Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,911 Members 49,844 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] I think I screwed my HTC One.

Tip us?
 
Mondragoonest
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Default [Q] I think I screwed my HTC One.

So, I bought a second hand Sprint HTC One from Craigslist about a week ago.. First think I did was followed QBKing77's guide on how to unlock bootloader and root. Did that fairly easily, then went through this thread ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2386703 ) to unlock it, had to do the steps in this thread ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2491840 ) to get it to work since I had Android 4.3 and was unsure on how to go backwards to Android 4.2.2. After I got my phone unlocked, I went and got a Net10 SIM card and a month card, activated it, threw it in my One, and.. Nothing. No signal what so ever on GSM. It does recognize my SIM, though. So, I flashed to the original Radio from Sprint ( 1.00.20.0315 ), but still couldn't connect to GSM networks. I called Sprint, and they said my phone was still active on a plan, so I went hunting for a way around that.. I saw some things about flashing to Cricket, but I didn't want that. After relocking my bootloader and trying to RUU a few times, and none of them working, I thought I should update the Firmware. So, I downloaded some UL update for 3.62.401.1 without thinking, flashed it onto my device, and when I booted it up, it started a boot loop. I could navigate the phone for a while, but after about 5 minutes of it being turned on, it would reboot. So, I went into TWRP>wipe>advanced wipe> selected Dalvik Cache, Cache, and System. After that, my system now hangs on the HTC boot screen. I can still get into Bootloader, Fastboot, and Recovery. I tried flashing to TWRP 2.5.0.0, but my touch screen stopped working in TWRP when I did that. I just flashed back to 2.6.3.0, and my touch works again in TWRP. I can't get ADB Sideloader to work.. Currently, my Bootloader is Unlocked, S-Off, superCID, HBoot 1.55.0000, Radio 4A.21.3262.04, OpenDSP v32.120.274.0909, OS 1.29.651.10. That's about all the info I can get from Bootloader. It still says Tampered as well.

What should I do? My first step is to hopefully get back to where I can actually see the homescreen.. After that, I'd like to be able to get my phone to work on GSM.. I don't know if that is possible, though. I haven't found anything about someone having a phone that is still on a Sprint plan and being able to use GSM in the US.
 
BD619
Old
#2  
BD619's Avatar
Forum Moderator
Thanks Meter 7690
Posts: 8,064
Join Date: Apr 2012
Location: Xda-Dev,NV

 
DONATE TO ME
Use this guide
[Complete guide] to SIM unlock your HTC One Sprint for free
\_(ツ)_/


Frequently Asked Questions - HTC One-M7-Sprint(m7wls) | HTC Evo 4G LTE(Jewel) | HTC One-M8-Sprint(m8_whl)
ROM Cleaner | AROMA | Remove Bloatware | Backup Apps | Install Apps/Mods
ROM Cleaner for HTC Evo 4G LTE or ROM Cleaner for HTC One
My DIY guides on how to root your HTC Evo 4G LTE | HTC One(M7)-Sprint | HTC One(M8)-Sprint


Forum Moderator
 
Mondragoonest
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by BD619 View Post
I already have my phone unlocked. I have the same RUU downloaded from that thread as well, and tried it one more time, and I got Error 155, basically telling me I have the wrong RUU for my device..
 
BD619
Old
(Last edited by BD619; 7th January 2014 at 07:37 AM.)
#4  
BD619's Avatar
Forum Moderator
Thanks Meter 7690
Posts: 8,064
Join Date: Apr 2012
Location: Xda-Dev,NV

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Mondragoonest View Post
I already have my phone unlocked. I have the same RUU downloaded from that thread as well, and tried it one more time, and I got Error 155, basically telling me I have the wrong RUU for my device..
Are you 100% sure you are s-off?
Try a different USB Port
USB 2 if possible.
\_(ツ)_/


Frequently Asked Questions - HTC One-M7-Sprint(m7wls) | HTC Evo 4G LTE(Jewel) | HTC One-M8-Sprint(m8_whl)
ROM Cleaner | AROMA | Remove Bloatware | Backup Apps | Install Apps/Mods
ROM Cleaner for HTC Evo 4G LTE or ROM Cleaner for HTC One
My DIY guides on how to root your HTC Evo 4G LTE | HTC One(M7)-Sprint | HTC One(M8)-Sprint


Forum Moderator
 
Mondragoonest
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by BD619 View Post
Are you 100% sure you are s-off?
Try a different USB Port
USB 2 if possible.
I only have two ports on my laptop, and I've tried both. I even tried a usb hub, but that gave me the same error. In my bootloader, it says I'm s-off, I used rumrunner to do it a couple days ago.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes