FORUMS

[TUT][CM7]How to put sound with bootanimation

1,824 posts
Thanks Meter: 4,261
 
By nims11, Recognized Developer on 11th October 2011, 08:53 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
This is tutorial for how to put sound with boot animation

first download attached file bootsound.zip
then extract it
you find two files
one is bootsnd.sh put this file directly in sdcard
second file is soundatboot.zip it is cwm flashable zip so in cwm mount system and sdcard then install this zip file
then reboot

now open terminal eluminator
then type following(after each command push enter)

su
cd /sdcard (there is space after cd )
sh bootsnd.sh
reboot


now when reboot there is music with bootanimation

when want to change music rename your desire sound to android_audio.mp3 and copy to system/media/
then reboot
Attached Files
File Type: zip bootsound.zip - [Click for QR Code] (606.8 KB, 5262 views)
Last edited by nims11; 11th October 2011 at 01:22 PM.
The Following 24 Users Say Thank You to nims11 For This Useful Post: [ View ]
 
 
11th October 2011, 12:51 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
i have this error in terminal emulator:

cd /sdcard: not found

edited: now ok!!!! (there should be space after cd )
Last edited by rsgarcia888; 11th October 2011 at 12:54 PM.
11th October 2011, 01:12 PM |#3  
AlterJack's Avatar
Senior Member
Flag Panama
Thanks Meter: 47
 
More
Hold on: first, clean up the article a little more, I can't understand you very well.
Second, explain a little bit more about that script your using; what it does and whatnot.
I may know what is going on in here but what about the newbs? C'mon, do it better mate Thanks!
11th October 2011, 01:19 PM |#4  
OP Recognized Developer
Flag Ahmedabad
Thanks Meter: 4,261
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by AlterJack

Hold on: first, clean up the article a little more, I can't understand you very well.
Second, explain a little bit more about that script your using; what it does and whatnot.
I may know what is going on in here but what about the newbs? C'mon, do it better mate Thanks!

In which part you not understand tell ill make more clear
first you installed soundatboot.zip by cwm?
And put bootsnd.sh file in sdcard?
11th October 2011, 01:20 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
Quote:
Originally Posted by AlterJack

Hold on: first, clean up the article a little more, I can't understand you very well.
Second, explain a little bit more about that script your using; what it does and whatnot.
I may know what is going on in here but what about the newbs? C'mon, do it better mate Thanks!

if uve done flashing ur device to CM7, more or less u have an idea how to do it
12th October 2011, 10:24 AM |#6  
febriantosaka1's Avatar
Senior Member
Gotham
Thanks Meter: 20
 
More
it works ! thanks...
13th October 2011, 12:59 AM |#7  
uman01's Avatar
Member
Flag DKI jakarta
Thanks Meter: 5
 
More
hello, i already followed your guide without error, but i still couldn't get any sound when booting, im using cm7 kaang beta2,
i also changed my boot animation from THIS thread.

should i change the bootanimation back to the stock animation from cm7?

oh yeah, i also tested it by putting mp3 files in the /system/media where the bootanimation also exists, still,no luck so far,

don't know where it go wrong, since i didn't get any error when running the command in terminal, and when installing the soundaboot.zip, i didn't get any error message either in the cmw
Last edited by uman01; 13th October 2011 at 01:09 AM.
13th October 2011, 04:31 AM |#8  
OP Recognized Developer
Flag Ahmedabad
Thanks Meter: 4,261
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by uman01

hello, i already followed your guide without error, but i still couldn't get any sound when booting, im using cm7 kaang beta2,
i also changed my boot animation from THIS thread.

should i change the bootanimation back to the stock animation from cm7?

oh yeah, i also tested it by putting mp3 files in the /system/media where the bootanimation also exists, still,no luck so far,

don't know where it go wrong, since i didn't get any error when running the command in terminal, and when installing the soundaboot.zip, i didn't get any error message either in the cmw

First in cwm mount system
then install soundatboot.zip
then reboot
then in terminal elumilator write commands
it works
13th October 2011, 01:52 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
It works (Cyanogenmod). Many thanks!
13th October 2011, 02:05 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
how about shutdown sound?

please help...thanks
16th October 2011, 05:52 PM |#11  
rediem's Avatar
Member
Latvia
Thanks Meter: 15
 
More
It works! Much thanks for this tutorial.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes