Post Reply

CM11 Status 7 when trying to install

23rd January 2014, 02:40 AM   |  #1  
OP Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 0
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
I tried flashing CM11, the last 2 nightlies, and neither worked. Both came up with the same error; status 7. I'm flashing in CWM 6.0.3.2 from an SD card onto the internal drive.

CM10.2 and older versions have worked this way.

Does anyone know what is wrong?

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
23rd January 2014, 03:19 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 404
 
1,352 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Flashing CM11 requires CWM version 6.0.4.5 or later, or TWRP version 2.6.3.0 or later. You can find the SD version of TWRP 2.6.3.x at http://techerrata.com/browse/twrp2/acclaim.

You can also first update the emmc recovery, then use it to install CM11 and the corresponding Gapps. To update emmc /recovery, use SD based recovery to flash a flashable recovery zip that contains the new emmc recovery version -- see http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=105 and http://forum.xda-developers.com/show...24&postcount=8.
23rd January 2014, 03:50 PM   |  #3  
OP Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 0
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Awesome. Thank you very much. Look forward to trying this out. Hope there's not too many bugs

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
23rd January 2014, 06:45 PM   |  #4  
OP Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 0
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
I already tried using the latest TWRP. I also can't find a newer version for CWM for Nook Tablet here
http://goo.im/devs/succulent/acclaim/recovery

I found CWM to be more reliable for me than TWRP when flashing ROMS. But it's not working for CM11.

Sent from my Barnes & Noble Nook Tablet using Tapatalk
23rd January 2014, 07:19 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 404
 
1,352 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
FWIW, I installed CM11 on my NT by:
Last edited by digixmax; 23rd January 2014 at 07:24 PM.
The Following User Says Thank You to digixmax For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 09:57 PM   |  #6  
OP Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 0
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Seems that I was wrong about the latest version of TWRP. GooManager wouldn't install the latest, so I did it manually. With the latest TWRP, I managed to flash CM11 onto the internal drive. Works fine, except for a few bugs, which I guess is normal with a nightly.

Although I still can't mount the internal HD in System App Remover. I have access with ES File Explorer. I just don't know if this is normal for Nook, or something's wrong with mine.

Whenever I'm done flashing a ROM, it always says unable to load bootdata after successfully installing. Is this an issue, or just normal?

Sent from my Barnes & Noble Nook Tablet using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes