Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Post [Q] Mf3 update !!

OP rajpru

24th January 2014, 08:55 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Little noob on this type of things..i am using SGH-I337 stock 4.2.2(MF3) and i am stuck on it.. although i am using AT&T product some how managed to unlock sim and using it in INDIA .Samsung Kies is not helping in stock updates and some one Let me know how to stock update now..!!... searched whole web couldnt understand anything.. properly..want to be on stock 4.3 ...Tnx in Advance .. plz help Newbie!!
24th January 2014, 09:00 PM   |  #2  
OP Junior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
161 4423988
Or is there any way to remove At& T carrier from my SGHI337(mf3) and get the kies update work?
25th January 2014, 02:18 AM   |  #3  
DeadlySin9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 651
 
1,309 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rajpru

Little noob on this type of things..i am using SGH-I337 stock 4.2.2(MF3) and i am stuck on it.. although i am using AT&T product some how managed to unlock sim and using it in INDIA .Samsung Kies is not helping in stock updates and some one Let me know how to stock update now..!!... searched whole web couldnt understand anything.. properly..want to be on stock 4.3 ...Tnx in Advance .. plz help Newbie!!

Just go into the general section and use either the Update.zip thread or the ODIN files for MK2.
The Following User Says Thank You to DeadlySin9 For This Useful Post: [ View ]
25th January 2014, 07:38 AM   |  #4  
ted77usa's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Flag Fog City
Thanks Meter: 3,956
 
2,426 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rajpru

Little noob on this type of things..i am using SGH-I337 stock 4.2.2(MF3) and i am stuck on it.. although i am using AT&T product some how managed to unlock sim and using it in INDIA .Samsung Kies is not helping in stock updates and some one Let me know how to stock update now..!!... searched whole web couldnt understand anything.. properly..want to be on stock 4.3 ...Tnx in Advance .. plz help Newbie!!



Quote:
Originally Posted by DeadlySin9

Just go into the general section and use either the Update.zip thread or the ODIN files for MK2.

Second to @DeadlySin9 said. ... Here the link to my thread ......http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2621279 for updating or odin to MK2 stock 4.3 firmware......:thumbup:

Swyped from MK2 Dark Venomous X1
The Following User Says Thank You to ted77usa For This Useful Post: [ View ]
26th January 2014, 09:12 AM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by ted77usa

Second to @DeadlySin9 said. ... Here the link to my thread ......http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2621279 for updating or odin to MK2 stock 4.3 firmware......:thumbup:

Swyped from MK2 Dark Venomous X1


Thanks for the reply.. and the problem here is if i do this method.. ill be getting back to AT&T stock but i dun want AT& T carrier so Best way to avoid AT&T and get the Indian s4 stock update? so it will help me here to keep up to date with the help of Kies
26th January 2014, 10:55 PM   |  #6  
ted77usa's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Flag Fog City
Thanks Meter: 3,956
 
2,426 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Angry
Quote:
Originally Posted by rajpru

Thanks for the reply.. and the problem here is if i do this method.. ill be getting back to AT&T stock but i dun want AT& T carrier so Best way to avoid AT&T and get the Indian s4 stock update? so it will help me here to keep up to date with the help of Kies

You couples options:

1. Update to MK2 firmware first | ★ MK2 ★ FULL ODIN TAR FILES ★ MK2 ★ | ★ UNBRICKED ★ Jan.25.2014 ★ | check post#2 on guide how to.....
2. After u updated.....u need to have root access to remove all ATT bloatware ....use this SAFEROOT METHOD
3. After u have root access then u can install Titanium Backup from Play store that required root access....and u just uninstall any ATT bloatware that u don't want from there that start with ATT or end with ATT apk or any other that u don't like or use ( Be careful and make sure u know what u are doing ).
4. U can also install the ONLY recovery that work for MK2 as of right now ................SafeStrap-v3.7.1
5. If u have SafeStrap recovery installed then u can choose over 20+ Custom 4.3 ROM that u can install and doesn't come with ATT bloatware...Check this MK2 INDEX &ROM LIST by @guut13 ....

GOODLUCK.....HOPE THIS HELP U GET IT UPDATE AND SOLVE YOUR PROBLEM.....
The Following User Says Thank You to ted77usa For This Useful Post: [ View ]
26th January 2014, 11:00 PM   |  #7  
OP Junior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by ted77usa



You couples options:

1. Update to MK2 firmware first | ★ MK2 ★ FULL ODIN TAR FILES ★ MK2 ★ | ★ UNBRICKED ★ Jan.25.2014 ★ | check post#2 on guide how to.....
2. After u updated.....u need to have root access to remove all ATT bloatware ....use this SAFEROOT METHOD
3. After u have root access then u can install Titanium Backup from Play store that required root access....and u just uninstall any ATT bloatware that u don't want from there that start with ATT or end with ATT apk or any other that u don't like or use ( Be careful and make sure u know what u are doing ).
4. U can also install the ONLY recovery that work for MK2 as of right now ................SafeStrap-v3.7.1
5. If u have SafeStrap recovery installed then u can choose over 20+ Custom 4.3 ROM that u can install and doesn't come with ATT bloatware...Check this MK2 INDEX &ROM LIST by @guut13 ....

GOODLUCK.....HOPE THIS HELP U GET IT UPDATE AND SOLVE YOUR PROBLEM.....



i think u helped me a lot.. let me try on them thanks dude .. i hope it i will work.. and hope kies will show up my phone
27th January 2014, 06:24 PM   |  #8  
OP Junior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Thank You!!
Quote:
Originally Posted by ted77usa



You couples options:

1. Update to MK2 firmware first | ★ MK2 ★ FULL ODIN TAR FILES ★ MK2 ★ | ★ UNBRICKED ★ Jan.25.2014 ★ | check post#2 on guide how to.....
2. After u updated.....u need to have root access to remove all ATT bloatware ....use this SAFEROOT METHOD
3. After u have root access then u can install Titanium Backup from Play store that required root access....and u just uninstall any ATT bloatware that u don't want from there that start with ATT or end with ATT apk or any other that u don't like or use ( Be careful and make sure u know what u are doing ).
4. U can also install the ONLY recovery that work for MK2 as of right now ................SafeStrap-v3.7.1
5. If u have SafeStrap recovery installed then u can choose over 20+ Custom 4.3 ROM that u can install and doesn't come with ATT bloatware...Check this MK2 INDEX &ROM LIST by @guut13 ....

GOODLUCK.....HOPE THIS HELP U GET IT UPDATE AND SOLVE YOUR PROBLEM.....

Thnx to Ted at last it worked out for me.. but i couldnt go out at&t carrier and kies still not able to gimme a update info on firmware it is just leaving a me a msg tht current firmware cannot be updated via kies.. But hopefully i am on MK2 update!!

Starting i had lots of troubles with ODIN and USB drivers.. But got a new USB cable and worked everything fine..if u can able to solve 1 more problem ill be most thankfull i.e i want to get indian firmware tht is GT-19505 or GT-19500 firmware's on SGH-I337 ill be happy ..so tht ill be always updated with my country updates
The Following User Says Thank You to rajpru For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 07:46 PM   |  #9  
RockRatt's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,653
 
3,987 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by rajpru

if u can able to solve 1 more problem ill be most thankfull i.e i want to get indian firmware tht is GT-19505 or GT-19500 firmware's on SGH-I337 ill be happy ..so tht ill be always updated with my country updates

Unfortunately it is not possible. If you ever try to flash a i9505 firmware you would brick your device. Because the ATT i337 has locked bootloaders for one, and second is it is different as far as firmware because of the boot loader.
What you MAY be able to do is if you use safe strap for MK2 you might be able to find a ROM you can flash that doesn't have all the ATT bloatware. With the ATT bloatware removed it would basically be the same as a i9505. But kies will never work except IF ATT allows Samsung to start putting the firmware files on kies, it seems like ATT doesn't allow it any longer.

Sent From My Spiderman,Ironman,Red,Dark Blue,Green, GreyedOut BadAss Themed I337
The Following 2 Users Say Thank You to RockRatt For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 08:11 PM   |  #10  
OP Junior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by RockRatt

Unfortunately it is not possible. If you ever try to flash a i9505 firmware you would brick your device. Because the ATT i337 has locked bootloaders for one, and second is it is different as far as firmware because of the boot loader.
What you MAY be able to do is if you use safe strap for MK2 you might be able to find a ROM you can flash that doesn't have all the ATT bloatware. With the ATT bloatware removed it would basically be the same as a i9505. But kies will never work except IF ATT allows Samsung to start putting the firmware files on kies, it seems like ATT doesn't allow it any longer.

Sent From My Spiderman,Ironman,Red,Dark Blue,Green, GreyedOut BadAss Themed I337


THanks for u r the suggestion bro.... i dont want safestrap on my mobile it may eat some space for partition i think!!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes