Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,733,293 Members 38,630 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

LG Optimus L7 Dual P715 (Rooting,Unrooting,Flashing)

Tip us?
 
ashutoshrathore135
Old
(Last edited by ashutoshrathore135; 30th June 2013 at 12:10 AM.) Reason: Title Change
#1  
ashutoshrathore135's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 52
Posts: 66
Join Date: Dec 2012
Location: Ahmedabad
Info 2 LG Optimus L7 Dual P715 (Rooting,Unrooting,Flashing)

WARNING!!! DO ON YOUR OWN RISK!
Before you begin V.IMP: read each and every single word of this post!



About the DROID!
LG P715

^^Get Stock Firmware from (CAUTION!! Download Stock Firmware according to your country!) Here
^^Install USB Drivers Using LG Support Tool from Here


^^Hard Reset:
If your phone needs to be restored to its original condition, use Hard Reset to reboot
your phone.
1 When the phone is switched off, press and hold the Volume down key + Hot key
+ Power key.
2 Release the Power key when the LG logo appears on the screen.
3 Release Volume down key + Hot key when the LG logo disappears. After a while,
Android robot will be displayed and recovery will proceed.
Leave your phone for at least a minute while the hard reset is carried out. You will then
be able to switch your phone back on.


^^eManual INDIA
LINK


Disclaimer!!!
Me and the developers are not responsible to any harm to you and your mobile in any respect DO IT ON YOUR OWN RISK!
P.S:If you do it correctly as directed nothing bad will happen,Its a request not to use your own INTELLIGENCE & INTUITIONS

ROOTING P715
KDZ file used to root:
V10D Root Download This!
Mirror!


FLASHING THE ROOT WILL NOT ERASE ANY DATA BUT STILL TAKE A BACKUP U KNOW FOR A SAFE SIDE

1.Download this File
2.Extract it to somewhere..Desktop..My Documents...anywhere where it is handy!
3.IMPORTANT if you have installed drivers from above step SKIP this else download LG Drivers from the LG site LINK
4.Now go to the extracted folder and install msxml. (MUST)

5.If You are on this step RELAX take a break!! Drink something REFRESHING!!
6.Restart phone in emergency mode= hold the volume "down" and insert the USB cable(When phone is off)(Will Have Yellow Screen)
7.Now Open KDZ_FW_UPD.exe

8.In Type Select 3GQCT , In Phone Mode Select DIAG , In KDZ select the KDZ file you've downloaded.Then Hit Launch Software Update

9.Sit Back and relax while the KDZ file is flashed.If some error message is popped relax.After the Process is complete the Phone is rebooted.

10.Now Install this SuperSu Pro 1.25 LINK
11.Update Binary in SuperSu by going to preferences.
12.Stand Up, Be proud of yourself You Have Successfully Rooted your phone!
13.Hard Reset (If you have any problem after flashing)
MAGIC! AFTER ROOTING U CAN MOVE APPS TO exSDCARD


UNROOTING OR FLASHING STOCK FIRMWARE
1.LG Drivers MUST be installed.
2.Plug The Phone in Emergency Mode.
3.Open KDZ_FW_UPD.exe
4.In Type Select 3GQCT , In Phone Mode Select EMERGENCY
5.Select the Stock Firmware KDZ and launch update.(Download LINK Given Above)

REMEMBER I'VE PROVIDED LINKS OF TWO KDZ FILE ONE IS FOR ROOT (V10D_P715.kdz) AND THE OTHER IS STOCK FIRMWARE (V10C_00.kdz)

Accessing HIDDEN SETTINGS!
Go to dialer and dial 3845#*715#


If I've broken any rules please specify me the rule which is broken before banning my thread.
Will update this post if I got something NEW! Adios till then!



XDA Social Group(Exclusively For P715 owners) LGP715
The Following 13 Users Say Thank You to ashutoshrathore135 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
afshin_ms
Old
#2  
afshin_ms's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 85
Join Date: Mar 2012
Location: Shiraz
in this link for stock firmwares my country didn't include in the list..what can i do?which one to download?
in software version wrote " P71510c-AME-XX"
what can i do?
and the kdz file is named v10d?isn't it harm my firmware?
 
ashutoshrathore135
Old
(Last edited by ashutoshrathore135; 18th May 2013 at 09:36 PM.)
#3  
ashutoshrathore135's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 52
Posts: 66
Join Date: Dec 2012
Location: Ahmedabad
Quote:
Originally Posted by afshin_ms View Post
in this link for stock firmwares my country didn't include in the list..what can i do?which one to download?
in software version wrote " P71510c-AME-XX"
what can i do?
and the kdz file is named v10d?isn't it harm my firmware?
You sure its AME and not ARE?
And your Country?
Well I rooted my P71510c-IND-XX with this kdz and nothing bad happened,so i think you can give a try!
The Following User Says Thank You to ashutoshrathore135 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
afshin_ms
Old
#4  
afshin_ms's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 85
Join Date: Mar 2012
Location: Shiraz
Quote:
Originally Posted by ashutoshrathore135 View Post
You sure its AME and not ARE?
And your Country?
Well I rooted my P71510c-IND-XX with this kdz and nothing bad happened,so i think you can give a try!
I am sure.my country is Iran. What is the deference between stock kdz-IND and kdz-ARE for example??

Sent from my LG-P715
 
afshin_ms
Old
#5  
afshin_ms's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 85
Join Date: Mar 2012
Location: Shiraz
could you change the KDZ file used to root link to another upload center??it is difficault to download from google doc..
 
ashutoshrathore135
Old
#6  
ashutoshrathore135's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 52
Posts: 66
Join Date: Dec 2012
Location: Ahmedabad
Quote:
Originally Posted by afshin_ms View Post
I am sure.my country is Iran. What is the deference between stock kdz-IND and kdz-ARE for example??

Sent from my LG-P715
There is no major difference between two firmwares of different countries,I think the only difference would be some preinstalled apps or languages supported for that country in that firmware! However all firmware has English language so there's no great problem.
Also the latest firmware (any country) is always better and bug free!
The Following User Says Thank You to ashutoshrathore135 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ashutoshrathore135
Old
#7  
ashutoshrathore135's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 52
Posts: 66
Join Date: Dec 2012
Location: Ahmedabad
Quote:
Originally Posted by afshin_ms View Post
I am sure.my country is Iran. What is the deference between stock kdz-IND and kdz-ARE for example??

Sent from my LG-P715
Quote:
Originally Posted by afshin_ms View Post
could you change the KDZ file used to root link to another upload center??it is difficault to download from google doc..
Mirror Added!
The Following 2 Users Say Thank You to ashutoshrathore135 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
afshin_ms
Old
#8  
afshin_ms's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 85
Join Date: Mar 2012
Location: Shiraz
i can't download the file KDZ file used FOR ROOT ,
can you change the upload directory?or could u upload another place like 4shared or mediafire??
The Following User Says Thank You to afshin_ms For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
microsoft_android
Old
(Last edited by microsoft_android; 19th May 2013 at 12:58 PM.)
#9  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 3
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by afshin_ms View Post
i can't download the file KDZ file used FOR ROOT ,
can you change the upload directory?or could u upload another place like 4shared or mediafire??
This is my request too cause I can't download from google docs and yandex due to restrictions in my country (Iran) and I really need to root my p715 cause of lack of available storage space for apps
Thanks in advance
The Following 2 Users Say Thank You to microsoft_android For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ashutoshrathore135
Old
#10  
ashutoshrathore135's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 52
Posts: 66
Join Date: Dec 2012
Location: Ahmedabad
Quote:
Originally Posted by afshin_ms View Post
i can't download the file KDZ file used FOR ROOT ,
can you change the upload directory?or could u upload another place like 4shared or mediafire??
Quote:
Originally Posted by microsoft_android View Post
This is my request too cause I can't download from google dosc and yandex due to restrioctions of my country (Iran) and I really need to root my p715 cause of lack of available storage space for apps
Thanks in advance
Will Add mediafire link soon!

The Following 3 Users Say Thank You to ashutoshrathore135 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Tags
flashing, kdz, lg optimus l7 dual
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes