Post Reply

Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) RAM

OP drivel2787

11th October 2013, 06:35 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 34
 
368 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
I'm asking this question for a friend that has this tablet:


Does anyone know if there's anyway to improve the RAM of the Tab 3 (7.0). Since this is a Linux type kernel can you do swap space like a normal Linux OS or is there something that can be done? I have already rooted the device for him and froze/deleted all the bloatware apps. He is attempting to play Shadowrun returns which requires 1 GB of ram to function properly. Any recommendations are greatly appreciated. He is looking for something to do to prevent having to buy another tablet.
11th October 2013, 09:16 PM   |  #2  
dtaylorr's Avatar
Senior Member
Flag Fountain Hills, AZ
Thanks Meter: 24
 
246 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
Two I use
Quote:
Originally Posted by drivel2787

I'm asking this question for a friend that has this tablet:


Does anyone know if there's anyway to improve the RAM of the Tab 3 (7.0). Since this is a Linux type kernel can you do swap space like a normal Linux OS or is there something that can be done? I have already rooted the device for him and froze/deleted all the bloatware apps. He is attempting to play Shadowrun returns which requires 1 GB of ram to function properly. Any recommendations are greatly appreciated. He is looking for something to do to prevent having to buy another tablet.

Along those lines I use two Apps.

SD Booster:
https://play.google.com/store/apps/d...dbooster&hl=en

and Overclock Booster:
https://play.google.com/store/apps/d...verclock&hl=en

I have yet to play a game I can not play.
12th October 2013, 07:54 PM   |  #3  
mirrin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 76
 
551 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by drivel2787

I'm asking this question for a friend that has this tablet:


Does anyone know if there's anyway to improve the RAM of the Tab 3 (7.0). Since this is a Linux type kernel can you do swap space like a normal Linux OS or is there something that can be done? I have already rooted the device for him and froze/deleted all the bloatware apps. He is attempting to play Shadowrun returns which requires 1 GB of ram to function properly. Any recommendations are greatly appreciated. He is looking for something to do to prevent having to buy another tablet.

Not especially the pc version of that game is better anyway. There is swap2sd and other things to help but the cpu in the 7 inch tab 3 is going to limit how much you can help him.
12th October 2013, 08:53 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 34
 
368 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by mirrin

Not especially the pc version of that game is better anyway. There is swap2sd and other things to help but the cpu in the 7 inch tab 3 is going to limit how much you can help him.


Yeah that's pretty much what I thought. Told him to go swap it out for the new Asus Nexus Tablet which has 2 gig of ram or a similar model. He went and traded it in last night. Appreciate everyones help.
The Following User Says Thank You to drivel2787 For This Useful Post: [ View ]
12th October 2013, 09:19 PM   |  #5  
mirrin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 76
 
551 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by drivel2787

Yeah that's pretty much what I thought. Told him to go swap it out for the new Asus Nexus Tablet which has 2 gig of ram or a similar model. He went and traded it in last night. Appreciate everyones help.

Yeah I wish I would have looked around before buying mine I would have picked up the Asus memo 7 inch for 50 less.
16th February 2014, 10:27 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Rapid City
Thanks Meter: 9
 
126 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by dtaylorr

Along those lines I use two Apps.

SD Booster:
https://play.google.com/store/apps/d...dbooster&hl=en

and Overclock Booster:
https://play.google.com/store/apps/d...verclock&hl=en

I have yet to play a game I can not play.

What do you put the over clock to? I can't find a happy medium (speed and safe temp)



Sent from my SM-T210 using XDA Premium 4 mobile app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Tab 3 General by ThreadRank