Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Major input lag on CM102 and newer

OP TalakHallen6191

15th February 2014, 08:03 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Hi everyone,

I've had my RAZR M for just over a year now and I've had several different custom ROMs on it. Several months ago I updated to a newer CM 10.1 nightly and noticed horrible input lag. Scrolling in menus was extremely slow and apps took way longer than usual to open. I tried several different ways of wiping, flashing and installing the ROM but failed to solve the problem. I also tried all kinds of options in the developer menu and the performance settings. No dice.

I fell back to a stable 10.1 ROM until a few days ago when I decided to try the same thing with CM 11. The CM 11 ROM suffers from the same horrible input lag as the older CM 10.1 nightlies. All ROMs after a certain point have the same behavior (I don't know the nightly it started on sadly). I'd really like to use a newer ROM but the ROM is unusable with the input lag.

Has anyone had similar problems? Thanks for any input. I'll provide any additional info that helps.


Additional info:
Using TWRP 2.6.3 from here here

Getting my ROMs from the official cyanogenmod release.

I've tried many combinations of wiping everything but external SD while installing. Recently tried mounting /system while wiping but that didn't help either.

I've tried googling the problem and I've found some similar problems but no one seems to have found a solution.
http://www.droidrzr.com/index.php/to...stom-roms-lag/
http://forum.cyanogenmod.com/topic/7...-on-nightlies/

The lag also happens on Carbon ROM when I tried it a few months ago.
15th February 2014, 11:16 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 528
 
2,603 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Stock is better. We will have to wait for official 4.4 for a fix.
Some say my version of pure perfomance helps, I have not tried the cm ver much. Go dev section. Jeeko is back & said he would make a newer.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes