FORUMS

ZenFone 2 Lolliflash and ZenPower Giveaway!

We recently did an in-depth review of the Asus Zenfone 2 but one of the things people may … more

OnePlus 2 Forums: Discuss Everything About The OP2!

Now that the OnePlus 2 has been officially unveiled and that we have had close-up … more

Intel & Micron Announce “Revolutionary” Storage Tech

Intel & Micron have announced 3D Xpoint technology—”the … more

Google Now Interfaces With Third-Party Messaging Apps

Google has announced that Ok Google voice commands can now be used to send … more

[Q] Problems when calling after conversion from F180L to E975

7 posts
Thanks Meter: 0
 
By I like dags, Junior Member on 30th January 2014, 02:34 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I recently bought an Optimus G (Korean Model F180L) and followed this guide : (symbianize) /showthread.php?t=1103182 * to convert it to the E975.

I used the NEU/EUROPE OPEN kdz file, and everything is working perfectly, except ONE thing; when I try to call someone, there is no ringing sound. Then when they answer, I can't hear them.

Is this a software fault? I really don't know much about this type of stuff, what should my next course of action be? Any advice would be gratefully received!

*sorry, it won't let me post the full link due to low post count
 
 
30th January 2014, 06:01 PM |#2  
sunyakram's Avatar
Senior Member
Flag ellah abad
Thanks Meter: 85
 
More
Quote:
Originally Posted by I like dags

I recently bought an Optimus G (Korean Model F180L) and followed this guide : (symbianize) /showthread.php?t=1103182 * to convert it to the E975.

I used the NEU/EUROPE OPEN kdz file, and everything is working perfectly, except ONE thing; when I try to call someone, there is no ringing sound. Then when they answer, I can't hear them.

Is this a software fault? I really don't know much about this type of stuff, what should my next course of action be? Any advice would be gratefully received!

*sorry, it won't let me post the full link due to low post count

Are you sure that your variant is f180L? and you flash correct baseband successfully?
The Following User Says Thank You to sunyakram For This Useful Post: [ View ]
30th January 2014, 06:12 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sunyakram

Are you sure that your variant is f180L? and you flash correct baseband successfully?

Yep, definitely F180L. And I'm pretty sure the baseband flashed properly. I have signal with my network, and can make and connect calls. They can hear me speaking too, but I can only hear them if they're on loudspeaker :S
1st February 2014, 01:38 AM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Sorry to repost, but I really need some help! Does anyone have any suggestions of things I could try at all?

Is it likely that the firmware would cause this problem? Or is it probably a hardware issue?

If anyone has any idea pleeeeeeease let me know
1st February 2014, 10:25 AM |#5  
sunyakram's Avatar
Senior Member
Flag ellah abad
Thanks Meter: 85
 
More
Quote:
Originally Posted by I like dags

Sorry to repost, but I really need some help! Does anyone have any suggestions of things I could try at all?

Is it likely that the firmware would cause this problem? Or is it probably a hardware issue?

If anyone has any idea pleeeeeeease let me know


flash a rom and check again,
1st February 2014, 12:44 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sunyakram

flash a rom and check again,

Aaaaah! I tried to flash a CyanogenMod rom using a guide on True Android, and got to the part where I had to flash ClockworkMod Recovery. Having installed it, the phone no longer starts up! It just keeps saying 'Secure booting Error! Cause: boot certification verify'

I googled that phrase and came up with some other people having similar problems, but there seems to be a million different proposed solutions and I haven't a clue where to start.

I had no idea this would be so difficult!
1st February 2014, 01:25 PM |#7  
sunyakram's Avatar
Senior Member
Flag ellah abad
Thanks Meter: 85
 
More
Terry try another one, stock based, savvy rom v4 or 5x ,
Put rom in ur internal memory, goto recovery,do a full wipe, flash rom , reboot.
The Following User Says Thank You to sunyakram For This Useful Post: [ View ]
1st February 2014, 02:09 PM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sunyakram

Terry try another one, stock based, savvy rom v4 or 5x ,
Put rom in ur internal memory, goto recovery,do a full wipe, flash rom , reboot.

Thank you for your help, but I can't do what you suggested. It's permanently stuck on the 'Secure booting Error' screen, even when I pressed the volume + power buttons to try a hard reset, the same problem occurs.
1st February 2014, 02:55 PM |#9  
sunyakram's Avatar
Senior Member
Flag ellah abad
Thanks Meter: 85
 
More
So think about kdz again
1st February 2014, 07:18 PM |#10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sunyakram

So think about kdz again

Ok, so I managed to get CM 11 working. The problem persists, so I'm assuming the ear speaker is faulty.

Thanks again for your help, please excuse my utter incompetence
2nd February 2014, 05:20 AM |#11  
sunyakram's Avatar
Senior Member
Flag ellah abad
Thanks Meter: 85
 
More
Quote:
Originally Posted by I like dags

Ok, so I managed to get CM 11 working. The problem persists, so I'm assuming the ear speaker is faulty.

Thanks again for your help, please excuse my utter incompetence

how its faulty right after flash?

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes