5,596,179 Members 34,013 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Wifi Turning on Stuck

Tip us?
 
filking
Old
(Last edited by filking; 1st May 2013 at 09:07 PM.) Reason: Fixed
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 66
Join Date: Apr 2012
Question Wifi Turning on Stuck

UPDATE - Problem sorted via philos64 thread at the top...

Should've tried that 1st, but posted here hoping someone would confirm that was the route to take, as it wasn't actually bricked... Never mind, all done..





Why??? Was out earlier so I turned my wi-fi off and my mobile on and everything was working fine..

When I got home, I turned the mobile off and tried to turn wifi back on, but it is hanging on 'Turning wifi On.'
Tried rebooted the tablet a few times and rebooting the router, (BT HomeHub 3), but still the same problem.

This N7 is rooted and running 4.2.2.

When I look at the Advanced Wifi the MAC and IP address are unavailable.

When I go into Wifi Analyzer it says the wifi needs to be turned on and tries but gets same hang and retries...

On the left of the analyzer it shows my Wifi ID with a mac address underneath with a yellow triangle and 'No Signal!' in red.

The wifi from the router is working as my phone is connected via wifi.

Any ideas please people ???

 
filking
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 66
Join Date: Apr 2012
going for the post with the most views and zero replies is not on my bucket list... So I'm going to reply to myself..

An Update....

The problem is still there, so I went into bootloader - recovery mode....Then I went into Android system Recovery.

I selected cache then wipe dta/factory reset.. Reboot then starts tablet as new with the unlocked symbol, then goes through the initial setup. Select language, then it does Select wifi and displays 'Turning on wifi'.. Hung...

Would flashing it via Nexus root toolkit sort out then problem... If so, any clues what flash and how...

If it wouldn't fix it... Is the tablet now bricked??

Please answer someone if you know..
Cheers
 
Groid
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 481
Join Date: May 2010
There have been several posts about wi-fi problems if the outer shell of the N7 is separated and not fully locked in. A loose or separated shell can cause a disconnect in the wi-fi antenna. Check for any separation and maybe squeeze the front and back together all the way around the outer edge.
 
filking
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 66
Join Date: Apr 2012
I did read them and a lot of other threads but they were mainly to do with wi-fi looping and not connecting.... I couldn't find any other post regarding just 'turning it on'.... And seeing as it's sorted with just a flash of the stock rom, I can safely assume this problem had nothing to do with hardware...

Hence why I was surprised I was the only 1 with this 'type' of prob.... (but I didn't read every post so I may have missed one).
 
hammerthumbs
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Nov 2013
Default Same problem too

Quote:
Originally Posted by filking View Post
I did read them and a lot of other threads but they were mainly to do with wi-fi looping and not connecting.... I couldn't find any other post regarding just 'turning it on'.... And seeing as it's sorted with just a flash of the stock rom, I can safely assume this problem had nothing to do with hardware...

Hence why I was surprised I was the only 1 with this 'type' of prob.... (but I didn't read every post so I may have missed one).
im experiencing the same thing. im using Samsung galaxy S4 i9505 LTE and on android 4.3/ rooted Baseband i9505XXUEMJ5. it happened when i was trying to erase all the bloatware on my phone using Trulyclean by schoolsux. after i flashed the script i started having this problem.so far ive tried to do a factory reset by using custom recovery, tried to download the modem fix and flashed it through odin and do the advanced settings on wifi and uncheck the auto network switch. The problem that i have is yes it say "connecting" for 2-3 minutes then it gives you a list of possible wifi connections and then you connect. another 2-3 minutes then it wont connect. repeat the steps and now i can connect, then if you turn off the wifi you will have to go through the whole process again. it doesnt save any wifi connections you have connected before. there are 2 other ways i havnt tried yet and that is to flash a different kernel. a custom kernel and reflashing my phone again with the android 4.3 then root for the nth time already
 
dawka7
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by hammerthumbs View Post

im experiencing the same thing. im using Samsung galaxy S4 i9505 LTE and on android 4.3/ rooted Baseband i9505XXUEMJ5. it happened when i was trying to erase all the bloatware on my phone using Trulyclean by schoolsux. after i flashed the script i started having this problem.so far ive tried to do a factory reset by using custom recovery, tried to download the modem fix and flashed it through odin and do the advanced settings on wifi and uncheck the auto network switch. The problem that i have is yes it say "connecting" for 2-3 minutes then it gives you a list of possible wifi connections and then you connect. another 2-3 minutes then it wont connect. repeat the steps and now i can connect, then if you turn off the wifi you will have to go through the whole process again. it doesnt save any wifi connections you have connected before. there are 2 other ways i havnt tried yet and that is to flash a different kernel. a custom kernel and reflashing my phone again with the android 4.3 then root for the nth time already
i have same issue with htc one x, my wifi doesn't wan't to turn on. it stuck on "turning on...", i tried to flash different roms, etc, now i think about flashing kernel, did you do that? did it help?
The Following User Says Thank You to dawka7 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
longford
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Sep 2007
Default Same problem on N4

Have had the exact same problem not once but twice. One day it works perfectly fine. Next day, it just stops at turning on process.

On my N4 the 4.2 was working fine. Along comes the 4.3 OTA update and the wifi stops working. Does not startup or show the mac addr either.
Did factory reset, wipe cache and even reflash binary from google stock images. No relief.

One day, the wife using gmaps started the gps location service and pop the wifi started,

Now after the 4.4 OTA all seemed to work well till yesterday and pop the wifi breaks down. the earlier trick of gmaps does not seem to work. I think one of the google apps update is breaking this.

After rebooting also, the device seems to remember the wifi state and tries to read the previous history and restore for the startup. And that is killing.

Any idea how to debug this or to wipe the wifi logs or to manually start the wifi/bluetooth radio.. ya athe bluetooth is also stuck.

Thanks guys in advance
 
Haan420
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Oct 2012
Default Where is the fix?

Quote:
Originally Posted by filking View Post
UPDATE - Problem sorted via philos64 thread at the top...

Should've tried that 1st, but posted here hoping someone would confirm that was the route to take, as it wasn't actually bricked... Never mind, all done..





Why??? Was out earlier so I turned my wi-fi off and my mobile on and everything was working fine..

When I got home, I turned the mobile off and tried to turn wifi back on, but it is hanging on 'Turning wifi On.'
Tried rebooted the tablet a few times and rebooting the router, (BT HomeHub 3), but still the same problem.

This N7 is rooted and running 4.2.2.

When I look at the Advanced Wifi the MAC and IP address are unavailable.

When I go into Wifi Analyzer it says the wifi needs to be turned on and tries but gets same hang and retries...

On the left of the analyzer it shows my Wifi ID with a mac address underneath with a yellow triangle and 'No Signal!' in red.

The wifi from the router is working as my phone is connected via wifi.

Any ideas please people ???

Hi Can you please send a link for the solution? i am still stuck with "wifi turning on" screen and cant seem to bypass it. No matter what Stock image i flash through Wug Toolkit.
 
bh_k
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Feb 2014
Location: Hyderabad

 
DONATE TO ME
Default i have got the same wifi errorrigictsi vanished

initially i had loaded my explorer with fly rom and everything waas working except the internal memory. i'm not even able to download at least an app and then i tried bulletsense rom for increasing the internal memory of my explorer. it's successful, and the memory increased. From there onwards, the problem started. the wifi first said error... but after reboot, it's all the time saying "turning on"..
by typing "ifconfing twlan0" it said no devices found... so i thought it might be some driver error. coueld any one port some other drivers to the below rom so that i can have both internal memory and wifi...

link to bulletsense rom ///d-h.st/xFr//// ( add https before /xxxx/)

here is a screenshot of it...///bit.ly/MMSeam///

any one please help me on this and give me a chance to raise your thanks meter...
sorry that i'm newbie and not allowed to post links.
 
aravindhramachandran
Old
#10  
aravindhramachandran's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 249
Join Date: Nov 2012
Location: Chennai
Hey guys.. I faced similar issue in my AMOI 820 based Indian local device Micromax (rooted + custom kernal)

I fixed this stuck wifi problem by uninstalling Google apps in system by removing them using Titanium back up + and again installing them from playstore if needed.. Hangouts(in my case) if it's a system app after getting updated is the culprit .. Try removing it and reboot and test it yourself..
XPERIA MINI PRO - SK17I & Micromax a110
Super Jelly Bean (4.1.2 build CM) + awesome sony media apps from Rizal for Sk17i and Can galaxy rom 4.1.2 build for a110
LUPUS V7
XPERIA gx LAUNCHER
Bootloader status - unlocked
Viper sound mod

THANK ME IF I'VE HELPED YOU ! MEANS A LOT TO ME

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Fix the Ambient Light Issues on Your Google Nexus 5 using Xposed

The Google Nexus 5 is a great and rather popular device. This LG-produced … more

Google Glass XE16 Update Factory Image and Rooted Bootloader Now Available

You may recall that early yesterday, we talked about the XE16 … more

Add Swipe Utilities to Your App with SimpleFingerGestures Library

Gestures have become an increasingly important element in smartphone UI … more