Post Reply

[Q] Galaxy Note 2 i317 Wonít Boot After Update

OP josh3josh3

27th January 2014, 05:57 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Issue
1. Phone wonít boot beyond the Samsung Logo.
2. It wonít boot into recovery (download mode works).
3. Can flash rom using Odin but phone still won't boot.

Type of Phone
Type: AT&T Samsung Galaxy Note 2
Model: i317
Ownership: Bought in Nov 2012 brand new. Warranty is up but it is insured through AT&T.
History: Rooted and then un-rooted and returned to stock in January 2014.

Actions leading up to Issue
Updated to Samsungís newest firmware Android 4.3 but didnít like it. I rooted my phone and tried a custom rom but wasnít happy. Un-rooted by flashing original stock rom via Odin 3.07. Worked great and I was back in business. But then the phone went through an update and never booted back up.

Detail
Iíve rooted all my other phones but never felt the need to root this one until I updated to Samsungís new Android 4.3. I wasnít happy with the decreased battery life and poor performance. So I used the method at http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2004650 to root my phone using ďroot66_ATT_I317UCALJ2.tar.md5Ē with Odin 3.07 and it worked. I then tried a custom Cyanogen Mod rom but it still left something to be desired.

After more research I flashed the original stock rom ďKIES_HOME_I317UCALJ2_I317ATTALJ2_215287_REV04_use r_low_ship.tar.md5Ē via Odin 3.07 and my phone worked beautifully, at least for a day. Then I started getting the AT&T update window for Android 4.3 and the only way to get rid of it was to pull my battery. It was happening so much that I couldnít even make a phone call. Out of pure frustration I decided to accept the update.

After the update installed it rebooted and never made it past the Samsung logo. So I figured I would just go into recovery and perform a factory reset as well as wipe the cache. The problem here is that it wonít boot into recovery. Only download mode works. Iím also seeing a red LED which Iíve read is a sign of SDS.

Iíve tried re-flashing the original stock rom again. Every time I do I get the green ďPassĒ display but my phone still wonít boot. The binary count is now at 21 since Iíve tried flashing so many times. Iíve been working on this and researching for 3 weeks. Iíve never had an issue that I couldnít resolve when it comes to any of my past phones but this is beyond my skill or understanding. I also tried Samsung keys but it says my device is not supported.

Short of digging a hole in my back yard and burying it, is there anything I can do to fix this?

(Note) My wife has the same phone and also didnít like the update so I flashed the same original stock rom to her phone via Odin and it has been working just fine. Only difference is I never rooted hers. I should have gone that route with mine.
27th January 2014, 06:54 PM   |  #2  
Zen Arcade's Avatar
Recognized Contributor
Haddonfield, IL
Thanks Meter: 3,273
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
Have you tried flashing, via Odin, just a custom recovery?

If that works, you may be able to follow this guide, starting at post #2.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2618447

If that doesn't work, it is possible you have an emmc issue.... Your symptoms are similar to what others have reported here recently. You might be able to get a repair covered if you can get them to look past the custom counter ... You are running stock firmware... Maybe kies tripped the counter... Stranger things have happened...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using XDA Premium 4 mobile app
The Following 2 Users Say Thank You to Zen Arcade For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 08:25 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Zen Arcade

Have you tried flashing, via Odin, just a custom recovery?

If that works, you may be able to follow this guide, starting at post #2.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2618447

If that doesn't work, it is possible you have an emmc issue.... Your symptoms are similar to what others have reported here recently. You might be able to get a repair covered if you can get them to look past the custom counter ... You are running stock firmware... Maybe kies tripped the counter... Stranger things have happened...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using XDA Premium 4 mobile app

Thanks I'll give it a try. I had thought about it but was afraid to mess things up even more. Is there one that you would recommend?
Last edited by josh3josh3; 27th January 2014 at 08:35 PM.
27th January 2014, 09:44 PM   |  #4  
Zen Arcade's Avatar
Recognized Contributor
Haddonfield, IL
Thanks Meter: 3,273
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by josh3josh3

Thanks I'll give it a try. I had thought about it but was afraid to mess things up even more. Is there one that you would recommend?

Here's the link to TWRP (you want the Odin link toward the bottom):
http://teamw.in/project/twrp2/124

Here's the direct link to the latest philz cwm (you want the md5 file):
http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_A...ition/t0lteatt

I prefer philz, but you will likely need TWRP to follow the dicksteele guide. You should also track down a CWM flashable recovery package for MH3 recovery to flash back should you need to return the phone for repairs. You can get this by following the i317 link in my sig.

If flashing this in Odin doesn't work that would tend to support the emmc fail scenario. (i.e. you flash it, Odin behaves as if it flashed ok, you power off, attempt to boot recovery with home-VolUp-power and it still doesn't boot). If it does boot recovery, you can try the guide as I mentioned before. Good luck!
The Following 2 Users Say Thank You to Zen Arcade For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 11:24 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Zen Arcade

Have you tried flashing, via Odin, just a custom recovery?

If that works, you may be able to follow this guide, starting at post #2.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2618447

If that doesn't work, it is possible you have an emmc issue.... Your symptoms are similar to what others have reported here recently. You might be able to get a repair covered if you can get them to look past the custom counter ... You are running stock firmware... Maybe kies tripped the counter... Stranger things have happened...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using XDA Premium 4 mobile app

I tried each of those just now and they both flashed fine however there is no change. I guess before I break out the shovel I'll try to see if AT&T will fix it since I do pay for the insurance. Thanks for the help that was good stuff. I wish it could have worked.
28th January 2014, 12:55 AM   |  #6  
Recognized Contributor / Recognized Developer
USA
Thanks Meter: 4,521
 
3,201 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by josh3josh3

I tried each of those just now and they both flashed fine however there is no change. I guess before I break out the shovel I'll try to see if AT&T will fix it since I do pay for the insurance. Thanks for the help that was good stuff. I wish it could have worked.

if you have nothing else to lose, can you try flashing the boot loader on this link

http://d-h.st/Krs from this thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2589891

then try one of the official odin package or this:http://d-h.st/DGZ
The Following User Says Thank You to qkster For This Useful Post: [ View ]
28th January 2014, 02:32 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
So, there appear to be many people who see this update as a bad joke. Like me.
I had a thread a couple days ago about how to kill the notification from att
Without root. Nothing can be done as far as ive heard/seen. Im a bit confused
About needing a battery pull to remove pp note, I have been just reboot and it
Goes away until next data use/net access. When my 8 hrs is up I turn data on
(Data off as 8hrs expires) and immediately get note and then I hit home- get
another 8 hrs. Im sorry to hear they wore you down with the note- im going to
fight and resist for the duration. And keep stock. Its a game now!

R, john
28th January 2014, 03:22 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by qkster

if you have nothing else to lose, can you try flashing the boot loader on this link

http://d-h.st/Krs from this thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2589891

then try one of the official odin package or this:http://d-h.st/DGZ

Tried it and it failed to flash. Now I have the yellow triangle. At least its something different. Still no good though. Reflashed stock rom and I'm back to the Samsung logo. Was worth a shot. Thanks.
The Following User Says Thank You to josh3josh3 For This Useful Post: [ View ]
28th January 2014, 03:37 AM   |  #9  
Zen Arcade's Avatar
Recognized Contributor
Haddonfield, IL
Thanks Meter: 3,273
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
Try param and tz package mentioned in post #3 here.... Might be something

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2596256



Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using XDA Premium 4 mobile app
The Following 2 Users Say Thank You to Zen Arcade For This Useful Post: [ View ]
28th January 2014, 03:47 AM   |  #10  
dicksteele's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 1,365
 
2,283 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by josh3josh3

Tried it and it failed to flash. Now I have the yellow triangle. At least its something different. Still no good though. Reflashed stock rom and I'm back to the Samsung logo. Was worth a shot. Thanks.

You flashed LJ2 Stock ROM from ODIN?
And you are back to the Samsung Logo that flashing/pulsing blue???

If so .....

Pull the battery and let the phone sit for a few seconds, pop the battery in and boot into stock recovery (HOLD VOL UP+HOME+POWER) and do a FACTORY RESET then reboot.

I had to do the same thing an hour ago....
Last edited by dicksteele; 28th January 2014 at 03:54 AM.

The Following User Says Thank You to dicksteele For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes