Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,395 Members 47,975 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Stuck on Samsung Logo

Tip us?
 
llcooljayce
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 115
Join Date: Nov 2007
Default Stuck on Samsung Logo

Hey guys,

I have an S4 that is stuck on the Samsung logo. I have left it for over an hour at a stretch with nothing happening except the phone is smoking hot.

I have booted into Recovery (stock) and wiped the cache and rebooted with the same result.

I am completely stock and unrooted ... any ideas?
 
jd1639
Old
#2  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3057
Posts: 9,085
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
I would try a factory reset in recovery
 
llcooljayce
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 115
Join Date: Nov 2007
Quote:
Originally Posted by jd1639 View Post
I would try a factory reset in recovery
I assume I would lose all data and programs and have to re-set up the phone?
 
jd1639
Old
#4  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3057
Posts: 9,085
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by llcooljayce View Post
I assume I would lose all data and programs and have to re-set up the phone?
Yep, but you phone should with again
 
MrKhozam
Old
#5  
MrKhozam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 32
Posts: 134
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by llcooljayce View Post
I assume I would lose all data and programs and have to re-set up the phone?
Have you tried wiping Dalvik cache in recovery as well?
Phone: Bell Galaxy S4 i337M [Unlocked, AWS Modded, Rooted]
ROM: danvdh's GPE 4.4.4
Kernel: Alucard v1.7f for GE
Modem: NE3

Phone: T-Mobile Galaxy S3 T999 [Unlocked, Rooted]
ROM: CyanogenMod 10.0.0
Kernel: Stock CM
Modem: MD5


On a Touchwiz ROM and hate Samsung's Settings app layout? Wanna have it in list format like on AOSP? Check out this simple tweak.
 
jd1639
Old
#6  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3057
Posts: 9,085
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by MrKhozam View Post
Have you tried wiping Dalvik cache in recovery as well?
He's on stock recovery
 
MrKhozam
Old
#7  
MrKhozam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 32
Posts: 134
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by jd1639 View Post
He's on stock recovery
Ah, my mistake. Yes, so only option left is wipe data/factory reset.
Phone: Bell Galaxy S4 i337M [Unlocked, AWS Modded, Rooted]
ROM: danvdh's GPE 4.4.4
Kernel: Alucard v1.7f for GE
Modem: NE3

Phone: T-Mobile Galaxy S3 T999 [Unlocked, Rooted]
ROM: CyanogenMod 10.0.0
Kernel: Stock CM
Modem: MD5


On a Touchwiz ROM and hate Samsung's Settings app layout? Wanna have it in list format like on AOSP? Check out this simple tweak.
 
mikemc63
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Nov 2013
Location: Pelican Bay, TX
Quote:
Originally Posted by llcooljayce View Post
Hey guys,

I have an S4 that is stuck on the Samsung logo. I have left it for over an hour at a stretch with nothing hapfixes. g except the phone is smoking hot.

I have booted into Recovery (stock) and wiped the cache and rebooted with the same result.

I am completely stock and unrooted ... any ideas?
See the Samsung guy at any Best Buy. He has the Samsung Tool and will reflash it for free. You will be back to MK2. Easier than fiddling with various fixes. This happened to my wife's Sgh-i747. Init.d prop build error. Recovery flashing updates didn't work. Odin didn't work. Kies same.
 
azuziel
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 250
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by llcooljayce View Post
Hey guys,

I have an S4 that is stuck on the Samsung logo. I have left it for over an hour at a stretch with nothing happening except the phone is smoking hot.

I have booted into Recovery (stock) and wiped the cache and rebooted with the same result.

I am completely stock and unrooted ... any ideas?
Just re-flash the stock firmware from odin. Use the pda button, check auto-restart and f reset flags only. Use PDA button to browse to the downloaded IMG file. You can get your stock firmware from Samsung-updates.com . just make sure you get the i337m or the i337 (whichever you have, as they are not the same) for your region.
 
llcooljayce
Old
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 115
Join Date: Nov 2007
Quote:
Originally Posted by MrKhozam View Post
Ah, my mistake. Yes, so only option left is wipe data/factory reset.
Did a factory wipe and reboot and I am back in business. Crappy that it happened that way but happy that I was able to recover

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes