells me "Current firmware version : PDA:LK4 / PHONE:LL1 / CSC:LK4 (XXX)"
When I try to do a Firmware upgrade and initialization, it tells me "SGH-I747M does not support initializing.

I'm at a complete loss- and really need help.

Thanks!
 
mrhaley30705
Old
#2  
mrhaley30705's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2219
Posts: 5,239
Join Date: Mar 2011
Location: North Georgia

 
DONATE TO ME
Have you tried Odin flashing the latest stock for your phone? You'll have to manually reboot into recovery and do a factory reset when it boot loops
Captivate SIG links, Click >>HERE<<

Galaxy S3 Index





 
DivineKaos
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Quote:
Originally Posted by mrhaley30705 View Post
Have you tried Odin flashing the latest stock for your phone? You'll have to manually reboot into recovery and do a factory reset when it boot loops
Yes. I already have flashed to the latest stock firmware.
 
pcshano
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 44
Posts: 306
Join Date: Dec 2012
on Lockscreen, do you see the "Phone not allowed mm#6" message? it only shows on stock roms
not sure if it's mm#6 or mm#4 but yeah do you see the "phone not allowed"?
Phone: Samsung Galaxy S3 I747
Network: T-Mobile
Recovery: TWRP latest
Rom: some AOSP
 
DivineKaos
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Quote:
Originally Posted by pcshano View Post
on Lockscreen, do you see the "Phone not allowed mm#6" message? it only shows on stock roms
not sure if it's mm#6 or mm#4 but yeah do you see the "phone not allowed"?
I do not. My lockscreen says "Emergency Calls only". Anothing couple things worth noting;

Replaced my SIM card with a new one, and activated at Bell kiosk.
Phone shows I have a signal
When I try and make a phone call, I get message "Not registered on network"

Thanks
 
DivineKaos
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Quote:
Originally Posted by DivineKaos View Post
I do not. My lockscreen says "Emergency Calls only". Anothing couple things worth noting;

Replaced my SIM card with a new one, and activated at Bell kiosk.
Phone shows I have a signal
When I try and make a phone call, I get message "Not registered on network"

Thanks
Another update.

I have managed to get a keys firmware upgrade to work. It indeed restored me to the stock Bell rom, I now have the Bell branding, which I didn't have before.

Phone states are now;

Version: 4.1.1
Baseband: I747MVLDLK4
Mobile network type: UMTS:3 (is this right?)
Service state: In Service (this wasn't the case before)
Mobile network state: Connecting
Device Status: Normal

So, it never seems to connect to network.

So then I swap to Mobile Networks
Network Mode: LTE/GSM/WCDMA (auto)
APN: pda.bell.ca
MMSC: h t t p://mms.bell. ca/mms/wa penc
MMS proxy: web.wireless.bell.ca
MMS port: 80
MCC: 302
MNC: 610
APN type: Internet + mms
Authentication Type: none

Any ideas where I should go to from here?

Thanks!
 
DivineKaos
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Bump? Any ideas?
 
Peoplearmy
Old
#8  
Peoplearmy's Avatar
Member
Thanks Meter 931
Posts: 94
Join Date: Jun 2007
Location: Cedar Hill, TX

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by DivineKaos View Post
Hi All,

Flashed my phone to CM10.1, lost my IMEI, would not connect to network. Managed to get my IMEI back, but would not connect to network. I attempted to go back to stock- and am running a stock ROM- but still cannot connect to network.

I have an i747m.
Carrier is Bell (I'm in Atlantic Canada)
Android Version: 4.1.1 (ROM: I747MVLDLK4)
Baseband: I747MUMLL1
Kernel is dated Nov 20/2012
Build is JRO03L.I747MVLDLK4

When I plug into Kies, it tells me "Your device's current firmware is not supported to update firmware via Kies."
Kies tells me "Current firmware version : PDA:LK4 / PHONE:LL1 / CSC:LK4 (XXX)"
When I try to do a Firmware upgrade and initialization, it tells me "SGH-I747M does not support initializing.

I'm at a complete loss- and really need help.

Thanks!
NV Data got corrupted when you lost your IMEI. How did you inject your IMEI back onto your phone? In order to get data back you will need to restore NV Data back onto your phone. This will reload the correct data that is needed to get your phone back onto Bell networks.

DX
 
DivineKaos
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Quote:
Originally Posted by Peoplearmy View Post
NV Data got corrupted when you lost your IMEI. How did you inject your IMEI back onto your phone? In order to get data back you will need to restore NV Data back onto your phone. This will reload the correct data that is needed to get your phone back onto Bell networks.

DX
Thanks for the response.

A close friend of mine did the injecting for me. So I'm not 100% sure on how he did it. Is there a method to properly restore the NV Data? I don't have a good backup, and my searches have been less than stellar.

Thanks!
 
DivineKaos
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Jun 2013
Location: Saint John
Quote:
Originally Posted by DivineKaos View Post
Thanks for the response.

A close friend of mine did the injecting for me. So I'm not 100% sure on how he did it. Is there a method to properly restore the NV Data? I don't have a good backup, and my searches have been less than stellar.

Thanks!
By the way, not sure if it is relevant- but my ERI Version is "Not Available"

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes