Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,243 Members 51,840 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Delay when answering/placing calls post 4.3

Tip us?
 
nicksylph
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Default Delay when answering/placing calls post 4.3

So I recently upgraded to 4.3 stock rom, rooted and I don't think I have Knox. Anyways everything works fine with the exception of phone calls. Whenever someone calls me and I pickup, it takes about 10 seconds before the speaker/mic turn on. There is also a delay in the speak/mic when I place calls. Any ideas on what happened? This is actually the second time I've upgraded to 4.3 and the last time I went back to 4.1.2 it fixed the same issue. I'm running version L710VPUCMK3
 
nicksylph
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by nicksylph View Post
So I recently upgraded to 4.3 stock rom, rooted and I don't think I have Knox. Anyways everything works fine with the exception of phone calls. Whenever someone calls me and I pickup, it takes about 10 seconds before the speaker/mic turn on. There is also a delay in the speak/mic when I place calls. Any ideas on what happened? This is actually the second time I've upgraded to 4.3 and the last time I went back to 4.1.2 it fixed the same issue. I'm running version L710VPUCMK3

Any ideas here? I'm really wanting to keep 4.3 but might have to revert back 4.1.2 but I don't really want to.
 
eletendre84
Old
#3  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 81
Join Date: Apr 2013
Location: Burlington, VT
Did you take the OTA to 4.3? Or flash cnexus' ROM from here??

Sent from my SPH-L710 using xda app-developers app
 
nicksylph
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by eletendre84 View Post
Did you take the OTA to 4.3? Or flash cnexus' ROM from here??

Sent from my SPH-L710 using xda app-developers app

I flashed cnexus' ROM rooted/odexed.
 
thedumbass
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 25
Join Date: Oct 2010
I have this exact same issue.

I have two phones ported to Ting. Both running rooted stock 4.3 without Knox.

Ting has tried a few things on their end. Nothing has helped.

I use my phone for work and have annoyed a few people in other departments with the 'hello, (pause) hello?, pause um HELLO?' before either of us can hear the other. I've gotten to the point where I answer the phone, take a breath, put the phone to my ear, count to 2, actually say hello. Sometimes I still have to say 'hello' again.
 
CNexus
Old
#6  
CNexus's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 13547
Posts: 9,033
Join Date: May 2012
Location: /home/cnexus/android

 
DONATE TO ME
Try turning off the noise reductioN feature
Sign up for the new Copy file storage service with this link and get both of us an extra 5 GB!
Or sign up for Dropbox with this link and we can both grab some extra storage!

 
thedumbass
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 25
Join Date: Oct 2010
CNexus,

Your suggestion helped but did not solve the problem. Went from 3 hellos plus pauses to being heard on the 2nd hello.

Ring, ring, see the call pop up on screen, slide to answer, slight pause to verify the phone answered, hold to ear, hello, nothing hello? and I was heard.

Better, but not perfect. I could live with it if I have to.

Think I may flash through a few roms this weekend and then return to this one. See if it solves itself the rest of the way with another rom.
 
metalfan78
Old
#8  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1562
Posts: 3,794
Join Date: Jan 2010
Location: Littleton, CO
I've been having similar issues. Sometimes the other caller can hear me but I can't hear them and vice versa. And some calls are 'choppy'. I also get a big delay after dialing sometimes.
 
metalfan78
Old
#9  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1562
Posts: 3,794
Join Date: Jan 2010
Location: Littleton, CO
I flashed back to stock md4, I will report back later today after some phone call tests.
 
metalfan78
Old
#10  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1562
Posts: 3,794
Join Date: Jan 2010
Location: Littleton, CO
So I'm still having the same issues on md4, stock. It must be hardware related.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes