Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,799 Members 49,093 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Lag on 4.3

Tip us?
 
jackryan57
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 157
Join Date: Nov 2007
Default [Q] Lag on 4.3

Ever since I did the OTA to 4.3 my ATT GS3 is soooooo laggy...so is my buddies phone - any fixes for this? The camera takes like 3 seconds to open. Typing texts is painful with the lag too.
 
audit13
Old
#2  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 349
Posts: 2,173
Join Date: Jun 2012
Did you try wiping cache? If that doesn't work, a factory wipe may do the trick.
 
Florad77
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 208
Join Date: Oct 2012
Yeah stock sucks try a custom rom like S3rx.

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
 
rkant18
Old
#4  
Member
Thanks Meter 13
Posts: 79
Join Date: Feb 2013
try going to settings, then to about device, press on build number 5 times till you get developer options, then turn all the animations to off for a fast experiance.
Current Phone: Samsung Galaxy s3 AT&T rooted, and stuck on 4.3 OTA for now
 
jackryan57
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 157
Join Date: Nov 2007
Will a factory restore correct this? I'd like to know if it's helped anyone before I blow my phone out.
 
jack man
Old
#6  
jack man's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 508
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by jackryan57 View Post
Will a factory restore correct this? I'd like to know if it's helped anyone before I blow my phone out.
I went the stock route back when 4.3 was released simply because I just needed a break from tweaking the phone, plus I needed to make sure to keep m warranty, and i must say I haven't regretted it yet. I check back here every now and then.

When I updated to 4.3 i did do a factory reset, erasing everything. Not sure if this is your problem but i would definitely try it. I have had an ultra smooth experience with stock 4.3.
Jack Man

AT&T Samsung Galaxy S3 i747
Current Rom: Stock 4.4.2

AT&T Samsung Galaxy S2 i777
Current ROM: ShoStock3 Jelly Bean by Shoman94

AT&T Samsung Galaxy S i897
Current ROM: Stock GB (given to my Dad)
-----------------------
Barnes and Noble Nook HD+ (Stock; all of my flashing is done on my phones.)
 
rpavan18
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Apr 2013
I too facing the same problem since from the 4.3update.it takes 2-3sec lag time before making any calls or messaging. The swipe function is not wrking properly.I did factory reset too but nothing helps.
 
jackryan57
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 157
Join Date: Nov 2007
Factory reset did the trick

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes