FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

Wifi issues after updating to 4.4.4

510 posts
Thanks Meter: 147
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I updated my C6833 via the Sony Update Service tool to 4.4.4 and have noticed since the update that my wifi drops in and out and it seems to show that it is running on my mobile data network for a brief second whilst wifi is connected. I don't remember this happening in the past.
Has anyone else experienced this issue?
 
 
30th June 2014, 08:43 PM |#2  
tsiros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
can you try something for me, please?

install a terminal emulator, like juice SSH. run it and connect to 'localhost'.

go very near your router and do

ping your router's IP

let it run for a while, see the response times. are they consistent or do they fluctuate?

stop it by pressing ctrl+c

exit by either closing the window or pressing ctrl+d if your keyboard has it (like hacker's keyboard)
Last edited by tsiros; 30th June 2014 at 08:45 PM.
1st July 2014, 03:07 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 147
 
Donate to Me
More
WiFi was really bad this morning. Connecting, disconnecting and reconnecting every 1-2 seconds. So I tried switching to the 2.4ghz channel of my router from the 5ghz and it seems to be stable now. Not sure if my router or phone is the issue.
1st July 2014, 06:43 AM |#4  
Sadman Khan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 322
 
More
No issues for me. Using C6833 ftf on C6802

Sent from my C6833 using XDA Premium 4 mobile app
1st July 2014, 05:08 PM |#5  
Lightbird's Avatar
Member
Thanks Meter: 39
 
More
did you ever tryed a custom rom that required to unlock the bootloader? Often had that which a 4.4.3 or 4.4.4 nightly build from CyagenMod after updating.

solution for me: restore TA-Keys and use the repair option in the Update Centre.
1st July 2014, 06:30 PM |#6  
tsiros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
stock rom, never rooted, never unlocked bootloader.
1st July 2014, 11:19 PM |#7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 147
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Lightbird

did you ever tryed a custom rom that required to unlock the bootloader? Often had that which a 4.4.3 or 4.4.4 nightly build from CyagenMod after updating.

solution for me: restore TA-Keys and use the repair option in the Update Centre.

im on stock rom and have never unlocked the bootloader (only rooted).
14th April 2015, 05:08 AM |#8  
PamelaGirl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
More
Hello Good People,
My device is doing the same thing. I awoke to a device with a drained battery due to the wifi connecting and disconnecting every few seconds.
And other tips?
Sony Xperia 4.4.4 Stock and rooted

T.I.A.
3rd June 2015, 11:39 PM |#9  
PamelaGirl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
More
A month later and still no response on the wifi issue?
4th June 2015, 07:53 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
More
Quote:
Originally Posted by PamelaGirl

A month later and still no response on the wifi issue?

Have you tried factory reset? Since no one is able to help, I'm guessing that's the logical step.
4th June 2015, 10:06 PM |#11  
PamelaGirl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
More
Yes, I am on Stock ROM, did a reset and still the same thing.
The device connects and disconnects over and over till the phone gets hot, and drains the battery

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes