5,598,779 Members 35,483 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

UK Firmware on a Canadian Network

Tip us?
 
aerospaceCU
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 36
Join Date: Mar 2014
Default UK Firmware on a Canadian Network

Hi all,

I have a GT-I9505 phone. I am in Canada on the Rogers network. I had an issue with their OTA update for 4.4.2 a week ago and was forced to use Odin to put a UK BTU 4.3 firmware onto the phone.

The GT-I9505, to my knowledge, is a UK phone (I actually called Samsung and they told me that model is a UK phone).

So my question is will I receive OTA updates through the Canadian network (Rogers) for the UK BTU firmware that I put on my phone.

The phone is unlocked.

Thanks.
 
Joku1981
Old
(Last edited by Joku1981; 16th March 2014 at 07:46 PM.)
#2  
Joku1981's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 456
Posts: 1,443
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
You will receive UK OTA updates if u flashed BTU firmware and ur phone goes OK

*EDIT: For confirm it you can:
1. Conect it to Kies 3 and take a look your CSC (Code region). CSC are this 3 letters btw parenthesis. You have all codes HERE
2. If u doesnt root and nothing, u will receive the updates of this CSC. Hi5

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CLICK "THANKS" BUTTON IF I HELPED YA
The Following User Says Thank You to Joku1981 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aerospaceCU
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 36
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
You will receive UK OTA updates if u flashed BTU firmware and ur phone goes OK
So the Canadian network will allow me to download/install OTA BTU firmware even if I'm in Canada? And what do you mean "goes OK"?
 
Joku1981
Old
#4  
Joku1981's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 456
Posts: 1,443
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by aerospaceCU View Post
So the Canadian network will allow me to download/install OTA BTU firmware even if I'm in Canada? And what do you mean "goes OK"?
1. Yes.
2. If ur phone dont have any issues

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CLICK "THANKS" BUTTON IF I HELPED YA
The Following User Says Thank You to Joku1981 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aerospaceCU
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 36
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
1. Yes.
2. If ur phone dont have any issues
tyvm
 
aerospaceCU
Old
(Last edited by aerospaceCU; 17th March 2014 at 04:21 AM.)
#6  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 36
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
You will receive UK OTA updates if u flashed BTU firmware and ur phone goes OK

*EDIT: For confirm it you can:
1. Conect it to Kies 3 and take a look your CSC (Code region). CSC are this 3 letters btw parenthesis. You have all codes HERE
2. If u doesnt root and nothing, u will receive the updates of this CSC. Hi5
I have (AUT) which is Switzerland. Based on SamMobile, Switzerland has 4.4.2 out already.

So what does this mean? Will I get OTA updates (through the updates settings on my phone) for Android firmware?

I'm still on 4.3 and my Canadian network that I'm on (Rogers) pushed out 4.4.2 last week. I'm not getting any updates...

Please advise. Thanks!
 
aayushkhajuria2842
Old
(Last edited by aayushkhajuria2842; 17th March 2014 at 04:33 AM.)
#7  
aayushkhajuria2842's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 259
Join Date: Mar 2012
Location: Udhampur
Quote:
Originally Posted by aerospaceCU View Post
I have (AUT) which is Switzerland. Based on SamMobile, Switzerland has 4.4.2 out already.

So what does this mean? Will I get OTA updates (through the updates settings on my phone) for Android firmware?

I'm still on 4.3 and my Canadian network that I'm on (Rogers) pushed out 4.4.2 last week. I'm not getting any updates...

Please advise. Thanks!
Same question ......u said u have aut so u should get updates for switserland

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
 
aerospaceCU
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 36
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by aayushkhajuria2842 View Post
Same question ......if u r on canadian network u will get otas for that canadian network only

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
That's weird though because I bought my phone online, its international and I know there is no GT-i9505 model in Canada. And I was getting OTA through that. So clearly whatever stock firmware I had at the time (which I don't know what it was) was receiving OTA updates.

Any thoughts?
 
aayushkhajuria2842
Old
#9  
aayushkhajuria2842's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 259
Join Date: Mar 2012
Location: Udhampur
Quote:
Originally Posted by aerospaceCU View Post
That's weird though because I bought my phone online, its international and I know there is no GT-i9505 model in Canada. And I was getting OTA through that. So clearly whatever stock firmware I had at the time (which I don't know what it was) was receiving OTA updates.

Any thoughts?
I would suggest u flash 4.4.2 rom manually nd u may get ota updates after that

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to aayushkhajuria2842 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aerospaceCU
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 36
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by aayushkhajuria2842 View Post
I would suggest u flash 4.4.2 rom manually nd u may get ota updates after that

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
I should get a switzerland one right?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes