FORUMS

LG G4 XDA Forum Opened

LG’s latest & greatest is just a few hours away from launching, and with so many power users that are … more

Android Wear Close to Running on Samsung Gear 2

Android is an OS that can sometimes be ported to run on devices not designed to … more

The Curious Case Of The Flash Sale

What do the horses in the Xiaomi stable, notably the Mi 3, Mi 4, Redmi 1S, Redmi 2 & Redmi Note … more

3D Printable Mobile Microscope? Nexus 7 Discontinued – XDA TV

The Nexus 7 2013 has been discontinued on the Google Store! That and … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Split screen after installing CM 10.1 and 9

12th February 2014, 09:02 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have followed carefully (twice) the instal Tut's for both CM 9 and CM 10.1 however I have a screen problem and hang on start up.

When turning on the Atrix 4G (MB860) it seems to start Ok saying Unlocked and the Red M logo shows in the middle, as normal.

Then suddenly the screen seems to split into segments so there are 2 Unlocked texts at the top and an M in the middle at he very bottom, and two half M's either side. The phone hangs at that point.

Any ideas please ?

thanks
 
 
12th February 2014, 09:56 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
Quote:
Originally Posted by Krammig

I have followed carefully (twice) the instal Tut's for both CM 9 and CM 10.1 however I have a screen problem and hang on start up.

When turning on the Atrix 4G (MB860) it seems to start Ok saying Unlocked and the Red M logo shows in the middle, as normal.

Then suddenly the screen seems to split into segments so there are 2 Unlocked texts at the top and an M in the middle at he very bottom, and two half M's either side. The phone hangs at that point.

Any ideas please ?

thanks

that was normal, everyone have 2 unlocked & 2 1/2 logos. just wait, it took 3~5 minutes to boot.
12th February 2014, 10:41 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by thecjan

that was normal, everyone have 2 unlocked & 2 1/2 logos. just wait, it took 3~5 minutes to boot.

Thanks for that feedback. I tried again but it is still doing the same thing. I even went for a walk around the block to give it time
12th February 2014, 11:08 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
do you had full wipe?
12th February 2014, 10:58 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Correct yes.

Via the Advanced section I did a Cache, Dalvik, System etc etc.

Then I installed the CM-9 same hanging situation.

Full wipe again via all items, then I tried 10.1 same hanging situation.

I have Unlocked the phone, and I did also Root the phone, but what if the Root didn't work, would it hang like this or do something different. I guess what I am asking is, can I check the root worked, or can I assume it worked if the install gets this far anyway ?

thanks
12th February 2014, 11:31 PM |#6  
And i bet you're on a 3.1.10 kernel and if you turn off your device and plug it into charge, the battery meter doesn't flash. Am i right?

Sent from my MB886 using xda app-developers app
13th February 2014, 01:21 AM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
@ palmbeac05 thanks for the reply. All I can see is Recovery v4.0.0.2 Not sure where to check for the Kernel as I can't get in any further than the M logo screen, (apart from the Recovery section)

thanks
13th February 2014, 01:57 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
Quote:
Originally Posted by Krammig

@ palmbeac05 thanks for the reply. All I can see is Recovery v4.0.0.2 Not sure where to check for the Kernel as I can't get in any further than the M logo screen, (apart from the Recovery section)

thanks

so, you did not flashed K's kernel ?
13th February 2014, 02:07 AM |#9  
Quote:
Originally Posted by Krammig

@ palmbeac05 thanks for the reply. All I can see is Recovery v4.0.0.2 Not sure where to check for the Kernel as I can't get in any further than the M logo screen, (apart from the Recovery section)

thanks

First off, you should really update that recovery. 4.x recoveries have been long since retired. We're now on 5.0.2.x up to 6.0.4.4

Second, what exact rom are you using (meaning state the file name of the rom package you are using)?

Sent from my MB886 using xda app-developers app
13th February 2014, 03:36 AM |#10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
The ROM I have downloaded is cm-10.1-20131211-UNOFFICIAL-epinter-olympus.zip

And gapps-jb-20131207-olympus.zip

I tried gapps-kk-20140105.zip but it came up with an error during the install.

I hope I am using the correct versions as these are the ones I could find on the net ?

cheers
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes