5,595,268 Members 46,913 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Xperia T - Not possible to turn on Wifi after Updating to Android 4.3

Tip us?
 
darkangel1
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 29
Join Date: Jan 2008
Default Xperia T - Not possible to turn on Wifi after Updating to Android 4.3

Yesterday I updated my Xperia T to Android 4.3 via Sony Companion Software. My phone is not rooted. Everything apperently went fine, but after the Update process I wanted to turn on my Wifi, but it did not work. I tried that from the quicksettings and form the settings directly. The button remain grey for a certain time and the turns back to off.
I turned off my phnone and on again, but a white triangle with a screw came and the phone remained in that status for more than 6 hours. After that it turned on, but the Wifi problem remains. Regarding Bluetooth, that works fine.
What I noticed is that when I check the phone info and the Wifii settings, no MAC Adress is listed there for Wifi. I don't think its a hardware problem, because everything was fine before updating.

What should I do? I am afraid to turn my phone off bcause it could go back to the white triangle remaining for several hours in that state. I dont think a factory reset would help, because there seems to be an update problem and I would like to rather not loose all my settings.

Any help would be very appreciated, because I urgently need wifi in my university.......
 
St.Jimmy90
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 68
Posts: 312
Join Date: Jul 2013
Location: Frankfurt
Quote:
Originally Posted by darkangel1 View Post
Yesterday I updated my Xperia T to Android 4.3 via Sony Companion Software. My phone is not rooted. Everything apperently went fine, but after the Update process I wanted to turn on my Wifi, but it did not work. I tried that from the quicksettings and form the settings directly. The button remain grey for a certain time and the turns back to off.
I turned off my phnone and on again, but a white triangle with a screw came and the phone remained in that status for more than 6 hours. After that it turned on, but the Wifi problem remains. Regarding Bluetooth, that works fine.
What I noticed is that when I check the phone info and the Wifii settings, no MAC Adress is listed there for Wifi. I don't think its a hardware problem, because everything was fine before updating.

What should I do? I am afraid to turn my phone off bcause it could go back to the white triangle remaining for several hours in that state. I dont think a factory reset would help, because there seems to be an update problem and I would like to rather not loose all my settings.

Any help would be very appreciated, because I urgently need wifi in my university.......
Repair it using PCC or flash the ftf file with Flashtool
 
darkangel1
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 29
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by St.Jimmy90 View Post
Repair it using PCC or flash the ftf file with Flashtool
Thank you for your reply. Could you please explain to me what ftf is and what flashtool I need? Tnx...
 
St.Jimmy90
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 68
Posts: 312
Join Date: Jul 2013
Location: Frankfurt
Quote:
Originally Posted by darkangel1 View Post
Thank you for your reply. Could you please explain to me what ftf is and what flashtool I need? Tnx...
The ftf file is the stock Rom, you can find it here on xda. Flashtool also. Flashtool only works if you have windows xp, vista 7 or 8. Not on 8.1. Repairing it using pcc should be easier though
 
darkangel1
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 29
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by St.Jimmy90 View Post
The ftf file is the stock Rom, you can find it here on xda. Flashtool also. Flashtool only works if you have windows xp, vista 7 or 8. Not on 8.1. Repairing it using pcc should be easier though
Tnx again. Regarding stoch Rom, I think I am a newbie in that field. I will try to repair via PCC. I have sony bridge for Mac or a Windows PC with Windows 8.1. Which one would you prefer? I updated to Android 4.3 on a Windows 8.1 PC. Do you think that might be a reason, why there is an issue with the update process or something went wrong?
 
silasje1
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 95
Posts: 309
Join Date: Dec 2011
Location: Koog aan de Zaan
Windows 8.1 works with one of the updates the launched not so long ago

Sent from my LT30p using xda app-developers app
Sony Xperia Neo
Sony Xperia T
 
darkangel1
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 29
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by silasje1 View Post
Windows 8.1 works with one of the updates the launched not so long ago

Sent from my LT30p using xda app-developers app
Unfortunately, reparing it with PCC did not help and I am quite desperate. I bought the phone last year as a used one. I am quite a newbie in this field, but could it be, that the rom installed is an altered one and a normal update via PPC leads to this Wifi problem? Normally that should not be the case, but how can I find that out what is causing the problem and what must I do to overcome this drama of mine. I whish I didn't perform that update, because everything wAs working fine before.....
 
markafreeman
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 174
Join Date: Nov 2007
Location: Leeds
Quote:
Originally Posted by darkangel1 View Post
Unfortunately, reparing it with PCC did not help and I am quite desperate. I bought the phone last year as a used one. I am quite a newbie in this field, but could it be, that the rom installed is an altered one and a normal update via PPC leads to this Wifi problem? Normally that should not be the case, but how can I find that out what is causing the problem and what must I do to overcome this drama of mine. I whish I didn't perform that update, because everything wAs working fine before.....
Try enabling aeroplane mode then disable aeroplane mode, have found that sorts mine when wifi won't turn on
 
darkangel1
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 29
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by markafreeman View Post
Try enabling aeroplane mode then disable aeroplane mode, have found that sorts mine when wifi won't turn on
Thanx, but unfortunately that did'nt help either.......
 
Alex5699
Old
#10  
Member
Thanks Meter 11
Posts: 76
Join Date: Apr 2013
Location: St Johns
Default flash kernel

Quote:
Originally Posted by darkangel1 View Post
Thanx, but unfortunately that did'nt help either.......
have u tried flashing the kernel. i may have missed it but it ur phone rooted ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Android App Review: Lock it Down with Lockdown Pro – XDA Developer TV

Our smartphones are our lives. They store our contacts, emails, … more

Get the AOSP Lock Screen on Your ICS-Powered Samsung Device

Android is the only popular mobile operating system that allows users, … more

Motorola Droid RAZR HD and M to Receive KitKat in a “Few More Weeks”

Verizon and Motorola shocked us all back in November when … more

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more