Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,779,159 Members 45,450 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Change SKU from CN to US or WW, how?

Tip us?
 
UoMoTaLpA
Old
(Last edited by UoMoTaLpA; 7th January 2014 at 09:16 PM.) Reason: Content and title update
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 9
Join Date: Jun 2013
Default [Q] Change SKU from CN to US or WW, how?

Hi kids, as per title, my issue is quite simple: I (unfortunately) live in China, and my pad came with CN firmware. I realized that it also came with no gapps installed, and that's a bummer. I'm about to root it, so I'll be able to install gapps as system apps manually one by one, but that's a huge waste of time and it's not an elegant solution, too.

This said, how can I -SAFELY- change my SKU version from CN to WW or US? After rooting, can I do the manual update procedure and put the unzipped FW from Asus in the microsd card etc etc? Or is there some other way?

P.S. I'm not planning to install any recovery at the moment: I actually received my pad last week, and I hard-bricked it in 30 minutes following the recovery install guide in the dedicated thread (too lazy to link it now, but it's just out there in the other forum - I didn't follow the now locked one, I followed the other one, where so many people seemed so happy with the result -__-). Luckily either the seller of my tab or the asus service desk he sent the tablet too were too dumb to realize I dabbled with it... and they restored the system for free although you could see UNLOCKED on the screen at boot anyhow that's why I'm NOT installing recovery now, not until there's a tested "official" version I can just slap in with ROM Manager. So, do I need a recovery to change my CN to WW or US? Or it can be done some other way?

Cheers!
 
Alta1r
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 253
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by UoMoTaLpA View Post
Hi kids, as per title, my issue is quite simple: I (unfortunately) live in China, and my pad came with CN firmware. I realized that it also came with no gapps installed, and that's a bummer. I'm about to root it, so I'll be able to install gapps as system apps manually one by one, but that's a huge waste of time and it's not an elegant solution, too.

This said, how can I -SAFELY- change my SKU version from CN to WW or US? After rooting, can I do the manual update procedure and put the unzipped FW from Asus in the microsd card etc etc? Or is there some other way?

P.S. I'm not planning to install any recovery at the moment: I actually received my pad last week, and I hard-bricked it in 30 minutes following the recovery install guide in the dedicated thread (too lazy to link it now, but it's just out there in the other forum - I didn't follow the now locked one, I followed the other one, where so many people seemed so happy with the result -__-). Luckily either the seller of my tab or the asus service desk he sent the tablet too were too dumb to realize I dabbled with it... and they restored the system for free although you could see UNLOCKED on the screen at boot anyhow that's why I'm NOT installing recovery now, not until there's a tested "official" version I can just slap in with ROM Manager. So, do I need a recovery to change my CN to WW or US? Or it can be done some other way?

Cheers!
Not sure if you can, but if you could i think the only way would be to an offical Asus ROM with a different SKU manually via fastboot. But since you already had problems installing a custom recovery this might not be for you.

I think remembering when i owned the TF300 and Jelly Bean (or was TF101 with ICS?) came out that the only way at first was to flash the US-version of the ROM (since WW wasn't out yet). Which is what i did and i hadn't any problem. A week or so later when the WW version came out I went back to WW.

But i'm really not certain anymore. Maybe someone else knows if it's possible or not.
 
AngryDinosaur
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 381
Posts: 1,784
Join Date: Jan 2011
Location: Boston

 
DONATE TO ME
Not possible

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium 4 mobile app
SAMSUNG GALAXY NOTE II
[ROM][TW4.4]*eZKAT*| Official | N3/S5 Features |
ASUS EEE PAD TRANSFORMER TF101
[ROM][JB 4.2.2] [ KatKiss-4.2.2 #226 ]
ASUS EEE PAD TRANSFORMER TF701T
[ROM]★★[JB 4.3][CROMi-X 6.1]★★
 
malos1984
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 145
Join Date: Aug 2011
actually it is if rooted and have cwm or something.

it will let you flash any firmware. though there are risks of bricking.

I did the same on my old acer was an AU now it`s ww because ww had less bloat ware and the 4.1 had been out for 2 months and au didn`t get it and i was impatient
 
AngryDinosaur
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 381
Posts: 1,784
Join Date: Jan 2011
Location: Boston

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by malos1984 View Post
actually it is if rooted and have cwm or something.

it will let you flash any firmware. though there are risks of bricking.

I did the same on my old acer was an AU now it`s ww because ww had less bloat ware and the 4.1 had been out for 2 months and au didn`t get it and i was impatient
flashing official firmware for a different SKU will cause issues
 
malos1984
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 145
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by AngryDinosaur View Post
flashing official firmware for a different SKU will cause issues
only if the hardware is different i.e. dock jpn has diff buttons. some brands have diff wifi hardware depending on region etc.

however in the case of au and ww acer the tab is the same besides pre-loaded bloatware.

as is the case for most of the versions of tf701. cn jp and TW would probably not be wise to go to ww or us due to the dock but i can`t be certain.

It might just mean the language ime buttons won`t function but it might also mean the dock won`t function at all.
 
Alta1r
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 253
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by malos1984 View Post
only if the hardware is different i.e. dock jpn has diff buttons. some brands have diff wifi hardware depending on region etc.

however in the case of au and ww acer the tab is the same besides pre-loaded bloatware.

as is the case for most of the versions of tf701. cn jp and TW would probably not be wise to go to ww or us due to the dock but i can`t be certain.

It might just mean the language ime buttons won`t function but it might also mean the dock won`t function at all.
I'm pretty sure i did it, but i didn't have a dock, so it was the tablet only. Didn't run it that long either, like 3-4 days, so maybe it was too short to see what didn't work anymore...

I was trying to find back the post here on XDA, but i think it has been rewritten when the WW-version came out.
 
AngryDinosaur
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 381
Posts: 1,784
Join Date: Jan 2011
Location: Boston

 
DONATE TO ME
What's beneficial to flash a different sku Rom?

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium 4 mobile app
SAMSUNG GALAXY NOTE II
[ROM][TW4.4]*eZKAT*| Official | N3/S5 Features |
ASUS EEE PAD TRANSFORMER TF101
[ROM][JB 4.2.2] [ KatKiss-4.2.2 #226 ]
ASUS EEE PAD TRANSFORMER TF701T
[ROM]★★[JB 4.3][CROMi-X 6.1]★★
 
UoMoTaLpA
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 9
Join Date: Jun 2013
Benefit is that on CN SKU I got no gapps and in return I got a boatload of chinese crapware. No google play. No maps. No gmail.
I'm actually struggling with the vendor to take it back, since as it is now, it's actually nothing more than a paperweight:
-Bootloader can't be unlocked, since the unlock software calls home to Asus, and my SN is not recognized.
-Since bootloader is locked, I can't root.
-Since I can't root, I can't install Gapps, I can't do basically anything.

Would a working nvflash let me fix all this? Or with a locked bootloader I'm definitely screwed? Would it be worth the wait?
 
malos1984
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 145
Join Date: Aug 2011
if ur sn is not recognised then its a knock off or stolen from asus factory imo

i would force a refund

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes