5,594,282 Members 43,866 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

how to revert back from cm11 to cm10.2

Tip us?
 
aloy
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Dec 2013
Default how to revert back from cm11 to cm10.2

hey,
I updated my phone to cm11 using proper method.
cm11 got installed and I was able to use it
But there are lots and lots of issues in cm11 that I am currently facing for example camera not working,apps don't get installed etc
I m not satisfied with cm11 but cm 10.2 was totally awesome..thanks to xda for helping me in installing cm10.2...
I tried to figure out the issues but ended up being unsuccessful
I want to reinstall cm10.2
phone Samsung s2 gt-i9100g
please help me to solve this issue
PLEASE PLEASE PLEASE
 
chiicken
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Phone same probl

Quote:
Originally Posted by aloy View Post
hey,
I updated my phone to cm11 using proper method.
cm11 got installed and I was able to use it
But there are lots and lots of issues in cm11 that I am currently facing for example camera not working,apps don't get installed etc
I m not satisfied with cm11 but cm 10.2 was totally awesome..thanks to xda for helping me in installing cm10.2...
I tried to figure out the issues but ended up being unsuccessful
I want to reinstall cm10.2
phone Samsung s2 gt-i9100g
please help me to solve this issue
PLEASE PLEASE PLEASE
i got the same problem, i try to install 10.2 but wen its opening the "Installing Files" it says error and abort . . .
i canīt make a downgrande in my gt-i9000 e cant even install another ROM
 
alibaba00
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 0
Join Date: Dec 2013
Default !

Quote:
Originally Posted by chiicken View Post
i got the same problem, i try to install 10.2 but wen its opening the "Installing Files" it says error and abort . . .
i canīt make a downgrande in my gt-i9000 e cant even install another ROM
Hard reset in cwm.
The Following User Says Thank You to alibaba00 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aloy
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Dec 2013
Cool solution

Quote:
Originally Posted by chiicken View Post
i got the same problem, i try to install 10.2 but wen its opening the "Installing Files" it says error and abort . . .
i canīt make a downgrande in my gt-i9000 e cant even install another ROM
i got a solution by flasing the phone wid official custom firmware and then flashing the phone wid cm 10.2
 
v1tesse
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 5
Posts: 12
Join Date: Nov 2013
Yes, indeed.

A lot of people say that in these cases it's best to restock and then flash the ROM. Apparently there are some issues that can appear if one tries to rollback to a previous version.
 
feetr2c
Old
#6  
feetr2c's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 94
Join Date: Jan 2008
Isn't this a classic example of why it is stressed to ALWAYS make a nandroid backup on your extSD before changing ROMS / ROM version? If he had, wouldn't his reversion back to 10.2 be as simple as booting into recovery and restoring the nandroid backup?

Sent from my SGH-I337 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to feetr2c For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
feetr2c
Old
#7  
feetr2c's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 94
Join Date: Jan 2008
Can anybody confirm this or am I wrong?

Sent from my SGH-I337 using Tapatalk
 
v1tesse
Old
(Last edited by v1tesse; 2nd January 2014 at 07:38 PM.)
#8  
Junior Member
Thanks Meter 5
Posts: 12
Join Date: Nov 2013
Yes, that would have worked better, though most people don't know the importance or bother with that extra step.

Also, this is the case of fixing a done deed, although as a future lesson it's always important to back everything up.
For example, I back everything up in Titanium Backup and nandroid. This way if it's successful you restore everything easily and if you encounter issues, just roll back.
The Following User Says Thank You to v1tesse For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
chiicken
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Prompt Hard Reset?

Quote:
Originally Posted by alibaba00 View Post
Hard reset in cwm.
Where is that? i can't find that?
 
aloy
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by chiicken View Post
Where is that? i can't find that?
by entering in recovery mode

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes