Post Reply

[VDO-GUIDE] Return to Stock Firmware via OFFLINE MODE - Fixed cannot flash kdz

OP somboons

26th January 2014, 12:00 PM   |  #1  
somboons's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 421
 
940 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Hi all,

I'm from Thailand

I met this method from other forum but I don't remember URL no need connect internet . I have downloaded zip file and replaced some file for working with LG G2.

this is guide for flash KDZ file via OFFLINE MODE .Your computer doesn't need connect internet like this LG G2 Stock Firmware (Go Back to Stock) method


Instruction

Do it first

1. Download file

- LGMOBILEAX.zip
- LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix.zip
- Automatic_Offline_Procedure.zip new vbs modify by @abo_mara7 you can copy and replace old file in /LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix Folder

Quote:

He add this code in the first file

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
If WScript.Arguments.length = 0 Then
Set ObjShell = CreateObject("Shell.Application")
ObjShell.ShellExecute "wscript.exe", """" & _
WScript.ScriptFullName & """" &_
" RunAsAdministrator", , "runas", 1
End if


2. unzip
- LGMOBILEAX
- LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix

3. install B2CAppSetup.exe in
LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix\KDZ_FW_UPD_EN

4. go to C:\ProgramData\LGMOBILEAX
remove all files and folder

5. copy all files and folders from LGMOBILEAX that you unzip from step2 to C:\ProgramData\LGMOBILEAX


Method 1. work with vbs script

1. run Automatic Offline Procedure.vbs in \LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix folder

2. now R&D test tools appear please select KDZ File

3. select Normal web upgrade test

4. Select Upgrade start

5. In Select Country & Langauage Please Select Country to Different Country (do not worry if does not has Langauage to select )

6. Process Flashing firmware start...Please waiting just moment.

7. for process 100% you is finishing flash return to stock firmware


Method 2. edit host file

thank @Hid3rs

1. Go to windows/system32/drivers/etc/ and open your hosts file! (open it with wordpad)

2 . Add this line at the end of the document:
127.0.0.1 csmg.lgmobile.com

3. Save hosts file

4. Install msxml (you can find it in the downloaded KDZ_FW_UPD_EN folder)

5. Start http in the shttps folder

6. Start Windows Enabler and turn it on (system tray!)

7. Start UpTestEX_mod2_marwin

8. Flash your .kdz as you normally would

-------------------------------------------------------------------

Method1.


Method2.


-------------------------------------------------------------------

Fixed Problem

1. fix Please update R&D Test tool LG G2


2. fix CSMG B2C Client TOOL.Select Tool - B2C Client Setup menu LG G2


3. fix You need connect pc to the internet LG G2
Attached Files
File Type: zip LGMOBILEAX.zip - [Click for QR Code] (4.91 MB, 13532 views)
File Type: zip Automatic_Offline_Procedure.zip - [Click for QR Code] (1.6 KB, 5005 views)
Last edited by somboons; 16th March 2014 at 03:19 AM.
The Following 62 Users Say Thank You to somboons For This Useful Post: [ View ]
26th January 2014, 12:47 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 58
 
326 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Whill this format /data. (can it be used for upgrading)?
26th January 2014, 12:53 PM   |  #3  
somboons's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 421
 
940 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
yes,It is not format data.the result is like these method http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2432476

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
The Following 2 Users Say Thank You to somboons For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 12:22 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
LG G2 AT&T Bricked
Will this work for bricked AT&T Version?
27th January 2014, 01:30 AM   |  #5  
somboons's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 421
 
940 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
these is the basic method for phone that can enter to download mode but no need connecting internet. for AT&T you should use TOT file for flashing.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
11th March 2014, 05:58 AM   |  #6  
somboons's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 421
 
940 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
update instruction.
11th March 2014, 06:16 AM   |  #7  
zeema's Avatar
Member
Thanks Meter: 5
 
69 posts
Join Date:Joined: May 2011
When i try the .vbs file it says runtime error


Sent from my iPad using Tapatalk
11th March 2014, 06:20 AM   |  #8  
somboons's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 421
 
940 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zeema

When i try the .vbs file it says runtime error


Sent from my iPad using Tapatalk


what's error ? I will try to find solution
11th March 2014, 06:30 AM   |  #9  
zeema's Avatar
Member
Thanks Meter: 5
 
69 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by somboons

what's error ? I will try to find solution

this
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1881
Size:	33.2 KB
ID:	2624402  
11th March 2014, 06:38 AM   |  #10  
somboons's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 421
 
940 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zeema

this

right and select run as admin

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in G2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank