Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more

Android 5.0 Favorite Features, Release November 3rd? – XDA TV

Google Confirms Android 5.0 Lollipop for November 3rd! That and much more … more

Prepare Your Build Machines: Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Now Official

Today is an important day for any and all Linux enthusiasts. One of the … more

Track the Time You Waste on Social Media with Socials Addict

When you use your phone, you often don’t even realize how much time you … more
Post Reply

Issues with custom kernel/rom on SM-T310

OP scorpion1288

5th November 2013, 09:14 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
So,
I rooted my Samsung Galaxy Tab 3 8.0 and then installed a custom ROM and Kernel that Arshull had on here. Well it has been causing issues, if I leave my tab sitting around the tablet will turn itself off. I have to restart the tablet by holding the power button and sometimes that doesn't even work, the back and options buttons will light up but the screen will stay dark, in which case I will hold power and home together to make the tablet come on. I have the newest Kernel installed as well as the ROM. At this point it's more annoying to have them than helpful. There doesn't seem to be much development on the ROMs and Kernels for this particular tablet, which is disappointing. I am going to try the custom stuff on my S3 and see if I have better luck with that. Either way, if someone can help me get back to the stock Rom and kernel, that would be great.
5th November 2013, 12:17 PM   |  #2  
gr8nole's Avatar
Recognized Contributor
Lynchburg, VA
Thanks Meter: 3,583
 
2,278 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by scorpion1288

So,
I rooted my Samsung Galaxy Tab 3 8.0 and then installed a custom ROM and Kernel that Arshull had on here. Well it has been causing issues, if I leave my tab sitting around the tablet will turn itself off. I have to restart the tablet by holding the power button and sometimes that doesn't even work, the back and options buttons will light up but the screen will stay dark, in which case I will hold power and home together to make the tablet come on. I have the newest Kernel installed as well as the ROM. At this point it's more annoying to have them than helpful. There doesn't seem to be much development on the ROMs and Kernels for this particular tablet, which is disappointing. I am going to try the custom stuff on my S3 and see if I have better luck with that. Either way, if someone can help me get back to the stock Rom and kernel, that would be great.

Go to http://www.sammobile.com/firmwares/ and search for T310. Find the one firmware for your region and download it. Install it using Odin. That will give your stock everything.
7th November 2013, 01:19 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by gr8nole

Go to http://www.sammobile.com/firmwares/ and search for T310. Find the one firmware for your region and download it. Install it using Odin. That will give your stock everything.

Thank you sir, you are the best.
12th November 2013, 04:50 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
This is less than ideal...
I seem to have bunged my T310 similar to the OP: I rooted my tab and flashed TWRP, flashed the kernel in question, then froze some of the bloatware using Titanium. For a stretch it was working fine, then I noticed wifi wasn't working—I attributed this to an install of Adblock Plus I assumed I hadn't set up completely—then I discovered I was getting only a blank screen on waking the device (I've got Samsung's magnetic cover on it), and that the battery was draining to the point of the tab turning itself off once a day, even from a full charge. I flashed the stock firmware named above, but continue to have issues.

I'm now back to stock recovery, and can access that and download mode like normal (in download mode, my status up top reads Product Name: SM-T310_NA; Current Binary is Samsung Official; and System Status is still Custom). On my first boot after re-flashing, I can hear the startup tone but can only see a blank screen (the startup tone sometimes stutters), but then I can only boot up to a blank screen or a boot loop.

There are a couple of points where the goof could have occurred, so I'm not sure where to go next. Any advice would be much appreciated; please let me know if I've neglected any information that might round out the picture.

Also, perhaps this thread belongs under Q&A, Help and Troubleshooting?
1st March 2014, 09:37 AM   |  #5  
Senior Member
here
Thanks Meter: 24
 
238 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
any update to screen turning off issue ?

Did you managed to fix it?

what kernel you installed?

I am having simila issues myself but think its coused the overclocking app

...let us know
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Tab 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank