Post Reply

Atrix HD & Straight Talk

31st August 2012, 07:11 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 16
 
144 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
I've had it with Sprint. Slow Internet, incompetent phone staff. I currently have the Motorola Photon on Sprint and am very happy with signal strength, call quality, battery life and reliability, which are the most important to me.

I did some research and and decided to go with an AT&T phone with Straight Talk AT&T Sim card.

I was going to wait for the iPhone 5 announcement, but I already know I won't pay $800+ for it out of contract and I dislike the move away from Google services.

I got my Atrix HD yesterday and my Straight Talk SIM today...(Otterbox Commuter too).

I set it up with all the Straight Talk APN settings and was happy with voice, but data was a bit clunky and the Speed Test & YouTube apps were not working.

I modified the APN settings:
From: PROXY: proxy.mvno.tracfone.com
To: PROXY: 66.209.11.33

Result:


Coming from Sprint where I was getting 3-8mbps on "4G" and 200-600kbps on 3G I am EXTREMELY pleased.

It seems the ATRIX HD has a less noise cancelling than my Photon as even moving my hand around on the phone can by heard by the caller.

I tried, really tried to use the stock apps (Homescreen, Dialer, Messaging)...I lasted 2 hours. I went to Nova, Dialer One & Handcent.

I hope activity picks up on the forum and I'm sure I'll be posting regularly...for awhile at least.
The Following User Says Thank You to dreamliner330 For This Useful Post: [ View ]
2nd September 2012, 06:53 PM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 16
 
144 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Just an update...

I was having trouble sending MMS and I called Straight Talk. They took their time 'checking' my account and had me read through the APN settings. I mis-typed a word and MMS was fixed after correcting it.

After I finished the phone call with Straight Talk, I noticed soon after my data speeds took a DUMP! I can't get the SpeedTest app to work, I cant send pictures in gmail & Facebook barely works. Google Navigation quit on me too!

The apps, like navigation will start loading data, then simply stall.

Web browsing however, works fine while the apps are not, sometimes its really slow.

I called Straight Talk again and asked if they changed anything and they said no. I asked if they block applications and they said no. They did say I was only guaranteed 'web browsing' and suggested the mobile websites instead of the app...it seriously seems as if something is being blocked.

I can't deal with apps not working. I barely 'browse' the web. I use gmail, Facebook, and occasional navigation. These MUST work 100% and they are not.

Unless I get a definitive answer and quick, I'm hopping onto a Share Everything Verizon Plan. It'll be $65 for 4GB...its $20 more, but I'm sure all the apps will work.
2nd September 2012, 11:37 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 8
 
45 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Im on straight talk too and no problems. Over at howard forums there is a theory that if your ip address starts 10.1 you are being throttled and if it starts 10.2 you are not, so power down your phone and remove sim for 30 seconds and keep trying until you get a different ip address that isnt throttled. I can confirm that mine currently starts with 10.2 and no throttle, the rest is all speculation.

Sent from my MB886 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to zmk76 For This Useful Post: [ View ]
3rd September 2012, 05:08 PM   |  #4  
jonathan3579's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 239
 
1,459 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
I do not have the Atrix HD however I have some insight on something that may work for your data issues. Try removing the proxy entirely and reboot. Let me know how it works out for you.

Sent from my SGH-T999 using xda premium
4th September 2012, 07:16 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 16
 
144 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by jonathan3579

I do not have the Atrix HD however I have some insight on something that may work for your data issues. Try removing the proxy entirely and reboot. Let me know how it works out for you.

Sent from my SGH-T999 using xda premium

I tried that and all data failed.

I'm on Verizon now with a RAZR MAXX...pretty sure my issues are gone.
4th September 2012, 07:01 PM   |  #6  
jonathan3579's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 239
 
1,459 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by dreamliner330

I tried that and all data failed.

I'm on Verizon now with a RAZR MAXX...pretty sure my issues are gone.

That's strange considering how well it works for the Galaxy Nexus. (There might be something deeper) At least you got your problems solved. :thumbup:

Sent from my SGH-T999 using xda premium
7th September 2012, 07:58 PM   |  #7  
overlord727's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, MD
Thanks Meter: 31
 
227 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
How did everyone go about unlocking it? I just got my unlock code and tried the various methods on Cellunlocker. The IMEI is correct. Did you guys just put the sim card in? I don't have a different sim card right now so its powered on with no sim card in with wifi and airplane mode off.
7th September 2012, 08:29 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by overlord727

How did everyone go about unlocking it? I just got my unlock code and tried the various methods on Cellunlocker. The IMEI is correct. Did you guys just put the sim card in? I don't have a different sim card right now so its powered on with no sim card in with wifi and airplane mode off.

I didn't have to unlock the phone at all. They support unlocked A&TT and T-mobile phones. They will send you a sim card that will work in unlocked mode. I just inserted it, adjusted APN settings and everything started working. I even receive a message: "welcome to at@t"

---------- Post added at 08:29 PM ---------- Previous post was at 08:22 PM ----------

as far as the data goes with StraigntTalk, it's unreliable. IMHO any carrier who leases the lines from any major carrier cannot offer "unlimited" data. so obviously you are given leftovers of the bandwidth and throttled heavily.

I am using this service for two weeks and its ok. it works for now. lets see how it works in a month or so.
7th September 2012, 09:37 PM   |  #9  
overlord727's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, MD
Thanks Meter: 31
 
227 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Ahh ok gotcha. Also I was planning on unlocking this for use on T-Mobile but with an actual T-Mobile micro sim. I forgot that straight talk would automatically work without having to sim unlock.
18th December 2012, 05:08 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
I need some help here also. I thought it was better to jump on his thread than starting my own. I have net10 with an atrix hd. I have tried every apn setting I can find on the net. I have even tried combinations of settings. Here are my problems.

#1 No mms
#2 I have data issues. My browser, apps, etc. will act like I do not have a data connection. Once I reload it will work. For example, my browser may work fine, or I may have to hit refresh 5 times on every link or site I go to. My speeds are fine once it starts transferring data, and it will continue transferiing once it starts, I just have to keep retrying the app or browser to make it start the transfer.

I have read something about at&t mvno data issues, I assume that is what I am running into. I am using the wap.tracfone apn. The at&t settings will not work at all with or without proxy. My next step is unlocking the phone and jumping over to net10 on the t-mobile side. My other option is to just buy a T-mobile phone and pop the other net10 sim in. Any input on this would be appreciated. I just want this to work, it is much cheaper! What course of action should I take? I want to cancel my sprint phone, I obviously can't until this is resolved.

Thanks in advance for any help you guys can give me. I have been using xda to solve all my problems for years, I have never had to ask a question before. I hope this isn't answered somewhere before that I missed in a search.....

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Atrix HD General by ThreadRank