Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Changing stock launcher icons

OP livebyknight

10th October 2013, 12:10 AM   |  #1  
livebyknight's Avatar
OP Senior Member
Flag UCF
Thanks Meter: 8
 
104 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
How can I change the icon for the app drawer using the stock launcher?

LG G2
10th October 2013, 12:39 AM   |  #2  
ILLHYHL's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 44
 
466 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Long press the icon, then youll see the purple brush on the icon. Press it and ull be able to change the icons

Too bad u cant change the app drawer icon in the dock

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
10th October 2013, 02:26 AM   |  #3  
livebyknight's Avatar
OP Senior Member
Flag UCF
Thanks Meter: 8
 
104 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by ILLHYHL

Long press the icon, then youll see the purple brush on the icon. Press it and ull be able to change the icons

Too bad u cant change the app drawer icon in the dock

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app

That's what I wanted to do. So it's not possible? Is there a location for the icons that I can access with root to replace it?

LG G2
10th October 2013, 03:27 AM   |  #4  
ILLHYHL's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 44
 
466 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
U can. U have to find the icon image and change it. I used to change the stock icons of different roms using number of tools myself when i had nexus and s3. But it's too much work.

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
10th October 2013, 06:26 AM   |  #5  
livebyknight's Avatar
OP Senior Member
Flag UCF
Thanks Meter: 8
 
104 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by ILLHYHL

U can. U have to find the icon image and change it. I used to change the stock icons of different roms using number of tools myself when i had nexus and s3. But it's too much work.

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app

Cool. I'll go digging for it when I get some free time, have a feeling it may take a little while lol. Thanks

LG G2
10th October 2013, 09:04 AM   |  #6  
iamacronym's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
18 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
I downloaded CleanRom to my pc and used 7zip to find the file (its in "LGHome_Theme_Optimus.apk"). Look in the "drawable-xxhdpi" folder for the png labeled "lg_dockmenu_ic_allapps.png" Then replace it with whichever png you like. You should name it whatever the original png in the app was named.

Sent from my VS980 4G using Tapatalk 2
Last edited by iamacronym; 10th October 2013 at 09:13 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to iamacronym For This Useful Post: [ View ]
12th October 2013, 12:37 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Lower Austria
Thanks Meter: 22
 
142 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
You can change the Theme


Gesendet von meinem LG G2
12th October 2013, 01:13 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
355 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Anybody up for making a Xposed module for this

//M

Sendt fra min LG-D802 med Tapatalk 4
12th October 2013, 02:54 PM   |  #9  
trickster2369's Avatar
Senior Member
Flag SD
Thanks Meter: 789
 
2,377 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by iamacronym

I downloaded CleanRom to my pc and used 7zip to find the file (its in "LGHome_Theme_Optimus.apk"). Look in the "drawable-xxhdpi" folder for the png labeled "lg_dockmenu_ic_allapps.png" Then replace it with whichever png you like. You should name it whatever the original png in the app was named.

Sent from my VS980 4G using Tapatalk 2

Can I just copy the lghome_theme*******.apk to my pc, make changes(png, name), then copy paste it to the phone in the proper location, change permissions, and good? Do I need to unzip, make changes, re-zip? Just looking for a little clarification, as this would be my first time doing this kind of mod.

Thanks for any help.
12th October 2013, 04:40 PM   |  #10  
sunshinekts's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
No CM for D802. It's only for AT&T G2

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes