5,814,863 Members 49,181 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q][CM11-EXP] Camera works but not for third party apps

Tip us?
 
Nath.Schwarz
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Default [Q][CM11-EXP] Camera works but not for third party apps

Hello Everyone,

yesterday i finally flashed the experimental cyanogenmod11 on my Z1. So far everythings
fine (in contrary to FXP303 also camera and gps work). But every third party app, like
QRdroid, BarcodeScanner or AppJobber works weird with the camera. When they show the
camera i can see a clear view for a wink, but then it splits up into four views (all the
same), but with extreme noise and extremely colourful.

I think, that a part of the Sony-Firmware does this to the camera input for third party plugins,
because when i take a screenshot of it (tried to post it here) the view is perfect, without
noise, no split, ... and the same, when i change to another app.

Removing the sony-firmware just shuts down the camera completely (believe me, i tried),
but the camera at least works, even when the firmware is greenified.

Now my question is, if anybody experiences the same problem and how you worked it around
or if somebody has an idea how to deal with that problem.
My next attempt will be to kill every single sony process on the phone one after one and
test the camera, if that was the evil camera-disabler.

Thanks in advance!
 
jmgg2k
Old
#2  
jmgg2k's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 53
Posts: 284
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by Nath.Schwarz View Post
Hello Everyone,

yesterday i finally flashed the experimental cyanogenmod11 on my Z1. So far everythings
fine (in contrary to FXP303 also camera and gps work). But every third party app, like
QRdroid, BarcodeScanner or AppJobber works weird with the camera. When they show the
camera i can see a clear view for a wink, but then it splits up into four views (all the
same), but with extreme noise and extremely colourful.

I think, that a part of the Sony-Firmware does this to the camera input for third party plugins,
because when i take a screenshot of it (tried to post it here) the view is perfect, without
noise, no split, ... and the same, when i change to another app.

Removing the sony-firmware just shuts down the camera completely (believe me, i tried),
but the camera at least works, even when the firmware is greenified.

Now my question is, if anybody experiences the same problem and how you worked it around
or if somebody has an idea how to deal with that problem.
My next attempt will be to kill every single sony process on the phone one after one and
test the camera, if that was the evil camera-disabler.

Thanks in advance!
You donīt need to erase anything. Just flash Cm11, go to development options and disable HW overlays. Your third party camera apps will work fine
 
Nath.Schwarz
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by jmgg2k View Post
You donīt need to erase anything. Just flash Cm11, go to development options and disable HW overlays. Your third party camera apps will work fine
Awesome, thanks! Now its working perfectly fine.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes