Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,603 Members 40,151 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

update baseband?

Tip us?
 
suhailtheboss
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 292
Join Date: Jun 2009
Location: Kansas City
Default update baseband?

is it possible to update baseband on this phone?

my phone was shipped with 0.15 and i think thats why i've been having the wifi issues. (rebooting nonstop anytime i connect to wifi)
 
azzledazzle
Old
#2  
Account currently disabled
Thanks Meter 2020
Posts: 5,043
Join Date: Dec 2010
Location: XDA Sucks !

 
DONATE TO ME
Is there a newer version than 0.15 ?? I havent seen it..

And at the moment its not possible to flash radios with S-ON it can brick your phone. If you get it via an OTA update you will be ok
 
suhailtheboss
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 292
Join Date: Jun 2009
Location: Kansas City
Quote:
Originally Posted by azzledazzle View Post
Is there a newer version than 0.15 ?? I havent seen it..

And at the moment its not possible to flash radios with S-ON it can brick your phone. If you get it via an OTA update you will be ok
all the T-MO demo units we have in my store are on 0.16

i've been tempted to exchange it, btu since it's been rooted i'm holding back because i dont want to pay the out of warranty fee.
 
dc211
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 203
Posts: 562
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by suhailtheboss View Post
is it possible to update baseband on this phone?

my phone was shipped with 0.15 and i think thats why i've been having the wifi issues. (rebooting nonstop anytime i connect to wifi)
There has been at least 1 update but I think it went out before the phone launched. I picked up my phone on launch day with a 0.16 base band. Another user on this forum reported getting an OTA to the latest (current) build of 1.53.531.16 which I assume also updated the base band to 0.16

You could try a manual check in by dialing *#*#2342546#*#* in case your wondering 242546 spells "checkin"
 
suhailtheboss
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 292
Join Date: Jun 2009
Location: Kansas City
Quote:
Originally Posted by dc211 View Post
There has been at least 1 update but I think it went out before the phone launched. I picked up my phone on launch day with a 0.16 base band. Another user on this forum reported getting an OTA to the latest (current) build of 1.53.531.16 which I assume also updated the base band to 0.16

You could try a manual check in by dialing *#*#2342546#*#* in case your wondering 242546 spells "checkin"
Unfortunately i'm not on the stock ROM anymore so that isn't an option.

After doing a bit of research, it seems like the only way to get the baseband update would be for me to somehow revert to the prerelease TMO ROM, then wait for the OTA that was sent out to the prerelease devices which has the baseband update included.

Which is basically impossible, because no one is going to be running that prerelease ROM right now.



So i'm basically clueless at this point. probably just going to see if i can warranty swap it through HTC and hope they don't care about the bootloader being tampered.

Any input from anyone is definitely appreciated!
 
dc211
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 203
Posts: 562
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by suhailtheboss View Post
Unfortunately i'm not on the stock ROM anymore so that isn't an option.

After doing a bit of research, it seems like the only way to get the baseband update would be for me to somehow revert to the prerelease TMO ROM, then wait for the OTA that was sent out to the prerelease devices which has the baseband update included.

Which is basically impossible, because no one is going to be running that prerelease ROM right now.



So i'm basically clueless at this point. probably just going to see if i can warranty swap it through HTC and hope they don't care about the bootloader being tampered.

Any input from anyone is definitely appreciated!
Your in luck! Someone has provided you with a method to do this.

Check this thread for your solution. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1644371
 
suhailtheboss
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 292
Join Date: Jun 2009
Location: Kansas City
Quote:
Originally Posted by dc211 View Post
Your in luck! Someone has provided you with a method to do this.

Check this thread for your solution. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1644371
thanks man i saw that! but i need something similar for the t-mo US ROM.

i'd have to find a prerelease ROM, then wait for the OTA to the release version.
 
dc211
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 203
Posts: 562
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by suhailtheboss View Post
thanks man i saw that! but i need something similar for the t-mo US ROM.

i'd have to find a prerelease ROM, then wait for the OTA to the release version.
Once the base band is updated you could flash a stock rom or even restore your own personal back up. The international phones use the same chips as the TMOUS phones. How come you don't want to update it if your having problems?
 
suhailtheboss
Old
(Last edited by suhailtheboss; 10th May 2012 at 09:38 PM.)
#9  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 292
Join Date: Jun 2009
Location: Kansas City
Quote:
Originally Posted by dc211 View Post
Once the base band is updated you could flash a stock rom or even restore your own personal back up. The international phones use the same chips as the TMOUS phones. How come you don't want to update it if your having problems?
I definitely want to update, but I doubt i'll receive the OTA to update the baseband since i'm on TMO US..

Looking through the thread looks like no US people have tried. I might give it a shot just for kicks. Hopefully it works.

edit - it looks like it definitely won't work if you're on TMO US, because the update has not been pushed out through TMO's servers. The update comes from the carriers, not HTC directly.
 
suhailtheboss
Old
(Last edited by suhailtheboss; 15th May 2012 at 09:57 PM.)
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 292
Join Date: Jun 2009
Location: Kansas City
anyway problem solved.

ended up getting a replacement from HTC. should be fine.


edit - LOL the replacement came with 0.15 baseband and the kernel from march 29th. retail release versions came with a april 6th kernel and 0.16 baseband.

now i'm clueless. just wait a couple weeks and maybe process another exchange.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...