Post Reply

Exclamation [Q] Upgraded CM and IMEI is now 0's

OP Jerniganc

31st January 2014, 03:45 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
So I finally got around to updating my CM 10.1.3-d2vzw to CM 10.2 via the CM updater and now I am unable to use my phone to make/receive calls and the data drops in and out. I restored my working backup that I took before I upgraded and that did not fix the issue. I did some investigating and found that my IMEI is all 0's. I searched high and low on how to correct this but was unable to find anything. The last time I ran into this was when a bad CM update was released a few months back but was able to correct it by flashing MIUI and then back to CM but this time I was not so lucky. Any advice on how to correct this or do I need to Odin back to stock?
31st January 2014, 05:19 PM   |  #2  
NeoMagus's Avatar
Senior Member
Flag East Coast
Thanks Meter: 472
 
1,383 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Donate to Me
More
Hopefully you backed up your EFS.. dont know what you searched but theres plenty of search results for "lost imei"

http://forum.xda-developers.com/sear...chid=251362212

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1852255

this might help never used personally though

http://www.invisiblek.org/sgs3.imei.repair/
31st January 2014, 08:31 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by NeoMagus

Hopefully you backed up your EFS.. dont know what you searched but theres plenty of search results for "lost imei"

http://forum.xda-developers.com/sear...chid=251362212

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1852255

this might help never used personally though

http://www.invisiblek.org/sgs3.imei.repair/

I have seen most of those threads and tried the imei repair tool. The part where I am getting hung up on is when I have to use the *# commands on the dialpad and nothing happens.
31st January 2014, 10:49 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by NeoMagus

Hopefully you backed up your EFS.. dont know what you searched but theres plenty of search results for "lost imei"

http://forum.xda-developers.com/sear...chid=251362212

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1852255

this might help never used personally though

http://www.invisiblek.org/sgs3.imei.repair/

Quote:
Originally Posted by Jerniganc

I have seen most of those threads and tried the imei repair tool. The part where I am getting hung up on is when I have to use the *# commands on the dialpad and nothing happens.

I found this video http://www.youtube.com/watch?v=_AlQmfMJBK0 and it helped me get my IMEI restored and the data is working properly now. The only issue I have now is I cannot make/receive calls. Two things I noticed that might be the issue. The IMEI SV is 00 and when I go to Access Point Names that list is blank. I did reset to default but that did not repopulate them.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Verizon Galaxy S III Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank