5,598,086 Members 42,920 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Re-unlock issues

Tip us?
 
wrestech
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
Default [Q] Re-unlock issues

I am having issues with re-unlocking my dna. I tried using the RUU to flash it back to stock but I had some problems with the RUU (error 170). I tried rerunning rumrunner (which work fine the first time) and at the end it had an error and still read a relocked with s-off in fastboot. I need to know how to complete the RUU and start from scratch, or how to re-unlock it from where I am. Thanks for the help.
 
Phaded
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 352
Posts: 1,093
Join Date: Apr 2010
Location: 216
RUU is failing because of hboot.

But, you're s-off. So change your CID and unlock at HTC DEV

Sent from my DLX using xda app-developers app
HTC DNA
My phone does phone things
The Following User Says Thank You to Phaded For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thayl0
Old
#3  
thayl0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 653
Join Date: May 2013
Location: Winston-Salem

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Phaded View Post
RUU is failing because of hboot.

But, you're s-off. So change your CID and unlock at HTC DEV

Sent from my DLX using xda app-developers app
I didn't think you can use that method any more?
The Following User Says Thank You to thayl0 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Phaded
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 352
Posts: 1,093
Join Date: Apr 2010
Location: 216
You can change cid if you're s-off
HTC DNA
My phone does phone things
The Following User Says Thank You to Phaded For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wrestech
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by Phaded View Post
RUU is failing because of hboot.

But, you're s-off. So change your CID and unlock at HTC DEV

Sent from my DLX using xda app-developers app
Would there be any particular number to change it to? Also would you please link me to a post with instruction on how to change the cid?
 
Phaded
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 352
Posts: 1,093
Join Date: Apr 2010
Location: 216
Boot into bootloader

fastboot oem writecid 22222222

Fastboot reboot-bootloader

fastboot getvar cid (should be 2s)

If so, go to htcdev and unlock
HTC DNA
My phone does phone things
The Following User Says Thank You to Phaded For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wrestech
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
Okay so the dev unlock worked but, when it rebooted it got stuck onthe boot image and never fully booted. I left it on for a whole night. now when I try to flash/erase anything twrp is unable to mount anything. I tried wiping it with fastboot -w but is doesn't allow it. Is there any way to remount everything?
 
Phaded
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 352
Posts: 1,093
Join Date: Apr 2010
Location: 216
Run the RUU. You won't lose s-off. Then flash recovery, then rom.
HTC DNA
My phone does phone things
The Following User Says Thank You to Phaded For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wrestech
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by Phaded View Post
Run the RUU. You won't lose s-off. Then flash recovery, then rom.
How would you run the ruu when it won't boot into rom?
 
thayl0
Old
#10  
thayl0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 653
Join Date: May 2013
Location: Winston-Salem

 
DONATE TO ME
A ruu is the Rom.

I'm guessing u have a zip ruu

fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip rom.zip
fastboot reboot

Sent from my HTC6435LVW using XDA Premium 4 mobile app

The Following User Says Thank You to thayl0 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes