Post Reply

Question [Q] increase RAM capacity

OP bluechip850

7th February 2014, 04:52 PM   |  #1  
bluechip850's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 62
 
300 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Hello frnds,

Is there any way to increase the available RAM on our phone, means we have got around 700mb available whereas its actual announced capacity is 1Gb,
In a latest Xperia, Xperia C, being the same 1GB, its showing around 900Mb..!
Don't ask why to bother about 200Mb, because it does matter a lot for me

Thanks in advance..
7th February 2014, 08:43 PM   |  #2  
rErEaT's Avatar
Senior Member
Flag Zalaegerszeg
Thanks Meter: 135
 
420 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Try to use this app: RAM Expander
8th February 2014, 12:03 AM   |  #3  
Destroyedbeauty's Avatar
Senior Member
Flag Sundsvall
Thanks Meter: 487
 
1,764 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by bluechip850

Hello frnds,

Is there any way to increase the available RAM on our phone, means we have got around 700mb available whereas its actual announced capacity is 1Gb,
In a latest Xperia, Xperia C, being the same 1GB, its showing around 900Mb..!
Don't ask why to bother about 200Mb, because it does matter a lot for me

Thanks in advance..

De-bloating is your solution to this issue!

Sent from my SGP311 using XDA Premium 4 mobile app
8th February 2014, 10:04 AM   |  #4  
Senior Member
Flag vidhya nagar
Thanks Meter: 105
 
727 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Dont do anything like ram expander. That works fine but decreses the life of sd card.

Sent from my LT26ii using xda premium
8th February 2014, 03:37 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 133
 
312 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
You need to do some reading on RAM. Unused RAM is wasted RAM.
As for why you're "missing" some of it, blame it on Android and the GPU.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
8th February 2014, 05:22 PM   |  #6  
bluechip850's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 62
 
300 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by Destroyedbeauty

De-bloating is your solution to this issue!

Sent from my SGP311 using XDA Premium 4 mobile app

but that does only free a little, and i have done that, but my point is regarding the actual available memory..
8th February 2014, 06:22 PM   |  #7  
Destroyedbeauty's Avatar
Senior Member
Flag Sundsvall
Thanks Meter: 487
 
1,764 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by bluechip850

but that does only free a little, and i have done that, but my point is regarding the actual available memory..

Add some memory managment-init.d scripts then!
9th February 2014, 05:46 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 11
 
51 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Anyone got a performance boost by using any of the swap creating apps out there? I tried a few apps but all of them eventually led to my device slow down and lag to no end!

Sent from my LT26i using xda app-developers app
9th February 2014, 07:43 PM   |  #9  
Senior Member
Flag vidhya nagar
Thanks Meter: 105
 
727 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by skyend

Anyone got a performance boost by using any of the swap creating apps out there? I tried a few apps but all of them eventually led to my device slow down and lag to no end!

Sent from my LT26i using xda app-developers app

Try play aspart 8 .and than notice these aaps works

Sent from my LT26ii using xda premium
13th February 2014, 11:19 PM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 4
 
61 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
hope
I hope to find a solution

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes