5,598,397 Members 48,112 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How to root ZTE Open / 1.4

Tip us?
 
martin_s5670
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 40
Posts: 135
Join Date: Feb 2012
Location: Berlin
Default [Q] How to root ZTE Open / 1.4

I have flashed my ZTE Open to FFOS 1.4 with this method (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2680514), only some bugs - AND: How can I root the ZTE, this method ( pof.eslack.org/2013/07/05/zte-open-firefoxos-phone-root-and-first-impressions) don't work. My before 1.2-prerelease-version was rooted of course.
ZTE Open / roamer2 (B2G 1.2. / 1.4 -prereleases)
Galaxy Tab 3, 7'' (SM-T210)
 
jdavidgea
Old
(Last edited by jdavidgea; 11th April 2014 at 10:19 AM.)
#2  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by martin_s5670 View Post
I have flashed my ZTE Open to FFOS 1.4 with this method (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2680514), only some bugs - AND: How can I root the ZTE, this method ( pof.eslack.org/2013/07/05/zte-open-firefoxos-phone-root-and-first-impressions) don't work. My before 1.2-prerelease-version was rooted of course.
You can install cwm recovery and root first with 1.1 or 1.2 then install 1.4 and do a factory reset from cwm. It should tell you lost root and install it again for you.
The Following User Says Thank You to jdavidgea For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martin_s5670
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 40
Posts: 135
Join Date: Feb 2012
Location: Berlin
Yes, I have done this several times, but i can't get /system/xbin. There is only a "su" in /system/bin.
ZTE Open / roamer2 (B2G 1.2. / 1.4 -prereleases)
Galaxy Tab 3, 7'' (SM-T210)
 
jdavidgea
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by martin_s5670 View Post
Yes, I have done this several times, but i can't get /system/xbin. There is only a "su" in /system/bin.
Have you tried if "su" works from ADB?:

1) adb shell
2) su

if it works from there you must be able to use it to install it in xbin.

I'm repeating the process in a new one I got this afternoon... maybe I can make a quick guide from zero.
The Following User Says Thank You to jdavidgea For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martin_s5670
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 40
Posts: 135
Join Date: Feb 2012
Location: Berlin
Exactly that's my problem: su don't work. I get:
...
root@android:/ # su
su
/system/bin/sh: su: not found
127|root@android:/ #
...
Therefore: How to root a FFOS 1.4?
ZTE Open / roamer2 (B2G 1.2. / 1.4 -prereleases)
Galaxy Tab 3, 7'' (SM-T210)
 
KUPOinyourWINDOW
Old
(Last edited by KUPOinyourWINDOW; 12th April 2014 at 12:31 AM.)
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by martin_s5670 View Post
Exactly that's my problem: su don't work. I get:
...
root@android:/ # su
su
/system/bin/sh: su: not found
127|root@android:/ #
...
Therefore: How to root a FFOS 1.4?
That means that the utility you've used to root your phone hasn't worked. Just a heads up: you need to be on Firefox OS 1.0 to root your phone, every version after has patched it (because the only reason you can root it in the first place is a vunerability which has since been fixed).

Google search "Firefox OS 1.2 ZTE OPEN" and click on the top link to the Mozilla Hacks website with the title of "Upgrading your ZTE Open to Firefox 1.1 or 1.2 (fastboot enabled)", then scroll down to the bottom and click the 1 to go to the first page of comments, then scroll to the bottom again and click the bottom link to find a google drive download called "update-signed.zip". Download that and install it, enable "Remote Debugging" in developer settings, root your phone, install CWM Recovery and re-download and install the OS you want to use.
 
martin_s5670
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 40
Posts: 135
Join Date: Feb 2012
Location: Berlin
Pardon, but I know all this, how to root etc ZTE 1.0 resp. 1.2 - and I have a rooted ZTE 1.2. The problem is, that after installing 1.4 you have no root, you can't get the su-binaries in /system/xbin.
ZTE Open / roamer2 (B2G 1.2. / 1.4 -prereleases)
Galaxy Tab 3, 7'' (SM-T210)
 
KUPOinyourWINDOW
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by martin_s5670 View Post
Pardon, but I know all this, how to root etc ZTE 1.0 resp. 1.2 - and I have a rooted ZTE 1.2. The problem is, that after installing 1.4 you have no root, you can't get the su-binaries in /system/xbin.
Oh I'm sorry I understand now! I assume that is an issue with 1.4 not being finished yet, I imagine the only real solution is to revert back to a "finished" build of B2G

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...