Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,543 Members 37,316 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

have a question about updating friends gs3

Tip us?
 
P.Mobile
Old
(Last edited by P.Mobile; 27th January 2014 at 08:30 PM.)
#1  
P.Mobile's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 935
Posts: 4,336
Join Date: Nov 2011
Location: RhOdE IsLAnD... 401
Default have a question about updating friends gs3

hey guys! im pretty good with samsung phones i had the sprint gs3 and gs4 in the past.. well i have a friend that has the verizon gs3.. i rooted it a while back flashed a rom and he has been running it for like 6 momths or more with no problems.. its a 4.2.2 rom.. so how do i go about updating to the new base?? 4.3?? can someone link me to the process.. is there like a firmware/modem i need to flash.. then flash a 4.3 rom>? yes he has twrp recovery and a custom rom now.. can i just flash the new modem the flash a new 4.3 rom? or do i need to do something else..?
 
buhohitr
Old
#2  
buhohitr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1501
Posts: 5,128
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by P.Mobile View Post
hey guys! im pretty good with samsung phones i had the sprint gs3 and gs4 in the past.. well i have a friend that has the verizon gs3.. i rooted it a while back flashed a rom and he has been running it for like 6 momths or more with no problems.. its a 4.2.2 rom.. so how do i go about updating to the new base?? 4.3?? can someone link me to the process.. is there like a firmware/modem i need to flash.. then flash a 4.3 rom>? yes he has twrp recovery and a custom rom now.. can i just flash the new modem the flash a new 4.3 rom? or do i need to do something else..?
Well, if he doesn't have issue with signal, then you shouldn't have to flash the new ML1 modem. If you want to flash it anyway then here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1788313
There are a bunch of custom rom, either TouchWiz custom rom or just custom rom you can choose from here http://forum.xda-developers.com/gala...on/development
If you want to stay away from bugs, pick the one that close to stock rom as much as possible.
 
P.Mobile
Old
#3  
P.Mobile's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 935
Posts: 4,336
Join Date: Nov 2011
Location: RhOdE IsLAnD... 401
Quote:
Originally Posted by buhohitr View Post
Well, if he doesn't have issue with signal, then you shouldn't have to flash the new ML1 modem. If you want to flash it anyway then here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1788313
There are a bunch of custom rom, either TouchWiz custom rom or just custom rom you can choose from here http://forum.xda-developers.com/gala...on/development
If you want to stay away from bugs, pick the one that close to stock rom as much as possible.
so all i have to do is flash a ML1 rom thats it?
 
buhohitr
Old
#4  
buhohitr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1501
Posts: 5,128
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by P.Mobile View Post
so all i have to do is flash a ML1 rom thats it?
What is your baseband? If your is already MF1 (I think you are), then just download the ML1 zip and flash it.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Secrecy Goes Open Source, Assures File Encryption

As some of you may remember, a while back we spoke about Secrecy, an effective file … more

[APK] Google News and Weather Gets Material Design Makeover, Minor Maps Updates

Although Google has somewhat gotten out of the habit of their … more

Software Build Automation with Jenkins – XDA Developer TV

Many members of the XDA community come to learn and begin in the exciting … more

Add Bits and Pieces of Honami to Your Current ROM

In the last few months, we’ve talked about quite a few Sony Honami-related projects. … more