Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,492 Members 39,548 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Lg f180s baseband error!!! Horror!!!

Tip us?
 
pochoreyes
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 28
Join Date: Nov 2010
Default Lg f180s baseband error!!! Horror!!!

hello all
this is my first post, lamentabemente not very encouraging, I have a lg optimus g f180s! I'm from Ecuador and EBAY buy it.

The phone came with software version 4.0.4 f180s10h, so I go to xda and find, you can update the software in the same way that my previous lg nitro hd, ie via kdz ...

I proceed to download the file f180s20b, located on the xda page, and installed correctly.

Upon restart my phone was all perfect except:

It does not recognize the sim card
Does not display the IMEI (unknown), or the IMEI SV (unknown).

The baseban number :APQ8064/MDM9x15M

Done everything I'm desperate and can not find a solution to this problem, your help please!

I DONT attached photos
 
Zerosem
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 3
Join Date: Jun 2013
Location: Calgary

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pochoreyes View Post
hello all
this is my first post, lamentabemente not very encouraging, I have a lg optimus g f180s! I'm from Ecuador and EBAY buy it.

The phone came with software version 4.0.4 f180s10h, so I go to xda and find, you can update the software in the same way that my previous lg nitro hd, ie via kdz ...

I proceed to download the file f180s20b, located on the xda page, and installed correctly.

Upon restart my phone was all perfect except:

It does not recognize the sim card
Does not display the IMEI (unknown), or the IMEI SV (unknown).

The baseban number :APQ8064/MDM9x15M

Done everything I'm desperate and can not find a solution to this problem, your help please!

I DONT attached photos
Did you back it up first? if so restore it, if not you might have to reflash the previous version.
 
pochoreyes
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 28
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Zerosem View Post
Did you back it up first? if so restore it, if not you might have to reflash the previous version.
Hello, i donīt have a backup of the 4.0.4 version,,.. but i need install 4.0.4 f180s 10h version please if anybody know the link to download,I would greatly appreciate it
thks
 
gonemad02
Old
#4  
gonemad02's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 398
Posts: 2,306
Join Date: Mar 2011
Location: Manila
first. there's countless of post here at the G forum that says you have to back it up first before you convert it to e975. of not just flash a f180 baseband/radio cheers
 
aar2020
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 12
Join Date: Dec 2012
Post LG Optimus G F180S baseband issue + no signal

converted F180S into E975
1- flashed E97510D_00.kdz on my F180S
2- hard reset by volume + and Power
3- rooted the phone
4- installed back F180S baseband


now having below issues
1- with F180S baseband ...
cellphone shows IMEI # ..only without SIM
and when SIM is inserted ....IMEI disappears and no network signal

2- with E975 europe baseband......cellphone works but week network signals

3- i have tried three different below kdz ...but problem remains the same
E975 (Europe, Hong Kong, Vietnam)
F180S (original korean F180S20L_00.kdz)


NEED HELP
 
aar2020
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 12
Join Date: Dec 2012
Smile Downgrade back to ICS works

I downgraded by phone back to ICS (F180S10j_00.kdz)

and now SIM is working OK
 
aar2020
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 12
Join Date: Dec 2012
Smile F180S Baseband issue

Quote:
Originally Posted by pochoreyes View Post
hello all
this is my first post, lamentabemente not very encouraging, I have a lg optimus g f180s! I'm from Ecuador and EBAY buy it.

The phone came with software version 4.0.4 f180s10h, so I go to xda and find, you can update the software in the same way that my previous lg nitro hd, ie via kdz ...

I proceed to download the file f180s20b, located on the xda page, and installed correctly.

Upon restart my phone was all perfect except:

It does not recognize the sim card
Does not display the IMEI (unknown), or the IMEI SV (unknown).

The baseban number :APQ8064/MDM9x15M

Done everything I'm desperate and can not find a solution to this problem, your help please!

I DONT attached photos
I was having same problem but following steps solved it


1- installed official ICS kdz (F180S10j_00.kdz) ...it solved the signal issue... phone was working properly ..

2- rooted the phone and made backup of efs (with App = "Optimus G Tweaker - G Tools" from Google play

3- Copy the backup file (08 file with extension img) from phone internal memory to my PC

4- installed the official JB (F180S20L_00.kdz) .....

5- rooted the phone and copied the efs backup files back to phone and restored efs with same app

6- Now everything is working fine

REPLY ME IF IT WORKS FOR YOU
The Following User Says Thank You to aar2020 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
tuan2d
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by pochoreyes View Post
hello all
this is my first post, lamentabemente not very encouraging, I have a lg optimus g f180s! I'm from Ecuador and EBAY buy it.

The phone came with software version 4.0.4 f180s10h, so I go to xda and find, you can update the software in the same way that my previous lg nitro hd, ie via kdz ...

I proceed to download the file f180s20b, located on the xda page, and installed correctly.

Upon restart my phone was all perfect except:

It does not recognize the sim card
Does not display the IMEI (unknown), or the IMEI SV (unknown).

The baseban number :APQ8064/MDM9x15M

Done everything I'm desperate and can not find a solution to this problem, your help please!

I DONT attached photos

Firstly, about your IMEI : just flash the KDZ file again (for your phone version, imean F180S)
Secondly, about your signal after convert from F180 to E975, do as below
Your phone has been changed the baseband.
So just flash baseband again.
See your baseband here :
http:// www. sv5.4share.vn/1/?i=6755505e57525351&pad=58696b6f6b6d6d6a616c60&f=F lash%20Baseband.rar&l=654a080b114a1601004a57525c55 5555554857525c545555554a57525c55505153&uf=47347776 717174727476747270&sid1=59776b4060476c436f546d4577 46684477456c4477466b447a466a406a426c45604361546954 2a

Download the file as the link above, extract it. Copy the *.img file that base on your phone version (L,S,K) to your root
Running the file *.bat that base on your phone version (L,S,K)
==> reboot : DONE
 
cope007
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Jun 2007
Default Kdz or efs

Quote:
Originally Posted by aar2020 View Post
I was having same problem but following steps solved it


1- installed official ICS kdz (F180S10j_00.kdz) ...it solved the signal issue... phone was working properly ..

2- rooted the phone and made backup of efs (with App = "Optimus G Tweaker - G Tools" from Google play

3- Copy the backup file (08 file with extension img) from phone internal memory to my PC

4- installed the official JB (F180S20L_00.kdz) .....

5- rooted the phone and copied the efs backup files back to phone and restored efs with same app

6- Now everything is working fine

REPLY ME IF IT WORKS FOR YOU
Please help me.

I need a F180L 10q kdz or efs of this version. Bought an optimus g from Hong-Kong. Korean version (U+). I updated to hungarian 4.1.2. and no 3g or LTE. I found this method, but I don't have original ics rom to install it back. I think it will work with F180s10j_00.kdz.

The phone is the e975 international version, so the hardware must be good.

Best

Cope007
 
kimitza
Old
#10  
kimitza's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 601
Posts: 1,727
Join Date: Feb 2010
Location: Buzau

 
DONATE TO ME
Don't flash korean modem on e975. You might brick your device.
What lte bands are used there?

Sent from LG E975 pwd by CM 10.2/smart phones,dumb people.

Smart phones, dumb people!!!
Freaking Annoying Questions (aka FAQ)- LG Optimus G(Intl)
MOD STOCK ROM WITH XPOSED FRAMEWORK
I don't offer support via PM. At least,not for free. Time=money.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes